AISR, la întâlnirea anuală a industriei de seminţe

În perioada 8-10 octombrie 2017 a fost organizat MEETINGUL ANUAL al ESA, la Riga, în Letonia, un eveniment la care, alături de reprezentanţi din toate statele membre UE, au mai fost prezente ţări precum: USA, Argentina, Canada, Chile, Israel, Rusia, Brazilia, India, China, Japonia, Noua Zeelandă, Australia, Turcia, Maroc, Taiwan, Uruguay  Coreea de Sud, Belarus, Lituania, Liban, Letonia. Astfel, importanța Congresului ESA pentru sectorul semințelor europene și internaționale a fost confirmată încă o dată.

Din partea României a participat Alianţa Industriei Seminţelor din România – AISR, prin doamna Antonia Ivaşcu, director Executiv, care a luat parte la toate reuniunile ESA, la Adunarea Generală a Secretarilor generali ai asociaţiilor, precum şi la grupurile de lucru pe specii.  De altfel, începând cu anul 2013, de când este membră ESA, AISR a colaborat pe programele şi obiectivele elaborate, preluând din agenda ESA diverse acţiuni pe care le-a implementat în România.

La meetingul ESA din acest an au participat aproximativ 920 de specialişti, dealeri, multiplicatori, amelioratori, comercianţi şi invitaţi de la asociaţiile naţionale de seminţe. Expozițiile au oferit un spațiu amplu şi o atmosferă deosebită pentru schimbul profesional și de interacțiune a participanților, precum și de expunere pentru companiile care prezintă cele mai recente evoluții în domeniul echipamentelor tehnice, componentelor mecanice, tehnologiilor de prelucrare și software-ului în ameliorarea plantelor.


Pentru a îmbunătăți calitatea și impactul comunicării industriei în jurul inovației din ameliorarea plantelor, în general și în special în legătură cu cele mai recente metode de reproducere a plantelor, s-a decis colaborarea activă în acest domeniu. În cadrul unui atelier de lucru cu specialiști cu experiență s-a lansat campania www.embracingnature.eu / www.plantbreeding.eu care este „live”, iar site-urile twitter #embracingnature și #plantbreeding sunt folosite pentru a genera „trafic” on-line spre site.

Scopul discuțiilor a fost nevoia de a comunica și de a se implica un public mai larg, în special în domeniul social media, pe o gamă mai largă de subiecte legate de reproducerea și inovarea plantelor. Un exercițiu de ascultare socială comandat de ESA a arătat că înmulţirea plantelor și semințele sunt într-adevăr de interes pentru multe grupuri și persoane fizice, cu schimburi ulterioare în domeniul social media. Prin urmare, aceste canale de comunicare nu pot fi ignorate și trebuie dezvoltate noi strategii de comunicare specifice.

“Cu ocazia reuniunii anuale din acest an, ESA şi-a atras în campania de comunicare digitală «Îmbrățișând puterea naturii» toate asociaţiile membre, iar membrii ESA au sprijinit puternic noile eforturi de comunicare prin împărtășirea mesajelor și prin aducerea multor idei proaspete în campanie. Sectorul european de semințe demonstrează că este dispus să își asume responsabilitatea pentru a arăta și a explica beneficiile inovării în domeniul ameliorariii plantelor, atât pentru o agricultură UE extrem de productivă și durabilă, cât și pentru satisfacerea așteptărilor consumatorilor și a societății”, a declarat Garlich von Essen, secretarul general al ESA.

“Inovarea creșterii plantelor este esențială pentru agricultura durabilă. Este un pas natural pentru a ne ajuta să asigurăm calitatea alimentelor, să reducem pierderea culturilor și deșeurilor alimentare și să abordăm provocările agroalimentare de mâine. Cu toate acestea, multe persoane din Europa nu sunt conștiente de contribuția crucială pe care o are ameliorarea plantelor la evoluția agriculturii și a producției alimentare”, a menţionat secretarul general al ESA.

ESA trebuie să asigure o comunicare mai bună cu privire la rolul și relevanța inovației în ameliorarea plantelor pentru agricultură și societate în general, iar noua inițiativă de comunicare „Îmbrățișând puterea naturii„, are ca scop angajarea unui public mai larg, interesat de învățarea conceptelor de ameliorare a plantelor și cele mai recente metode de reproducere a plantelor.
În cadrul întâlnirilor secțiunilor specifice culturilor, participanții au primit cele mai recente actualizări și informații detaliate privind numeroasele aspecte tehnice specifice culturilor importante pentru companiile de semințe din Europa și din întreaga lume.
Reuniunea anuală a ESA din 2018 va avea loc la Madrid, în Spania.

sursa: www.businessagricol.ro

Lasă un răspuns