CONSILIUL CONCURENȚEI ANALIZEAZĂ PRELUAREA ERGO ASIGURARI DE VIATA SA ŞI ERGO ASIGURARI SA DE CĂTRE EUROINS INSURANCE GROUP AD

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Euroins Insurance Group AD preia Ergo Asigurari de Viata SA și Ergo Asigurări.
Grupul Euroins Insurance Group AD activează în sectorul asigurărilor în Europa Centrală și de Sud-Est, fiind prezentă pe piaţa românescă prin compania Euroins Romania Asigurare-Reasigurare SA.
Ergo Asigurari de Viata SA si Ergo Asigurari SA fac parte din Grupul ERGO. Cele două companii furnizează servicii de asigurare de viață și asigurări generale în România.
În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei.
Consiliul Concurenţei va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Lasă un răspuns