Cristian DASCĂLU – Partner at GapMinder.VC, Founder ClujHUB & TechFEST by Digital Transformers, participă la PRIA IT&C and Intellectual Property 2018, în 15 mai, la Cluj-Napoca

PRIAevents, organizează conferința PRIA IT&C and Intellectual Property Cluj-Napoca –  eveniment complex, aflat la a 2-a edișie în Iași, dedicat proprietății intelectuale pentru sectorul IT&C, în 15 Mai 2018, începand cu ora 9,30, în Iași la hotel Grand Hotel Napoca, sala Viena.

Cristian DASCĂLU – Partner at GapMinder.VC, Founder ClujHUB & TechFEST by Digital Transformers, participă la PRIA IT&C and Intellectual Property 2018, în 15 mai, la Cluj-Napoca

Peste 100 de specialiști, manageri, lideri si reprezentanți ai companiilor de IT își dau întâlnire la conferința PRIA IT&C and Intellectual Property Cluj-Napoca, care va fi unul dintre cele mai mari evenimente de inovație, tehnologie digitala si protecție IT&C din regiune. Astfel va deveni cadrul ideal pentru a împărtăși cele mai noi tendințe din domeniu si de a dezbate cele mai captivante teme din zona IT&C

La conferința PRIA IT&C and Intellectual Property Cluj-Napoca, lectori invitați sunt:   Emil BOC – Primarul Municipiului Cluj-Napoca; Nicoleta NUȚU –  ‎ Partner Development Manager pentru ISV, Microsoft Romania; Răzvan CÂȘMOIU – Director, Direcția Expertize, Constatări, Economic și Organizare, ORDA; Voicu OPREAN – CEO, ARIES Transilvania; Ciprian COSTEA – Managing Partner, Lola Tech; Mihai BIRTOC – Procuror, Parchetul General Cluj; Stelian BRAD – Președinte, Cluj IT Cluster; Daniel HOMORODEAN – CEO, Arxia / Memmbru în Consiliul Director al Cluj IT Cluster;Cristian DASCĂLU – Partner at GapMinder.VC, Founder ClujHUB & TechFEST by Digital Transformers; Prof.dr.ing. Cornel CIUPAN  – Prodecan, Facultatea Constructii de Masini – Universitatea Tehnica din Cluj-Napoc; Radu MITITEAN – Avocat, MUREȘAN MITITEAN CLEJA Societate civilă de avocați

Trăim într-o era digitală, o era a informației care este caracterizată prin trecerea de la revoluția industrială la revoluția digitală.  În zilele noastre, industria digitalizată  creeaza o economie globală digitalizată, high-tech, care influențează viața noastră de zi cu zi, modul de a învăța,de a lucra, modul de a lua decizii, de a ne verifica sănătatea, de a face investiții și tranzacții, simplificând de multe ori procesele și chiar scăzând costurile pentru producători, dar și pentru cumpărători. Sectoare precum sănătatea, educația, industria, telecomunicațiile, băncile și finanțele, agricultura și mediul, construcțiile și imobiliarele, energia și multe altele sunt dezvoltate prin intermediul digitalizării.

Investițiile făcute în întreaga lume în tehnologie și inovație sunt uriașe, iar în România sectorul IT este printre cele mai dezvoltate și mai atractive pentru giganții IT și pentru antreprenori și aceștia sunt extrem de atenți la protecția investițiilor prin proprietate intelectuală – cloud computing, studii de caz, drepturi de autor, brevete și invenții, înregistrare mărci și design.

În România, antreprenoriatul în industria IT&C ocupă un loc extrem de important. Din ce în ce mai mulți investesc în software, aplicații, antiviruși și altele.

De aceea, proprietatea intelectuală este unul dintre instrumentele considerate a fi de impact pentru situația economică, socială şi culturală a unei ţări și pentru protejarea investițiilor în tehnologie. Cercetarea şi inovarea, o componentă strategică pentru dezvoltarea economică și pentru progresul umanității este strâns legată de domeniul proprietăţii intelectuale.

Vrei să afli cum iți protejezi investițiile prin intermediul proprietății intelectuale? Atunci nu vrei să ratezi acest eveniment pentru ca noutățile și studiile de caz prezentate în cadrul PRIA IT&C and Intellectual Property vor fi de folos pentru activitatea companiei tale.

PRIA IT&C and Intellectual Property este de interes pentru manageri din companiile din sectorul IT&C din România, atât antreprenori, dar și reprezentanți ai companiilor multinaționale, pentru directorii juridici și consultanții juridici din cadrul companiilor private și de stat din România, pentru judecători  și pentru mediul academic.

Companiile IT&C, fie că sunt multinaționale sau startup-uri, dar și companii romanești deja consacrate, pot afla tot ceea ce au nevoie să știe despre cloud computing, studii de caz, licențe, drepturi de autor, mărci, copyright, brevete și invenții, protecția programelor pe calculator și programe open source, în cadrul conferinței PRIA IT&C and Intellectual Property – cel mai complet eveniment din România dedicat proprietății intelectuale pentru sectorul IT&C, organizat de PRIAevents pe 15 Mai 2018, începand cu ora 9,30, la hotel Grand Hotel Napoca, sala Viena.

Printre temele abordate în cadrul conferinței se vor regăsi: Contextul investițional în sectorul IT&C din România? Care este procentul investițiilor străine, dar al celor antreprenoriale? Cum sunt încurajate aceste investiții de către statul nostru?; Ce ar trebui să afle companiile din IT&C despre protecția prin proprietatea intelectuală: drepturi de autor, patente, design?; OSIM – Strategia dezvoltării protecției proprietății industriale în România și aplicarea politicii în domeniu. Studii de caz; Licențele și drepturile de autor. Ce ar trebui să știe companiile IT pentru a se proteja? Dar companiile care folosesc licențele sau le distribuie?; Obținerea unui brevet sau depunerea unei cereri de brevet. Orice aplicație sau program software pot fi brevetate?; Care sunt provocările pentru programele open source? Ce ne sfătuiesc consultanții și ce trebuie să știe companiile care dezvoltă, distribuie sau utilizează astfel de produse?; Legislația Europeană și națională privind proprietatea intelectuală. Cum sunt aplicate și care sunt particularitățile acestora pentru sectorul IT&C? Reformarea proprietații intelectuale în România, în contextul actual European; Contrafacerea și pirateria în proprietatea intelectuală în IT&C; Este motiv de nerespectare a drepturilor de autor daca sunt copiate numai părți funcționale ale codului software? Protecția programelor de calculator – legislația actuală și provocări; Aspecte privind reglementarea, transferul de tehnologie, concurența neloială, drepturile și obligațiile, termeni și condiții pentru licențe software.

PRIA IT&C and Intellectual Property se desfășoară sub egida ORDA și OSIM, iar parteneri principali ai evenimentului sunt Microsoft și ANIS.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA IT&C and Intellectual Property şi modalități de înscriere pentru participare puteţi găsi pe https://priaevents.ro/pria-itc-and-intellectual-property-cluj-napoca -2018/

Sau contactaţi: raluca.voivozeau@priaevents.ro / 0744 584 661.

Lasă un răspuns