CONSILIUL CONCURENȚEI A AUTORIZAT PRELUAREA ARCON MEMBRANE SRL DE CĂTRE SIKA ROMANIA SRL

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Sika Romania SRl preia compania Arkon Membrane SRL.
Sika Romania SRL este membră a Grupului Sika, care desfăşoară activităţi în domeniul producerii de materiale de construcţii (producţie de beton, sisteme de hidroizolaţii, sisteme
de acoperire, sisteme de pardoseli, sisteme de lipire şi etanşare, retehnologizări etc).
Grupul Sika este prezent în România începând cu anul 2002 şi deține două unităţi de producţie, în Braşov şi în Cluj, precum şi de o reţea naţională de logistică constând în depozite şi forţă de vânzări.
Arcon Membrane SRL activează în domeniul materialelor de hidroizolare din România, având un portofoliu care acoperă, în principal, segmentul membranelor bituminoase de hidroizolare în rulouri. Activitatea Arcon Membrane SRL include şi comercializarea masticurilor bituminoase, primerelor bituminoase, a mortarelor şi adezivilor, respectiv a polistirenului expandat. În urma a analizei acestei concentrări economice, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea propusă nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.
Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Lasă un răspuns