Adrian NEGOIȚĂ – Director, Directia Brevete de Invenție, OSIM, participă la PRIA IT&C and Intellectual Property 2018, în 22 mai, la București

Adrian NEGOIȚĂ – Director, Directia Brevete de Invenție, OSIM, participă la PRIA IT&C and Intellectual Property 2018, în 22 mai, la București.

PRIAevents, organizează conferința PRIA IT&C and Intellectual Property București – eveniment complex, dedicat proprietății intelectuale pentru sectorul IT&C, în 22 mai, începand cu ora 9,30 la hotel Athenee Palace Hilton, sala Le Diplomate.

PRIAevents a organizat cu succes în 2017 caravana PRIA IT&C and Intellectual Property în orașe precum: Cluj, Iași și București și în 2018 în orașe precum: Timișoara, Iași, iar în luna mai a organizat la Cluj în 15 mai 2018 și va organiza si la Bucuresti în 22 mai 2018.

În acest fel, sarbatorim prin intermediul acestor conferințe, în decursul lunilor aprilie și mai, Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale și informăm dezvoltatorii de software și aplicații despre importanța protecției investițiilor și ideilor lor.

Bucureștiul devine în 22 mai locul ideal pentru a discuta despre inovație și investitii in IT, proprietate intelectuală pentru software, copyright, licențe, drepturi de autor, protecția programelor pe calculator și programe open source, dar și cloud computing.

Conferinta PRIA IT&C Intellectual Property București beneficiază de prezenta celor mai buni lectori și este sprijinită de comunitatea de business din București și de mass media.

PRIA IT&C Intellectual Property se desfășoară sub egida ORDA și OSIM și are partener principal Microsoft și casa de avocatură Popovici Nițu Stoica&Asociații.

Antreprenori, specialiști, manageri, lideri si reprezentanți ai companiilor IT își dau întâlnire la conferința PRIA IT&C and Intellectual Property București, care va fi unul dintre cele mai mari evenimente de inovație, tehnologie digitala și protecție IT&C din regiune. Astfel va deveni cadrul ideal pentru a împărtăși cele mai noi tendințe din domeniu ș de a dezbate cele mai captivante teme din zona proțecției pentru IT&C.

La conferința PRIA IT&C and Intellectual Property București, lectori sunt: Cristian POPESCU – Partener, Popovici Nițu, Stoica și Asociații; Nicoleta NUȚU – Partner Development Manager pentru ISV, Microsoft Romania; Valerica DRAGOMIR – Drector Executiv, ANIS; Adrian NEGOIȚĂ –Director, Directia Brevete de Invenție, OSIM; Doru PĂUNESCU – Director General, ORDA, Cristina MARCU – Senior Associate, Popovici Nițu, Stoica și Asociații; George SUCIU – R&D and Innovation Manager, BEIA Consult; Cristian DASCĂLU – Partner at GapMinder.VC, Founder ClujHUB & TechFEST by Digital Transformers și reprezentanți ai Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI), ai ANCOM, dar și ai camerelor de comerț.

Trăim într-o era digitală, o era a informației care este caracterizată prin trecerea de la revoluția industrială la revoluția digitală. În zilele noastre, industria digitalizată creeaza o economie globală digitalizată, high-tech, care influențează viața noastră de zi cu zi, modul de a învăța, de a lucra, modul de a lua decizii, de a ne verifica sănătatea, de a face investiții și tranzacții, simplificând de multe ori procesele și chiar scăzând costurile pentru producători, dar și pentru cumpărători. Sectoare precum sănătatea, educația, industria, telecomunicațiile, băncile și finanțele, agricultura și mediul, construcțiile și imobiliarele, energia și multe altele sunt dezvoltate prin intermediul digitalizării.

Sărbătorirea proprietății intelectuale este centrată anul acesta pe femei în domeniul inovării și creativității. Mai mult ca niciodată, femeile își asumă roluri de conducere și își exprimă vocea în știință, tehnologie, afaceri și arte. Asta e o veste bună. Cu femeile și bărbații care lucrează împreună, întărim mâna umanității și ne îmbunătățim capacitatea de a sporii bogăția noastră culturală comună și de a dezvolta soluții eficiente pentru a atenua sărăcia, pentru a stimula sănătatea globală și a proteja mediul.

Este momentul potrivit pentru a reflecta asupra modalităților de a se asigura că un număr din ce în ce mai mare de femei și fete din întreaga lume se angajează în inovație și creativitate și de ce este atât de important.

Anul acesta, Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale este o oportunitate de a evidenția modul în care sistemul de proprietate intelectuală (IP) poate sprijini femeile inovatoare și creative (și într-adevăr toată lumea) în căutarea lor de a aduce ideile lor uimitoare pe piață.

Investițiile făcute în întreaga lume în tehnologie și inovație sunt uriașe, iar în România sectorul IT este printre cele mai dezvoltate și mai atractive pentru giganții IT și pentru antreprenori și aceștia sunt extrem de atenți la protecția investițiilor prin proprietate intelectuală – cloud computing, studii de caz, drepturi de autor, brevete și invenții, înregistrare mărci și design.

În România, antreprenoriatul în industria IT&C ocupă un loc extrem de important. Din ce în ce mai mulți investesc în software, aplicații, antiviruși și altele, iar rolul femeilor este din ce în ce mai activ.

De aceea, proprietatea intelectuală este unul dintre instrumentele considerate a fi de impact pentru situația economică, socială şi culturală a unei ţări și pentru protejarea investițiilor în tehnologie. Cercetarea şi inovarea, o componentă strategică pentru dezvoltarea economică și pentru progresul umanității este strâns legată de domeniul proprietăţii intelectuale.

Vrei să afli cum iți protejezi investițiile prin intermediul proprietății intelectuale? Atunci nu vrei să ratezi acest eveniment pentru ca noutățile și studiile de caz prezentate în cadrul PRIA IT&C and Intellectual Property vor fi de folos pentru activitatea companiei tale.

Companiile IT&C, fie că sunt multinaționale sau startup-uri, dar și companii romanești deja consacrate, pot afla tot ceea ce au nevoie să știe despre cloud computing, studii de caz, licențe, drepturi de autor, mărci, copyright, brevete și invenții, protecția programelor pe calculator și programe open source, în cadrul conferinței PRIA IT&C and Intellectual Property – eveniment complex dedicat proprietății intelectuale pentru sectorul IT&C, organizat de PRIAevents în 22 mai, începand cu ora 9,30 la Athenee Palace Hilton București.

Printre temele abordate în cadrul conferinței se vor regăsi: Contextul investițional în sectorul IT&C din România? Care este procentul investițiilor străine, dar al celor antreprenoriale? Cum sunt încurajate aceste investiții de către statul nostru? • Ce ar trebui să afle companiile din IT&C despre protecția prin proprietatea intelectuală: drepturi de autor, patente, design? • Soluții de business pentru gestionarea clienților. Solutii pentru eficientizarea activitatilor angajaților • Cum va revoluționa transformarea digitlă economia? Reforma UE privind protecția datelor care va fi pusă în practică în mai 2018

Mai multe detalii despre eveniment veți găsi aici https://priaevents.ro/pria-itc-and-intellectual-property-bucuresti-22-mai-2018/  sau contactaţi: raluca.voivozeanu@priaevents.ro / 0744 584 661.

 

Lasă un răspuns