Gerald Flintoacă-Filip, Secretar General, PRISA, participă la PRIA COMPETITION CONFERENCE ROMANIA, în data de 8 decembrie 2022, la ARCUB

Ca la fiecare final de an, PRIAevents și Consiliul Concurenței România păstrează tradiția și vă invită la acest important eveniment dedicat concurenței și mediului de business – PRIA COMPETITION Conference în 8 decembrie 2022, de la 9,30, la Centrul Cultural ARCUB, sala Arcelor, din strada Lipscani 84-90. Suntem onorați să ne bucurăm de suportul 360Competition și Stratulat Albulescu, al asociațiilor și camerelor de comerț.

Suntem onorați că Dl. Gerald Flintoacă-Filip, Secretar General, PRISA, participă la PRIA COMPETITION CONFERENCE ROMANIA, în data de 8 decembrie 2022, la ARCUB.

În cadrul acestei ediții vom aborda cele mai actuale teme de concurență pentru România,  pentru mai multe sectoare de business, dar vom avea ca  noutăți detalii despere licența unică, legislația privind practicile comerciale neloiale pe lanțul alimentar (unfair trading practices directive), Ordonanţa de urgenţă nr. 46/2022 privind măsurile de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2019/452 al Parlamentului European şi al Consiliului din 19 martie 2019 de stabilire a unui cadru pentru examinarea investiţiilor străine directe în Uniune (foreign direct investment regulations),  exemple, studii de caz, analize pentru mai multe sectoare de business.

După cum știți, concurența este un mecanism vital al economiei, Consiliul Concurenței având un rol foarte important pentru asigurarea unui mediu concurențial sănătos. Astfel, se încurajează eficiența şi inovația şi se reduc preturile. De asemenea, companiile sunt încurajate să ofere consumatorilor bunuri şi servicii în termenii cei mai favorabili.

Piețele nu funcționează întotdeauna eficient, făcând rău economiei, consumatorilor și societății. Atunci când se întâmplă așa, autoritățile de concurență verifică ce se întamplă în acele sectoare ca să înțeleagă dinamica concurenței în aceste sectoare, iar astfel pot să identifice motivele pentru functionarea slabă a sectorului și să recomande diverse politici sau actiuni pentru rezolvarea problemelor.

De aceea, politicile concurențiale trebuie cunoscute și înțelese de către toți cei care sunt implicați în economie. Companiile trebuie să cunoască atât modalitățile prin care pot fi protejate de legislație în cazul în care devin victime ale unor practici anticoncurențiale, dar și care sunt sancțiunile pe care le pot primi dacă decid încălcarea normelor. Este foarte important să cunoască aceste reglementări atât mediul de afaceri, dar și persoanele fizice, mai ales ca în această ediție aducem in prim plan si abordarea europeană asupra aspectelor legate de concurență.

Printre subiectele importante care se vor dezbate la această ediție regăsim: concurența și sectoarele cheie precum financiar – bancar, asigurări, retail, sănătate și farmaceutice, energie, turism, telecom, auto, mediu, juridic, agricultură, construcții și real estate, IT, industrie, concurența pentru membrii asociațiilor patronale și profesionale; concurența și achizițiile publice.

9.30-10.00 – Înregistrarea participanților și Welcome Coffee

10.00 -12.30 – Panel dezbateri: Teme actuale de concurență pentru România,  pentru mai multe sectoare de business.

  • Noutăți detalii despere licența unică,
  • Legislația privind practicile comerciale neloiale pe lanțul alimentar (unfair trading practices directive)
  • Ordonanţa de urgenţă nr. 46/2022 privind măsurile de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2019/452 al Parlamentului European şi al Consiliului din 19 martie 2019 de stabilire a unui cadru pentru examinarea investiţiilor străine directe în Uniune (foreign direct investment regulations)
  • Concurența și sectorul construcțiilor
  • Concurența și suplimentele alimentare
  • Exemple, studii de caz, analize pentru mai multe sectoare de business
  • Concurența și Asociațiile de Business
  • Forecast pentru 2023

 Lectorii sunt:

Bogdan Chirițoiu, Președinte, Consiliul Concurenței România

Lucian Rus, Secretar de Stat, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului

Adrian Șter, Partner, 360Competition

Ana Maria Kusak, Partner, Stratulat Albulescu

Cristian Erbașu, Președinte Federația Patronatelor Societăților din Construcții

Sorin Minea, Președinte, Romalimenta

George Bădescu, director executiv, AMRCR

Gerald Flintoacă-Filip, Secretar General, PRISA

Moderator – Raluca Voivozeanu, CEO, PRIAevents

 

13.30-13.00 – Q&A

13.00-14.00 – Networking Lunch

 

În cadrul conferinței PRIA Competition 2022 veți beneficia de aflarea noutăților legislative în ceea ce privește concurența, de analize la un nivel înalt și de studii de caz.

Veți avea ocazia să întâlniți cei mai importanți lectori din domeniu, dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfășurați.

PRIA Competition 2022 face parte din seria conferințelor de succes organizate de PRIAevents în România și Republica Moldova, și din 2022 și în Bulgaria.

Veți avea ocazia să interacționați cu cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfășurați.

Stabiliți contacte și încheiați parteneriate.

Abordați subiectele pe care considerați că este important să le dezbateți și schimbăm împreună legislația.

Vă asociați cu unul dintre cele mai apreciate branduri de evenimente de business din RomâniaRepublica Moldova și Bulgaria.

Mai multe detalii pe www.priaevents.ro.

Lasă un răspuns