FCC Environment este Partener Principal al conferinței PRIA Environment în 2 noiembrie 2021

PRIAevents organizează conferința PRIA Environment 2021 în 2 noiembrie octombrie  una dintre cele mai importante platforme de dezbateri despre cele mai importante teme de mediu.

Suntem onorați că FCC Environment este Partener Principal al conferinței PRIA Environment în 2 noiembrie 2021, online, de la ora 10,30.

FCC Environment România S.R.L., este filiala a FCC Environment CEE (fostul grup .A.S.A.)- parte din divizia de mediu a Grupului FCC.

  • Grupul FCC cu o experiență acumulată și o istorie de peste un secol, este unul dintre primele Grupuri care oferă servicii adresate comunitatii, de referință internațională, prezente în sectoarele serviciilor de mediu, a apei și infrastructuri la nivel internațional, în special în Europa și America, în peste 30 de țări, obținând venituri de 6,158 MEUR în 2020 (47% prin divizia de Mediu FCC Environment).
  • In Europa Centrala si de Est, FCC Environment CEE, opereaza de peste 30 de ani, in 7 tari, cu peste 4000 angajati, deservind peste 4 milioane de cetateni si 50 mii clienti comerciali si industriali.
  • In Romania FCC Environment a inceput activitatea prin .A.S.A. Servicii Ecologice in anul 2002 prin constructia si apoi operarea in 2003 a primului depozit conform din România.
  • Depozitul a fost proiectat, construit și funcționează la cel mai înalt nivel impus de Uniunea Europeană, în ceea ce privește această tehnologie.
  • FCC Environment România și-a extins activitatea prin oferirea unei game complete de servicii pentru colectarea și transportul deșeurilor, cu ajutorul unui sistem modern de colectare, precum și logistica competitiva, managementul deșeurilor fiind bazat pe cerințele individuale ale clienților și asigură consultanță în toate problemele legale și logistice.
  •  Astfel in prezent la nivel regional FCC Environment este una din companiile leader în managementul deșeurilor, FCC Environment România operând servicii de inalta calitate catre comunitate in judetul Arad, prin operarea depozitului Ecologic de Deseuri, a Statiei de Compost in Tunel si respectiv a Statiilor de Transfer Deseuri parte a SMID Arad, precum si Servicii competitive si calitative in deservirea clientilor Comerciali si Industriali din zonele cele mai dezvoltate din România, prin punctele de Lucru din Arad, Timis, Cluj, Bihor si Bucuresti-Ilfov.

FCC Environment- Partenerul tau in managementul deseurilor presteaza “Service for the Future!”

 

În cadrul acestei ediții a conferinței Pria Environment aducem împreună companiile din domeniul mediului, producătorii, retailerii și autoritățile și dezbatem teme esențiale de mediu precum: implementarea sistemului depozit – garanție, stadiul transpunerii Directivelor UE, industria și tranziția spre o economie verde, colectarea și reciclarea.

 

Ca de fiecare dată, participanții vor avea ocazia să îi întâlnească pe cei mai importanți oameni din domeniu, să participe la un eveniment interactiv, astfel încât la finalul acestuia să avem propuneri concrete și idei trasate, soluții.

 

AGENDA

10,30 – 10.35 –  Start live videoconferință

10.35 – 13.00 – Dezbatere online despre cele mai importante teme de mediu. Stadiile implementării Directivelor Europene.

 

Stadiul transpunerii Directivelor Europene ce privesc mediul

Directiva (UE) 2019/904 a Parlamentului European și a Consiliului, privind reducerea impactului anumitor prooduse din plastic asupra mediului

DIRECTIVA (UE) 2018/852 modificare a Directivei 94/62/CE privind ambalajele și deșeurile de ambalaj

Care este stadiul de implementare al acestora? Este necesar să mai implementăm alte Directive?

 

Sistemul depozit – garanție

In prima parte a acestui an am dezbătut împreună despre SGR, iar in aceasta luna s-a  aprobat OUG pentru implementarea lui.

Cum va arăta în continuare reglementarea sistemului depozit-garantie în România? Care sunt pasii pe care trebuie să ii parcurgă producătorii, dar retailerii pentru a fi implementat?

 

Colectarea deșeurilor

Ce anume trebuie sa imbunătățim?  In ce stadiu ne aflam pentru atingerea noilor țintelor de colectare? Care este părerea mediului de business? Ce măsuri mai pot lua autoritățile?

 

Stadiul reciclării în România

Responsabilitatea companiilor din Romania, a populației, a asociațiilor de locatari/proprietari? Cum se poate crește conștientizarea în rândul companiilor și al populației? Ce campanii s-au derulat?

Rolul organizatiilor care implementeaza obligatiile privind raspunderea extinsa a producatorului in domeniul gestionarii deșeurilor

Ce pot face companiile de reciclare, de colectare? Dar autoritățile locale? Cum arată astăzi sistemul pay as you throw astazi?

Digitalizarea companiilor de mediu și transparența

De ce este importantă digitaliarea in sectorul de mediu? Ce strat-ups avem pentru digitalizarae intregului process de reciclare?  Cum se poate face o transparetizare mai buna a acestui sector prin intermediul digitalizării?

 

PNNR

PNRR – Tranziția spre o economie verde. Când se vor putea atrage fondurile? Ce companii pot beneficia?

 

13.00 – 13.30Q&A. Concluzii

 

LECTORII CONFIRMAȚI:

 

Barna TÁNCZOS – Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor  

Julia LEFERMAN – Reprezentant al aliantei producatorilor de bauturi din Romania – Director General, Berarii Romaniei

Alice NICHITA – Reprezentant al aliantei producatorilor de bauturi din Romania-Președinte, Asociația Națională pentru Băuturi Răcoritoare

Doinița MIHAI – Vice President Governmental Affairs Eastern Europe South, TOMRA

Radu MERICA – Director General, RER Ecologic Group

Constantin DAMOV – Președinte, Coaliția pentru Economia Circulară/ Președinte Green Group

Alin VIȘAN – Președinte, ARAM

Ionuț GEORGESCU – Director General, FEPRA

Mihaela FRĂSINEANU – Director executiv, Asociația OIREP Ambalaje

Bogdan ANDRONACHE – Co-Founder & CEO, EcoTree.ro

Moderator al evenimentului va fi Raluca VOIVOZEANU – CEO, PRIA Conferences.

 

PRIA Environment  reprezintă reuniunea companiilor, specialiștilor și autorităților implicate în protecția mediului în Romania.

În cadrul conferinței online PRIA Environment din 2 noiembrie 2021 veți beneficia de aflarea noutăților legislative, de analize la un nivel înalt și de studii de caz.

Veți avea ocazia să interacționați cu cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfășurați.

Abordați despre subiectele pe care considerați că este important să le dezbateți și schimbăm împreună legislația.

Vă asociați cu unul dintre cele mai apreciate branduri de evenimente de business din România și Republica Moldova.

Mai multe detalii pentru înscriere și agenda, va rugăm să găsiți pe www.priaevents.ro și pe https://priaevents.ro/pria-environment-2-noiembrie-2021/.

 

Lasă un răspuns