Etex Building Performance –  Siniat România si Promat România este Partener Principal al conferinței Pria Fire Safety of Buildings în 14 octombrie 2021

Etex Building Performance –  Siniat România si Promat România este Partener Principal al conferinței Pria Fire Safety of Buildings în 14 octombrie 2021

 

PRIAevents vă invită la Fire Safety of Buildings – singurul eveniment care aprofundează tematica siguranței clădirilor la incendiu în Romania, în 14 octombrie 2021, online de la ora 10,30.

Suntem onorați să vă anuntăm că Etex Building Performance –  cu brandul Siniat si Promat este Partener Principal al acestui eveniment.

Compania Etex Building Performance este membră a Grupului Etex, unul dintre cei mai mari producători și furnizori mondiali de materiale și soluții pentru construcții. Grupul Etex desfășoară activități în 44 de țări din Europa, America Latină, Africa, Asia și Oceania, având peste 17.000 de angajați care își desfășoară activitatea în 121 de fabrici.  

În România, Etex operează două unități de producție de materiale de construcții sub brandul Siniat: fabrica de gips-carton de la Turceni și fabrica de ipsosuri, gleturi și tencuieli pe bază de ipsos de la Aghireșu. Cele două unități de producție și-au continuat operațiunile fără oprire, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță, pe tot parcursul acestui an, fără ca Etex să apeleze la programele guvernamentale de sprijinire a afacerilor. 

Compania furnizează produse din ipsos și sisteme de gips-carton pentru numeroase proiecte din industria hotelieră, clădiri de birouri, clădiri rezidențiale, spitale, centre comerciale și spații industriale. 

DESPRE ETEX

Producător și furnizor mondial de materiale și soluții de înaltă calitate pentru construcții, Etex își desfășoară activitatea în patru arii distincte: plăci pentru construcții, materiale pentru acoperișuri, plăci ceramice, sisteme de protecție pasivă la foc și izolare termică.

Siniat face parte din Etex Building Performance, o divizie ce combină produsele și soluțiile a două companii de materiale de construcții ușoare – noi înșine și Promat.

Sediul central al companiei este situat în Franţa, în localitatea Avignon. Aici se găsește totodată și Centrul Tehnic de Dezvoltare, care, având o vastă experienţă, conduce cercetarea și inovaţia în domeniul produselor și sistemelor de gips-carton.

SINIAT România deţine 2 unităţi de producţie – fabrica de plăci din gips-carton din Turceni și fabrica de ipsosuri, tencuieli şi gleturi din localitatea Aghireșu, judeţul Cluj, precum și cariera Birtz.

Produsele și sistemele noastre din gips-carton sau ipsos permit construirea unor clădiri mai călduroase, mai rezistente la umezeală, mai bine izolate fonic și mai sigure pentru cei cărora le sunt destinate. Avem o gamă foarte variată de produse pe care vi le punem la dispoziţie pentru ca orice detaliu de care aveţi nevoie să fie perfect.

BRANDURILE LOCALE DE PRODUS – NIDA ȘI ADERA

NIDA și ADERA sunt brandurile sub care sunt comercializate în România produsele și sistemele de gips-carton.

Fiind certificate conform standardelor europene, produsele SINIAT reprezintă calitate, durabilitate și asigură performanţa produsului și a sistemului de gips-carton, fiind alegeri excelente atât în construcţiile noi, cât și în renovarea clădirilor existente.

Despre Promat

Promat este expertul și referința mondială în protecția pasivă antifoc și izolații de înaltă performanță pentru sectorul construcțiilor și un mare număr de piețe industriale. Promat oferă soluții sustenabile care protejează vieți și bunuri, îmbunătățesc confortul, optimizează eficiența de proces, minimizează pierderea de spațiu și energie și contribuie la reducerea emisiilor de CO2.

Istoria mărcii Promat începe în Germania în 1958. Compania și-a extins apoi treptat piața în toată Europa. Astăzi Promat face parte din Grupul Etex și este prezentă în peste 40 de țări.

De peste 60 de ani Promat proiectează, testează și produce produse și sisteme dedicate în totalitate protecției în caz de incendiu, pentru izolații termice de temperatură înaltă și joasă și pentru rezistență la umiditate și corecție/ atenuare acustică.

Promat are acum operațiuni în Europa, America de Sud și Asia Pacific, cu 17 fabrici la nivel mondial. Principalul laborator de cercetare și dezvoltare al companiei are sediul central în Tisselt, Belgia, cu alte laboratoare dedicate în Franța, Malaezia, Austria și Marea Britanie.

 

Este ediția a 6-a a conferinței si dezbatem împreună despre cum putem aplica mai multe schimbări și despre cum este mai bine să le implementăm în legislația noastră, dar și să descoperi care sunt cele mai bune materiale de construcții, sisteme și proiecte pentru siguranța la incendiu a clădirilor!

De asemenea, abordăm și tematica eficienței energetice, de altfel foarte importanta și strâns legată de prima.

De aceea, în cadrul acestui eveniment reunim reprezentanți ai autorităților, experți în domeniul incendiilor, pompieri, asociații și producători materiale construcții,   sisteme, companii  din diferite sectoare precum: dezvoltatorii imobiliari, lanțuri de supermarketuri, de hoteluri, depozite  logistice, producătorii de materiale, camere de comerț și ambasade, ONG-uri  și asociații de proprietari, reprezentanți ai Parlamentului si Senatului, arhitecți, investitori, asigurători,  bănci, avocați și reprezentanți ai mass-mediei.

Pe de altă parte, eficienta energetică a clădirilor devine o necesitate în Europa, pentru a reduce facturile la încălzire şi răcire a imobilelor, pentru confort dar mai ales pentru reducerea emisiilor de carbon care produc încălzirea globală. 75% dintre imobilele din Uniunea Europeană au nevoie de eficientizare energetică și trebuie luate măsurile necesare pentru creșterea siguranței la incendiu.

Clădirile verzi și automatizarea sunt un alt subiect extrem de important pe agenda europeană.

Tematica pe care o vom aborda este următoarea:

  • Cum arată legislația actuală privind siguranța la incendiu în România?
  • Normativul de siguranță la foc 118/3 va fi modificat anul acesta?
  • Cât de importantă este alegerea cablurilor? Dar a materialelor de construcții?
  • Care ar putea fi rolul asiguratorilor?
  • Materiale de construcții, sisteme, cabluri, alarme – cele mai noi tendințe
  • Eficiența energetică a clădirilor – status România 2021 și anii următori
  • Clădirile verzi – ce proiecte de acest fel avem in România și care va fi ponderea lor în următorii ani?
  • Cum vor colabora arhitecții, dezvoltatorii, constructorii, consultanții, proiectanții, asiguratorii și  furnizorii de materiale de construcții, cabluri și alte materiale în fața provocărilor privind siguranța la foc și  eficiența energetică?
  • Ce e de făcut pentru creșterea siguranței la incendiu în clădirile de birouri? Parcurile industriale? Laturile de magazine, școli, spitale, instituții publice, muzee?

Pentru mai multe detalii despre participare sau pachete partener, va rugam să consultați www.priaevents.ro.

 

Lasă un răspuns