CONSILIUL CONCURENŢEI ANALIZEAZĂ PRELUAREA “SERVICII ENERGETICE PENTRU ACASĂ – SEA COMPLET” SA DE CĂTRE E.ON ROMÂNIA SRL

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care E.ON România SRL preia compania Servicii pentru acasă – SEA Complet SA. E.ON România S.R.L. este specializată în activități de consultanță pentru afaceri și management, parte a grupului E.ON în România, fiind una din unitățile regionale E.ON existente la nivel global.

În România, grupul E.ON este activ atât pe piața gazelor naturale, cât și pe piața de energie electrică și desfășoară activități de furnizare și de distribuție de energeie electrică si gaze naturale către consumatori casnici și non-casnici, prin societățile parte din grupul din România (E.ON Energie România S.A. şi Delgaz Grid S.A.).

Servicii Energetice pentru Acasă – SEA Complet S.A. este o companie specializată în activităţi de testări şi analize tehnice, ce desfăşoară activităţi de revizii şi verificări ale instalaţiilor interioare de utilizare a gazelor (R&V), inclusiv vânzarea și instalarea echipamentelor aferente siguranței și eficienței energetice, reparaţii ale instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale, verificare tehnică periodică a dispozitivelor de încălzire (VTP), instalare şi reparaţii a dispozitivelor de încălzire pe gaze naturale.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei nr. (21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua concentrarea economică în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Lasă un răspuns