Alice NICHITA – Government Relations Manager, Coca-Cola HBC Romania participă la Conferința PRIA Environment 2019

PRIAevents organizează conferința PRIA Environment 2019, eveniment complex, cu teme extrem de importante și  reprezentanți ai tuturor părților implicate în protecția mediului în 18 aprilie 2019, la hotel Sheraton, sala Iridium.

PRIA Environment reprezintă una dintre cele mai importante platforme de dezbateri între companii, autorități, ONG-uri și societatea civilă, dar și întalnirea anuală a tuturor celor implicați în conservarea mediului.

Alice NICHITA  –  Government Relations Manager, Coca-Cola HBC Romania  a acceptat invitația noastră de a participa la Conferința PRIA Environment 2019 și de a dezbate cele mai importante teme legate de mediu, alături de ceilalți lectori.

Ordonanța de urgență nr. 75/2018, Legea 31 pe 2019 sunt cateva dintre modificarile legislative despre care vom discuta în cadrul conferinței PRIA Environment 2019. Vom dezbate despre pachetul Comisiei Europene privind economia circulară, despre managementul deșeurilor si transformarea acestora in resurse, dar și despre cum putem învăța din experiența altor țări. Vom     discuta despre sistemul pay as you throw, despre atingerea cotelor de reducere a depozitării, și despre atingerea cotelor de reciclare. Care este situația pungilor de plastic și a ambalajelor la noi? Dar statusul legii risipei alimentare?

De asemenea, vor fi abordate subiecte importante despre reciclarea electronicelor și electrocasnicelor, hârtiei, metalului, deseurilor periculoase, despre prevenirea și controlul poluării mediului și despre deșeurile industriale.

PRIA Environment va găzdui reprezentanți de marcă ai mediului de business, ai autorităților și ai comunității științifice, precum și lideri comunitari, care vor discuta politici în curs de dezvoltare, probleme și progrese tehnologice care au impact asupra resurselor naturale, precum și oportunități concepute pentru a crea un viitor durabil prin gestionarea corectă a mediului. Totodată se vor dezbate subiecte despre alinierea la cerințele internaționale privind economia  circulară și transformarea deșeurilor în resurse, despre ape, paduri, aer.

Un rol deosebit vom acorda dezbaterii despre investiții ale companiilor pentru protejarea mediului și educație pentru mediu. Vom afla despre cele mai eficiente campanii pentru mediu.

Participă la conferința PRIA Environment sa analizăm împreună noutățile legislative cu impact asupra comunităților noastre, strategii și politici, precum și schimbările actuale. Află care sunt eforturile facute de companii pentru un mediu   mai curat, dar si stadiul demersurilor facute de administrațiile locale pentru mediu. Vom afla despre rezultatele orașelor din România și care se află pe locurile fruntașe.

Vei avea ocazia să îi întâlnești pe cei mai importanți oameni din domeniu, să participi la un eveniment interactiv, astfel încât la finalul evenimentului să avem trasate idei, soluții și propuneri.

Printre temele abordate în cadrul conferinței se vor regăsi: Pachetul Comisiei Europene privind economia circulară? Care sunt pasii României spre trecerea la economia circulară? Care sunt țintele României și în ce stadiu suntem cu atingerea cotelor de reducere a depozitării și a cotelor de reciclare? Când riscăm infringementul?

8 luni de la Ordonanța de urgență nr. 75/2018 pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul protecției mediului și al regimului străinilor. Care sunt rezulatele? Sistemul pay as you throw. Câte localități din România au implementat acest sistem? Câți bani se pot economisi? Cum va fi implemetata obligatia stabilirii, pana la data de 30 iunie 2019, pentru beneficiarii serviciilor de salubrizare, a tarifelor distincte pentru deseurile generate si amenzi in cazul in care deseurile nu sunt colectate selectiv? Care vor fi amenzile pentru companii, autoritati? Dar pentru cetateni? Legea 31/2019. Noi reguli în domeniul managementului ambalajelor. Cum arată Ghidul pentru colectarea deșeurilor? Legea Risipei Alimentare se poate aplica în sfarșit în România de la 1 februarie 2019. Care este mecanismul pentru companii? Piaţa deşeurilor reciclabile din România. Cum se implică companiile în protecția mediului? Exemple de campanii de succes.Educația pentru protecția mediului. Lanțul producător /importator – retailer – asociații – autorițăți locale? Reciclarea electronicelor și electrocasnicelor? Rezidurile industriale. Ce masuri aiu companiile? Ce reglementzari s-au inastrit pentru acest segment? Apa potabilă și investițiile statului și cele private. Fonduri UE pentru apă. Programe pentru industria auto vizând poluarea. Ce poate învața România din experiența altor state despre colectarea selectivă, managementul deșeurilor și poluare? Ce soluții pot exista la blocajul din sectorul gestionării deșeurilor de ambalaje? Dar pentru cele de mase plastice și deșeuri periculoase? Ce amenzi primesc companiile dacă nu atingem țintele, dar autoritățile? Care sunt propunerile mediului de afaceri? Ce responsabilități își asumă acestea? Dar autoritățile, dar societatea civilă? Ce rol pot juca asociațiile de locatari din România? Dar ONG-urile?

Lectorii invitati sunt:

László BORBÉLY– ‎Consilier de stat la Cabinetul prim-ministrului şi coordonator al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG); Sorin CHIRIȚĂ – City Manager, Primăria București; Radu MERICA – Director General, RER (Recuperare Ecologică și Reciclare); Alice NICHITA – Government Relations Manager, Coca-Cola HBC Romania; Constantin TOMA Primarul Municipiului Buzău; Sorin MINEA – Președinte, Romalimenta; Roxana PUIA – Director de Marketing, Asociația ENVIRON; Niculina STELEA – Director Tehnic, APMCR; Mihai MEREUȚĂ – Președinte, Liga HABITAT; Reprezentant Ministerul Mediului; Reprezentant OTR; Reprezentant companie mașini electrice. Conferința va fi moderată de către Raluca VOIVOZEANU CEO, PRIA Conferences.

Conferinţele PRIAevents aduc în atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass – mediei. Cu o experienţă de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium de buisness, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor de top din cele mai reprezentative sectoare ale economiei.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA Environment şi modalități de înscriere pentru participare puteți găsi pe website-ul conferinței https://priaevents.ro/pria-environment-conference-2019/.

 

Lasă un răspuns