Liniile aeriene și aeroporturile din Florida, SUA, se pregătesc pentru uraganul Irma

Uraganul de categoria 5 este în prezent o amenințare pentru tot statul Florida, SUA

Cu rafale de vânt de până la 300 km/oră, uraganul Irma a lovit miercuri insulele nordice din Caraibe, distrugând patru din cele mai puternice clădiri din Saint Martin.

Potrivit ultimelor predicții ale Centrului Național de Uragane (NHC), Irma a trecut prin nordul insulei Puerto Rico joi dimineața și se îndreaptă direct către sudul statului Florida. Guvernatorul statului, Rick Scott a declarat stare de urgență pentru toată

La începutul acestei săptămâni, American Airlines a anulat toate zborurile cu plecare din Aeroportul Internațional Miami către insulele St. Martin, St. Thomas, St. Croix și St. Kitts, adăugând doar un singur zbor suplimentar atât din St. Martin, cât și din St. Kitts către aeroportul Miami pentru persoanele care doresc să plece din calea uraganului Irma. Marți, compania American Airlines a emis și o alertă de călătorie pentru 27 de aeroporturi, incluzând pe cele din Miami, Fort Lauderdale-Hollywood, Key West, Palm Beach, Southwest Florida și Sarasota-Bradenton.

Aeroportul Internațional Key West a suspendat de ieri toate operațiunile aeriene, iar aeroportul Miami va înceta toate operațiunile atunci când rafalele de vânt vor atinge 88 km/oră. Alte aeroporturi, cel de la Boca și Orlando, monitorizează traseul uraganului și recomandă ca avioanele să fie asigurate bine la sol și orice obiecte din zonă care ar putea deveni periculoase, să fie înlăturate.

Irma a fost la aproximativ 85 de kilometri distanță de Marea Insulă Inagua și se așteaptă să aducă rafale de vânt care vor crea valuri de 6m în Bahamas, înainte de a se deplasa către Cuba și va ajunge în sudul statului Florida duminică seara.

Florida este pregătită pentru o lovitură directă începând cu seara de vineri, previzionând că ar putea lovi întreaga coastă a Oceanului Atlantic, precum și statele Carolina de Sud și Georgia, unde a fost emisă starea de evacuare obligatorie.

În insula Barbuda, uraganul de categoria cinci a distrus aproape toate clădirile și a lăsat-o „nelocuibilă” după ce a lovit în primele ore ale zilei de miercuri.

Oficialii au avertizat de asemenea că și insula Saint-Martin este „aproape distrusă”. Se estimează că numărul morților va crește pe ambele insule.

Între timp încă două uragane s-au format în Oceanul Atlantic: Jose care este vine în spatele uraganului Irma, precum și uraganul Katia în golful Mexicului.

 

Lasă un răspuns