Conferința PRIA Agriculture Cluj-Napoca 10 mai 2018, Grand Hotel Napoca

Conferința PRIA Agriculture este cel mai important eveniment al primăverii pentru agricultură și reprezintă o reală platformă de dezbatere între fermieri, autorități, și companiile care își desfășoară activitatea în acest sector.

Pentru ca să poată participa cat mai mulți fermieri din Cluj  și din județele apropiate, conferința PRIA Agriculture va avea o ediție la Cluj-Napoca in 20 martie 2018 la Grand Hotel Napoca. Toți aceștia, alaturi de autorități centrale și locale, companii și consultanți vor găsi soluții împreună pentru acest sector important al economiei românești.

Agricultura este vitală pentru întreaga lume. Uniunea Europeană alocă un buget mare și o atenție deosebită acestui sector. De aceea, politica agricolă comună (PAC) consolidează competitivitatea și sustenabilitatea agriculturii din UE, prin acordarea de plăți directe fermierilor și prin măsuri de piață, și finanțează programele dezvoltare a zonelor rurale din Uniune.

Agricultura este ramura care contribuie la creșterea economică a țării noastre. Spre ex. țara noastră se află pe locul al doilea în UE ca producător apicol.

La sfârşitul lui mai 2017, România a devenit principalul exportator de cereale din Uniunea Europeană.

România este cel mai mare producător de vinuri din regiunea Europei centrale și de est și al 6-lea ca volum din Europa, imediat după Franța, Italia, Spania, Germania și Portugalia, iar lista rezultatelor poate continua.

Potențialul României în sectorul agricol este foarte mare și încă există loc de crestere. În continuare vom vedea  probleme cu care ne confruntăm, dar și soluții sau sugestii pentru a exista o creștere esențială a agriculturii românești, dar și anumite probleme cu care ne confruntăm.

Foarte important este să vedem cum putem beneficia de PAC după 2020, cum atragem mai multe fonduri europene, cum avem rezultate bune, constante și sustenabilitate, cum creștem agricultura României.

Participați la cel mai important eveniment agricol al primăverii din Cluj, dezbateți cele mai importante teme pentru agricultura României alaturi de reprezentanți ai autorităților și presă.

Printre temele disutate se numara și: Cum va arăta Politica Agricolă Comună după anul 2020? PNDR și dezvoltarea agriculturii României Cum realizăm creşterea absorbţiei fondurilor europene? Cum pot ajuta bancile, societățile de leasing și fondurile de garantare la creșterea absorbției fondurilor UE? Care este rolul fondurilor de investiții destinate agriculturii? Activitatea agențiilor AFIR și APIA care au un rol esenţial în aplicarea Politicii Agricole Comune. Ce măsuri se vor deschide în acest an? Ce sume sunt alocate fiecăreia? Cadastrul național. Cum ar trebui să arate legea fondului funciar? De când se va face identificarea şi delimitarea tuturor parceleloragricole obligatoriu pe baza datelor cadastrale? Ce ar trebui schimbat la legea care a liberalizat piața funciarăLegea risipei alimentare. Cum se va aplica ea în România? Ce spun autoritățile? Dar toate celelalte părți implicate? Cum funcționează lanțul dintre producători, procesatori și retaileri  Importanța produselor romanești în strategia retailerilor. Ce trebuie să știe producătorii și procesatorii pentru a avea cat mai multe produse prezente la raft? Cum pot avea o colaborare de lungă durată și fructuoasă? Care este strategia privind cercetarea pe termen lung? Sprijinirea investițiilor pentru creșterea competitivității exploataților agricole Creșterea competitivității, diversificarea producției, creșterea calității produselor obținute și îmbunătățirea performanței generale a exploatațiilor agricole; Eficientizarea costurilor de producție prin promovarea prin folosirea eficientă a energiei Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri în agricultură; Ajutoarele de stat in agricultură – cine poate beneficia de ele? Ce subvenții primesc fermierii români pentru Campania 2018? Arendarea terenurile agricole in vederea comasării; Norme privind plățile directe acordate fermierilor prin scheme de sprijin în cadrul politicii agricole comune; Alocarea fondurilor suplimentare a Guvernului pentru plata subvențiilor și infrastructura de irigații;

Lectorii invitați sunt:EMIL BOC – Primarul Municipiului Cluj-Napoca Daniel BOTĂNOIU –Secretar de Stat,  Ministerul Agriculturii Laurențiu BACIU –Preşedinte, Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR, Daniel CONSTANTIN – Fost Vice-Premier, Fost Ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale și Fost Ministru al Mediului, Valeriu TABĂRĂ – Președinte ASAS/Fost Ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Roxana VIDICAN – Decan, Facultatea de Agricultură, USAMV Cluj Reprezentant banca, Reprezentant companie IT,  Alin TIȘE  –  Președinte, Consiliul Județean Cluj,Adrian ZAHARIA – Director Executiv,  Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Cluj  (APIA Cluj).

Conferinţele PRIAevents aduc în atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass – mediei. Cu o experienţă de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium de buisness, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor de top din cele mai reprezentative sectoare ale economiei.

 

Lasă un răspuns