Fermierii moldoveni au fost premiați în cadrul Pria Farmers Day Republica Moldova Awards în 17 noiembrie 2020

Fermierii moldoveni au fost premiați în cadrul Pria Farmers Day Republica Moldova Awards în 17 noiembrie 2020 la Radisson Blu Leogrand Chișinău și online

 

PRIAevents, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului Republica Moldova, au organizat Pria Farmers Day Republica Moldova Awards , un eveniment unic, care mai ales in acest an, în premieră, a fost conceput pentru a celebra și aplauda realizările remarcabile ale acelor fermieri care aduc o contribuție semnificativă la agricultura din Republica Moldova, care sunt exemple de urmat, in contextul Zilei Nationale a Fermierilor din Republica Moldova.

Partenerul principal al evenimentului a fost Corteva Agroscience, iar parteneri au fost Kaufland și TeraSteel.

 

Astfel, am organizat cel mai important eveniment destinat agriculturii și creșterii acesteia, dar si dezvoltării fermierilor din Republica Moldova din acest an.

Am dezbatut subiecte arzătoare alături de fermieri, autorități și companii conexe și am gasit cele mai bune soluții pentru aceste momente de încercare, dar am descoperit și oportunitățile pe care le pot avea fermierii în această perioadă.

Ceremonia de Premiere a avut loc la Radisson Blu Chișinau și a fost transmisă live pe Facebook PRIAEvents, live pe Microsoft Teams, dar și pe paginile partenerilor noștri.

Anul 2020 este unul dificil și plin de provocări. Seceta și pandemia au influențat negativ toate ramurile economiei.  Totuși, fermierii în aceste condiții grele s-au descurcat cum au putut investind capital, timp, muncă, cunoștințe și energie pentru agricultura țării.

Acest fapt a constituit și premisa organizării Galei ”Pria Farmers Day Republica Moldova Awards”. Evenimentul la care au fost marcate realizările producătorilor autohtoni a fost conceput de PRIAevents.

„Pentru Moldova, este o premieră, pentru că noi am combinat atât o sesiune de discuții, de dezbateri foarte importante, uneori chiar aprinse despre problemele fermierilor cu ceremonia de premiere a fermierilor. Noi am vrut neapărat chiar dacă este un an dificil să putem să aducem fermierii în față, să le recunoaștem eforturile.” a menționat RALUCA VOIVOZEANU,organizator „Pria Farmers Day Republica Moldova Awards”.

Lista celor care au primit recunoașterea meritelor este:

 • Vasile Mîrzenco, Director Executiv, Federația Națională a Fermierilor din Moldova
 • Ana PANCRAT, Președinte, Asociația Fermierilor producători de Lapte
 • Constantin Putregai , Administrator, CAP Glia
 • Oleg Zabica, Administrator, SRL ValenAgro Com
 • Viorel Băieșu, Administrator, SRL DanistasPlant
 • Aurelia BONDARI, Director Executiv, Federația Agricultorilor din Moldova, FARM
 • Arcadie FOȘNEA, Presedinte, Asociația Micilor Producători de Vinuri din Moldova
 • Serghei Gomeniuc, Organizația Regională Edineț a FNFM
 • Constantin Constantinov, Organizația Regională Bălți a FNFM
 • Vasile CUCU, Organizația Regională Orhei a FNFM
 • Ion MORARU, Organizația Regională Chișinău a FNFM 
 • Efim Tomoianu, Organizația Regională SUD a FNFM
 • Vitalie GORINCIOI – Președinte, Moldova Fruct
 • Pavel PRISĂCARU –Federaţia Crescătorilor de Ovine şi Caprine din Republica Moldova pentru Lapte și Carne

 

La gală, au fost prezenți în jur de 35 de fermieri, care au avut posibilitatea să interacționeze cu autoritățile, dar și cu companii strategice de peste Prut.

„Apreciez foarte mult organizatorii că ne-au invitat la acest eveniment să vociferăm și să spunem toate problemele și toate neajunsurile și la ce trebuie să lucrăm ulterior împreună pentru a ridica sectorul și a aduce performanță sectorului pentru că Moldova are spațiu de a se dezvolta în acest domeniu.” ne-a spus ANA PANCRAT, reprezentantul Asociației Fermierilor Producători de Lapte.

„Lucrând în domeniul agriculturii, este o sferă nu atât de ușoară, dar cu aceste evenimente noi ne putem întări puterile noastre, credința în toate lucrurile pe care noi le facem. Numai la aceste evenimente noi ne putem promova experiențele noastre, putem căpăta tot mai multe cunoștințe și putem găsi multe exemple de la colegii noștri din agricultură” a menționat agricultorul Viorel Băieșu.

Organizatorii au oferit diplome de excelență agricultorilor, care, în ciuda situației precare, au obținut rezultate bune.

„În principiu, diploma aceasta eu o consider ca apreciere a tuturor membrilor pentru efortul depus zi de zi, pentru ceea că au mâinile bătute de lucru, pentru spatele care îi doare, lucrul fiind prelucrarea pământurilor pentru furaje.” ne-a spus ANA PANCRAT, reprezentantul Asociației Fermierilor Producători de Lapte.

 

 

Lectorii au fost:

Ion PERJU  –  Secretar de Stat Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului Republica Moldova

Maria Cîrjă – Marketing Manager Romania & Moldova, Corteva Agroscience

Oana LUNGU Director Achiziții, Kaufland Moldova și România

Vasile Mîrzenco – Director Executiv, Federația Națională a Fermierilor din Moldova

Galina NOROCEA – Șef serviciu informații de mediu, educație și conștientizare ecologică, Agenția de Mediu

Ana PANCRAT, Președinte, Asociația Fermierilor producători de Lapte

Pavel PRISĂCARU –
Federaţia Crescătorilor de Ovine şi Caprine din Republica Moldova pentru Lapte și Carne

 

Premiile fermierilor din Republica Moldova au reunit comunitatea agricolă moldoveană într-o ceremonie extrem de prestigioasă transmisa în direct  pe  Facebook PRIAEvents dintr-o locație de top din Chișinău.

Premiile recunosc și recompensează excelența, încurajează inovarea și creează un mediu de lucru care inspiră creativitatea și schimbul de bune practici. Apreciem, de asemenea, implicarea în comunitate, tinerii fermieri, femeile din agricultură.

Pentru câștigători, primirea unui astfel de premiu, mai ales în aceasta perioadă, când activitatea fermierilor este una de importanță crucială, a fost un moment foarte special.

Ceremonia premierii a fost un eveniment major pentru agricultură și o sărbătoare a tot ceea ce este minunat în agricultura moldoveană.

 

PRIA Farmers Day Moldova Awards face parte din seria evenimentelor PRIAevents  care aduc în atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass – mediei. Cu o experiență de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium de buisness, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor de top din cele mai reprezentative sectoare ale economiei în Republica Moldova și România.

La ediția din acest am reunit mii de participanți online zeci de fermieri la ceremonie on-site, iar mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA Farmers Day Republica Moldova Awards puteți găsi pe:  https://priaevents.ro/pria-farmers-day-republica-moldova-awards/.

Lasă un răspuns