Danezii de la Rockwool demarează construcţia celei mai mari fabrici de vată minerală din România

Grupul danez Rockwool, cel mai mare producător de vată minerală bazaltică din lume, a anunţat începerea lucrărilor de construcţie la prima sa fabrică din România.

Producătorul a selectat ca antreprenor general al lucrării compania sibiană CON-A, cunoscută pentru construcţia stadionului Cluj Arena, anunță capital.ro.

Rockwool a cumpărat un teren de circa 30 de hectare de la grupul belgian Alinso, în cadrul parcului industrial Ploieşti West din Ariceşti Rahtivani, şi vrea să construiască pe el o fabrică de 50 mil. euro, sumă ce cuprinde costul de achiziţie al terenului, clădirile, echipamentele şi pregătirea personalului.

Clădirile necesare vor fi ridicate în circa 8-10 luni, perioadă urmată de instalarea şi testarea echipamentelor, pentru ca la jumătatea anului viitor să se inaugureze fabrica. Aici vor lucra minim 130 de muncitori.

Potrivit sursei citate, într-o primă etapă, linia de producţie de lângă Ploieşti este gândită să acopere piaţa din România, pentru ca ulterior să se exporte produsele de aici şi către pieţe precum Bulgaria, Grecia, Macedonia, Serbia sau Republica Moldova.

Lasă un răspuns