Cities of Tomorrow ediția a 7a Implicarea: Comunități în trialog. Speakeri invitați

Anul acesta, la Cities of Tomorrow #7 va propunem tema implicarii comunitatilor in dezvoltarea sustenabila a regiunilor si oraselor.

Vom aborda acest aspect sub deviza „gandire globala, actiune locala”, iar invitatii nostri de onoare vor intra intr-un dialog pentru a discuta modele de bune practici in gestionarea marilor proiecte si implicarea tuturor stakeholderilor.

Astfel, speaker la Cities of Tomorrow #7 va fi dr. Arnold VOSS, urbanist si fondator al biroului de planificare urbana Office for the Art of Planning din Berlin. Arnold Voss a absolvit studii de specialitate in domeniul urbanismului si al pedagogiei si este un bun cunoscator atat al practicilor din Germania, zona Ruhr si Berlin, dar si al celor din SUA, New York, unde isi desfasoara o mare parte a activitatilor. De asemenea, domnul Voss detine un doctorat in stiinte politice.

Implicarea sa civica si experianta vasta in urbanism si arhitectura se bazeaza pe o viziune pragmatica asupra oraselor, implicit asupra dezvoltarii acestora, si a sensului pe care il conferim locurilor in care traim. De-a lungul carierei sale, Arnold Voss a desfasurat activitati de consultanta atat pentru administratia publica, cat si pentru initiative ale societatii civile si ale mediului privat.

Alaturi de dr. Voss va fi Eugen PANESCU, renumitul arhitect si co-fondator al biroului planwerk in urma cu 17 ani, care a contribuit la renasterea spatiului public si la transformarea practicii urbanismului in Romania, prin strategii publice si proiecte realizate si premiate pentru mai multe orase din Transilvania. A avut colaborari de durata cu asociatiile profesionale din tara, cu Facultatea de Arhitectura din Cluj si cu biroul Bancii Mondiale din Bucuresti.  Este implicat in cresterea calitatii serviciilor oferite de arhitectii europeni si implementarea Agendei Urbane Europene, ca membru al comitetului executiv al Consiliului Arhitectilor din Europa (ACE).

In proiecte si interventii publice promoveaza conexiunile optime oferite de reutilizarea inteleapta a patrimoniului si a zonelor abandonate, eficienta energetica si a resurselor in constructii si cartiere, mobilitatea durabila, cultura design-ului, eficienta in administrarea publica si implicarea comunitara. Atitudinile sale civice, profesionale si didactice ofera raspunsuri pozitive si responsabile problemelor urbane, prin abordarea holistica, echitabila social si economic a dezvoltarii.

Descoperiti mai multe detalii despre conceptul si structura evenimentului pe www.citiesoftomorrow.ro.

Lasă un răspuns