Chiquito și Dominican Power vor dansa la a 13-a ediție SALSA WEEK ROMANIA în Vama Veche, în perioada 7 – 13 August 2017

Chiquito și Dominican Power vor dansa la a 13-a ediție SALSA WEEK ROMANIA în Vama Veche, în perioada 7 – 13 August 2017.

Yovanny De Jesus Moreta, cunoscut sub numele de Chiquito, născut în Santo Domingo, pe 17 octombrie 1981, este un dansator dominican specializat în dansuri din Caraibe.

Studiile sale de dans de cinci ani l-au determinat să-și înceapă activitatea în 1991, iar mai târziu în 1994, a avut ocazia să vină la New York la Școala Eddie Torres.

În 1996, după transferul său în Italia, cariera sa de dans a fost îmbogățită cu victoria a patru campionate naționale de dans, respectiv din 1999 până în 2003, în specialitățile salsa cubaneză, salsa Puerto Rican, bachata și merengue.

În 2004 a început să colaboreze cu Seo Fernandez în cadrul grupului „Latin Black”, dar în 2007 a fondat compania „Dominican Power”, în care este director artistic și dansator și cu care continuă să participe în mai mult de 50 de Congrese în fiecare an, pe toate cele cinci continente.

Proiectul Dominican Power s-a născut din dorința lui Chiquito de a crea o realitate inovatoare în lumea dansului, o realitate în care salsa, hip hop, reggaeton, capoeira, afro și rumba ar putea coexista într-o sinergie rară, orchestrată chiar de mâinile lui Chiquito. Dupa ce a câștigat 2 ani la rând premiul ca cel mai bun dansator din Italia (predat de maestrul Eddie Torres), Chiquito a înființat una dintre cele mai admirate companii de dansuri pe scena internațională, iar de atunci a câștigat multe premii și medalii.

Dominican Power este solicitată în cele mai mari congrese de salsa din întreaga lume (Los Angeles, Chicago, Las Vegas, New York, Tokyo, Sidney), obținând succes ca grup, dar și individual cu performanțele solo ale primei lor balerine din grup, Alice.

Alături de Chiquito și Alice,  Dominican Power are în componență pe Miguel, Ambra, Josè, Giorgia și tânărul Salomè.

Festivalul SALSA WEEK ROMANIA este unul din ce cele mai cunoscute festivalui de dans Latino organizate în Romania, și a devenit din ce în ce mai popular în zilele noastre.

Faptul că, în prezent, dansul a evoluat foarte mult în ultimul timp se datorează faptului că tot mai mulţi oameni au înţeles că dansul depăşeşte cu mult nivelul unei simple pasiuni, și este foarte benefic asupra organismului uman.

Cei mai mulţi văd dansul ca pe o simplă modalitate de a-ţi petrece timpul liber. Dansul este însă mult mai mult. Specialiştii au definit dansul ca fiind una dintre cele mai uşoare şi mai distractive metode de menţine corpul în mişcare și în plus, practicarea dansului e recomandată deoarece aduce cu sine o serie de alte beneficii cum ar fi reducerea stresului, protejează inima și energizează corpul.

Asociația Română de Dans alături de Wilmark Dance Academy vor pune în scenă cel mai mare spectacol latino din România, în cadrul celei de a XIII-a ediții a festivalului Romania Salsa Week, 2017. Timp de șapte zile, participanții vor trăi „the real latin flavour” prin lecții de dans și show-uri demonstrative susținute de către campionii României, reprezentanții școlilor de salsa din țară și invitații speciali ai evenimentului. Devenit eveniment etalon, festivalul Romania Salsa Week este dedicat în totalitate iubitorilor de muzică și dansuri latino-americane din țară și străinatate, supranumit și „Vacanța salsiștilor”.

Artiștii prezenți în acest an vor fi SIMONE SANFILIPPO & SERENA (ITA); CHIQUITO (ITA); DOMINICAN POWER (ITA) ;SARA LOPEZ (SPA); LOS PAMBOS (BUL); EDWIN RIVERA (USA); BNF DUBAI (UAE); ENNUEL IVERSON (FRA); KRISTOFER MENCAK (SWE); MARVIN RAMOS (COL); WILLY & NOURA (ITA); IBRA CHAVEZ (FRA); ZULEMARO JOHNATHAN (FRA); EMANULA IAFRATE (UK); STARLIN BELEN (REP. DOM); HICHAM LOKITO & OKSANA (FRA) și ALBERT TORRES TRIBUTE, precum și DJ RAZ (ROU); DJ MARTINELLI (ROU); DJ LIVIUX (ROU) ;DJ LINDT (HOL) ;DJ DOBCHO (BUL); DJ ANDY VASILESCU (ROU); DJ DUCU (ROU) ;DJ ALEX (ROU) ;DJ AUREL (FRA) și DJ ESER MURAT YILMAZ (TUR).

Partea de foto & video va fi asigurată de RUMBERITO CUBANO (FRA); OVI MAG (ROU) și GEORGE BUFAN (ROU).

Școlile participante la această ediție vor fi WILMARK DANCE ACADEMY; MANIA LATINA; SALSA MI VIDA MANGALIA; DANCE XPLOSION SIBIU; MANA DANCE ACADEMY ORADEA; BAILARTE; LATIN DANCE; SALSA PICANTE BRASOV; PLATINIUM DANCE; SALSA FAMILY; SALSA CALIENTE; ELECTRIC SALSA; FEELING DANCE ORADEA; SALSA REBELS TIMISOARA; BACHATA FEELING SATU MARE; ARISTOCRATIQUE DANCE; DANSATORII ANONIMI IASI; SALSA DYNAMYK CRAIOVA; PRODANCE CONSTANTA; GLOBAL LATINO DANCE; STEP INTO SALSA; LATIN FUSION LADIES IASI; LATIN BEAT CLUJ; RITMO LATINO TIMISOARA; IDANCE; SALSA ELEGANTE; PASO ADELANTE; ART FOR YOU; HUGO DANCE ACADEMY SIBIU; KING SALSA TG. MURES; SALSA GALAXY; SALSA PASSION; SALSA LINDA TIRGOVISTE; UNIVERSUL LATINO IASI; LET’S DANCE BULGARIA și LOS PAMBOS BULGARIA.

 

Concursurile care vor avea loc în cadrul evenimentului vor fi:

  1. Concurs Salsa Week – Team Contest 2017

Se pot înscrie în concurs doar persoanele care au week full pass, week full party pass, weekend full pass.

Locul I este răsplătit cu titlul Best Romanian Salsa Team și 500 EURO.

  1. Concurs Freestyle Latin Dance Contest 2017

Se pot înscrie in concurs doar persoanele care au week full pass, week full party pass sau bratara valabila in ziua respectiva .

Locul I este răsplătit cu titlul Best Romanian Salsa Freestyle Couple și suma în bani adunată din toate taxele de înscriere .

  1. Concurs Jack & Jill

Înscrierea este gratuită.

Se pot înscrie în concurs doar persoanele care au week Full pass.

Locul 1 este răsplătit cu Full pass-ul la Romania Salsa Week 2018.

  1. Concursul Romania Latin Dance Cup 2017

Se pot înscrie în concurs doar persoanele care au Week Vama pass, Week Vama party pass, Weekend Vama pass sau weekend vama party pass.

Locul I este răsplătit prin calificarea la „World Latin Dance Cup” de la Miami, USA, concurs fondat de Albert Torres.

 

Pentru mai multe informații și detalii despre eveniment, va rugăm accesați salsaweek.ro

 

 

 

Lasă un răspuns