Bogdan Chirițoiu, Președintele Consiliul Concurenței participă în 14 octombrie la conferința Pria Competition in Construction de la ora 10,00

În data de 26 august 2020, Consiliului Concurenței (”CC”) și Agenția Naționala pentru Achiziții Publice (”ANAP”) au emis Opinia Comună referitoare la modalitățile prin care o companie care se află într-un caz de excludere din procedurile de achiziție publică poate să se reabiliteze. Totodată, pentru a veni în sprijinul autorităților care fac evaluarea, Consiliul Concurenței va publica pe pagina proprie de Internet o listă actualizată

Bogdan Chirițoiu, Președintele Consiliul Concurenței participă în 14 octombrie la conferința Pria Competition in Construction de la ora 10,00

PRIAevents și Consiliul Concurentei România vă invită la prima dezbatere despre concurența în sectorul construcțiilor, și anume, videoconferința PRIA COMPETITION IN CONSTRUCTION, în 14 octombrie 2020 on- site la Radisson Blu  la 10,00 și  LIVE  pe Facebook PRIAevents de la ora 10,30.

În cadrul acestei ediții ne vom concentra pe:

  • Concurența în sectorul construcțiilor in contextul actual;
  • Achiziții publice și concurența;
  • Certificarea firmelor din construcții;
  • Ghiduri de bune practici in domeniul constructiilor? Care sunt limitele in care societatile pot coopera?
  • Cand /in ce conditii societatile sanctionate de catre Consiliul Concurentei pot fi excluse din procedurile de achizitii publice?
  • Care este viziunea si rolul consultanților / Propunerile mediului de afaceri. Exemple din alte țări membre UE?

Lectorii care au dat curs invitației noastre sunt: Bogdan Chirițoiu, Președinte, Consiliul Concurenței, Eugen Cojoacă, Președinte, ANAP(*tbc), Cristian Erbașu, Președinte, FPSC, Mihaela Ion, Partener, Popovici Nițu Stoica și Asociații, Ramona Pentilescu, Managing Associate, Popovici Nițu Stoica și Asociații

În cadrul celor 11 ediții Pria Competition organizate de PRIAevents și Consiliul Concurentei România, am abordat aspecte importante despre concurența în sectorul construcțiilor și despre licitații.

Tot împreună, în premieră în România, am organizat Pria Public Procurement  în luna noiembrie 2017, unde am dezbătut mai amplu subiectul licitațiilor.

 

Iată că a venit și anul 2020, mai precis data de 26.08.2020 în care temele dezbătute în anul 2017 redevin actuale.

În data de 26 august 2020, Consiliului Concurenței și Agenția Naționala pentru Achiziții Publice au emis Opinia Comună referitoare la modalitățile prin care o companie care se află într-un caz de excludere din procedurile de achiziție publică poate să se reabiliteze.

Așadar, concurența este un mecanism vital al economiei românești, Consiliul Concurenței având un rol foarte important pentru asigurarea unui mediu concurențial sănătos. Astfel se încurajează eficiența și inovația și se reduc preturile. De asemenea, companiile sunt încurajate să ofere consumatorilor bunuri și servicii în termenii cei mai Piețele nu funcționează întotdeauna eficient, făcând rău economiei, consumatorilor și societății. Atunci când se întâmplă așa, autoritățile de concurență verifică ce se întâmplă în acele sectoare ca să înțeleagă dinamica concurenței în aceste sectoare, iar astfel pot să identifice motivele pentru funcționarea slabă a sectorului și să recomande diverse politici sau acțiuni pentru rezolvarea problemelor.

Totodată, pentru a veni în sprijinul autorităților care fac evaluarea, Consiliul Concurenței va publica pe pagina proprie de Internet o listă actualizată care va cuprinde denumirea operatorilor economici care au fost implicați în investigații privind trucarea de licitații, deciziile de sancționare din ultimii 3 ani, precum și mențiuni cu privire la modalitatea de cooperare a acestora cu autoritatea națională de concurență.

De aceea, politicile concurențiale trebuie cunoscute și înțelese de către toți cei care sunt implicați în economie

Dacă sunteți antreprenori sau manageri ai companiilor multinaționale, dacă reprezentați asociații sau patronate, vă așteptăm la Radisson în limita locurilor disponibile sau să ne urmăriți online deoarece atingem subiecte cheie pentru activitatea dumneavoastră.

 

În cadrul conferinței PRIA Competition in Construction 2020 veți beneficia de aflarea noutăților legislative în ceea ce privește concurența neloială, de analize la un nivel înalt și de studii de caz.

Veți avea ocazia să interacționați cu cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfășurați.

PPRIA Competition in Construction face parte din seria evenimentelor de succes organizate de Pria în România.

PRIAevents este recunoscută de multă vreme ca o platformă independentă, și echidistantă de discuții despre cele mai importante teme, despre schimbări legislative, politici în toate sectoarele economiei.

Conferinţele PRIAevents aduc în atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass – mediei.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA Competition in Construction şi modalități de înscriere pentru participare gratuită puteți găsi pe www.priaevents.ro

 

Lasă un răspuns