CONSILIUL CONCURENȚEI ANALIZEAZĂ PRELUAREA PROMAT ȘI AGROIND DE CĂTRE AMEROPA

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţiile prin care Promat Comimpex SRL este preluată de Ameropa AG şi Grupul de firme deţinut de familia Moldovan, iar Agroind Cauaceu SA este preluată de Ameropa AG și grupul aparţinând familiei Corbuț. Promat Comimpex SRL și Agroind Cauaceu SA activează în domenii legate de producția și comercializarea de îngrășăminte chimice, precum și de producția, prelucrarea și multiplicarea semințelor în vederea comercializării, inclusiv piața achiziției cerealelor la nivel regional și național.

Ameropa Holding AG esteparte a Grupului de companii Ameropa Elveţia, care activează în comerțul internațional cu îngrășăminte chimice, cereale și produse petrochimice. În România, Ameropa este unul dintre cei mai mari distribuitori de îngrăşăminte pentru agricultură, seminţe şi pesticide şi deţine Combinatul de Îngrăşăminte Azomureş şi Chimpex Constanţa. În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei.

Ca urmare, autoritatea de concurență va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Lasă un răspuns