ALIANȚA INDUSTRIEI SEMINȚELOR DIN ROMÂNIA (AISR) ÎN SPRIJINUL FERMIERILOR DIN ROMÂNIA

Alianța Industriei Semințelor din Romania (AISR) a fost partener al PRIA Agriculture și PRIA Gala Fermierilor Români la București, în 28 septembrie 2017, organizată de PRIAevents.  

 

Conferința PRIA Agriculture – însoțită de Gala PRIA Romanian Farmers în cadrul căreia fermierii români au fost premiați și anul acesta, la București, în 28 septembrie 2017-  a fost cel  cel mai important eveniment al toamnei pentru agricultură și reprezintă o reală platformă de dezbatere între autorități, fermieri și companiile care își desfășoară activitatea în acest sector.
În cadrul acestei gale au fost recunoaște eforturile și contribuția fermierilor români care au investit capital românesc, timp, muncă, cunoștințe și energie pentru agricultura noastră.
De asemenea, au fost prezenți ca și lectori: Mihai VIȘAN, Secretar de  Stat, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurae, Elena Oana IACOB – Secretar de Stat, Ministerul Finanțelor Publice; Adrian PINTEA – Director General,  Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Laurențiu BACIU – Președinte, Preşedinte, Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR); Daniel CONSTANTIN – Fost ministru al Agriculturii si al Mediului; Aura GAGU – Director Adjunct, Direcția Relații Externe și Finanțări Structurale, CEC Bank și Ștefan STĂNESCU – Co-Fondator, Agriso.

PRIA Agriculture a reunit peste 200 participanți – fermieri, reprezentanți ai autorităților, companii care activează in agricultură și în domenii conexe.

Conferinţele PRIA aduc în atenție cele mai importante teme de dezbatere din fiecare domeniu și reunesc un numar mare de participanți, dar și mass – media. Cu o experienţă de peste 12 ani echipa PRIAevents este recunscută pentru organizarea evenimentelor premium pentru fiecare sector al economiei.

AISR are ca misiune principală promovarea și susținerea utilizării semințelor certificate de către agricultori, în scopul creșterii producției agricole în România.

• Asociația AISR are 14 membrii reprezentând cele mai importante companii românești și străine care produc, procesează și comercializează semințe în România.
• Activitățile de producere, prelucrare și comercializare a semințelor în România se desfășoară în conformitate și cu stricta respectare a legislației în vigoare.
• Actuala legislație națională transpune legislația europeană (CE) și internațională (OECD) specifică privind calitatea semințelor și a materialului săditor.
• Fermierii români au acces la sămânță și material săditor la aceleași standarde de calitate și performanță valabile în întreaga Uniune Europeană.
• Limitele inferioare impuse de legislația națională în ceea ce privește germinația sunt aceleași ca și în celelalte state membre.
• Sămânța provenită din alte state membre îndeplinește condițiile de calitate impuse de legislație

Lasă un răspuns