Liciniu Lupu – Founder&CEO FABRICA DE CONSULTANTA, participă la Pria Renewable Energy Conference, în 11 iulie 2025

PRIAevents organizează Pria Renewable Energy Conference, în 11 iulie 2025 – una dintre cele mai importante platforme de dezbateri despre renewable energy, care va oferi o viziune exclusivă pentru întregul lanț valoric al durabilității, inclusiv alături de companii globale și regionale, investitori, mediul academic, antreprenori etc., va prezenta modalități de a atenua criza climatică prin soluții de afaceri durabile si tehnologie inovatoare. Evenimentul este dedicat explorării modului în care putem accelera rapid calea către emisiile nete de dioxid de carbon zero.

Suntem onorați că Dl. Liciniu Lupu – Founder&CEO FABRICA DE CONSULTANTA, participă la Pria Renewable Energy Conference, în 11 iulie 2025.

Datorită  strategiilor  și  modelelor  de  afaceri  actuale,  digitalizare,  automatizare,  rețea inteligentă, energie regenerabilă, calea către o reducere substanțială a emisiilor de gaze cu efect de seră este din ce în ce mai tangibilă. 

Știm cu toții că tranziția energetică în curs ridică provocări existențiale pentru industria energetică din România. Cum putem profita de avantajele pe care le are România, de infrastructura deja creată?

Cum pot colabora companiile care produc energie regenerabilă și furnizorii acestora – panouri solare, vata minerala, cabluri si baterii pentru a eficientiza acest proces?

Cum poate industria să devină verde? Dar spatiile mari de depozitare? Cladirile si noile ansambluri de birouri si rezidențiale?

Rolul arhitectilor și proiectantilor, dar si al inginerilor de instalatii si constructorilor

Întregul ecosistem energetic este reconstruit de la zero și, în timp ce tranzția va afecta toate sectoarele de afaceri europene, acțiunile de impact trebuie să înceapă de la toate părțile interesate din domeniul energiei.

Energia regenerabilă si rețelele viitorului sunt termenii pe care ii vom auzi tot mai des. Cum pot contribui companiile din mai multe sectoare la înfăptuirea acestora, companiile energetice existente, companiile care produc cabluri, companiile care se rezumă numai la energie regenerabilă, companiile de iluminat, companiile IT, industria, companiile care produc materiale reciclabile și companiile  de fier si aliajele acestuia, dar și companiile  de consultanță,  băncile, investitorii și nu numai.

AGENDA

9,30-10,00 – Welcome Coffee Break si înregistrarea participantilor

10,00-12,30 – Panel Interactiv – Viitorul Energiei Regenerabile în România

Strategia Ministerului Energiei pentru energia regenerabilă

Startegia Ministerului Mediului pentru energia regenerabilă și programele de finațare

Scheme de stimulare pentru producerea de energie verde pe care le are în vedere Statul.Ținte și evoluții privind energia regenerabilă în România

Impactul recentelor modificărilor legislative asupra Energiei Regenerabile în România – Ordonanța 119/2022

Exploatarea rețelei de transport a energiei electrice în România – planuri de dezvoltare

Integrarea în Sistemul Energetic Naţional a centralelor electrice din surse regenerabile

Fondurile UE pentru energia regenerabilă în România. Cum le absorbim?

Investițiile  care  au  realizat  până  acum  în  energia  regenerabilă  la  noi.  Ce  alte  investiții  se preconizează pentru viitor?

Cum devin marile companii de utilități verzi? Ce investiții și proiecte pregătesc în acest sens?

   Cum pot colabora companiile care produc energie regenerabilă și furnizorii acestora – panouri solare, vata minerala, cabluri si baterii pentru a eficientiza acest proces?

  Cum poate industria să devină verde? Dar spatiile mari de depozitare? Cladirile si noile ansambluri de birouri si rezidențiale?

  Rolul arhitectilor și proiectantilor, dar si al inginerilor de instalatiis i constructorilor

Reglementările privind terenurile care vor fi folosite pentru parcuri eolienne sau panouri  solare

Rolul  esențial  al  tehnologiei  în  a  permite  companiilor  energetice  să  transforme  rezistența, fiabilitatea și intensitatea sistemelor noastre energetice

Sprijinirea dezvoltării mai verzi şi rețele electrice mai inteligente cu cablu inovator, tehnologii pentru a acoperi distanţe mai mari

Eticheta ECO CABLE, prima etichetă proprie de produs verde din industria cablurilor sprijină companiile de utilițăți și distribuitorii să-și consolideze lanțul de aprovizionare ecologic și  valoarea

Finanțarea tranziției europene – aflați ce anume îi motivează pe investitori în luarea deciziilor, cum și unde investitorii își acordă cu prioritate capitalul și cum să vă poziționați organizația pentru  a  fi în atenția investitorilor

Reglementările privind stocarea energiei provenită din surse regenerabile? Integrarea energiei regenerabile în sistemul național de rețea electrică

Care sunt trendurile în materie de produse destinate acestui sector? Ce se produce dintre acestea în industria din România? Sunt pregătite rețele actuale pentru a face față trendu-lui de energie regenerabilă?

M&A pe piata de regenerabile în România. Bilant 2024, status 2025, forecast 2026

Finantarea energiei regenerabile in România. Rolul băncilor, investitorilor, al sectorului real estate și al avocaților și consultanților

Ce presupune evaluarea performanței unei companii pe baza factorilor de mediu, sociali și de guvernanță – ESG?

Se poate renunța la supraimpozitarea venitului și la suspendarea certificatelor verzi, pentru a nu pune în pericol securitatea energetică a României?

Sfaturile Consultantilor despre cum se pregătesc proiectele astfel încât acestea să poată fi finanţate prin PNRR sau alte fonduri UE? Care sunt principalele provocări?

Cum va arăta România din punct de vedere energetic în urmîtorii ani? Cum putem profita să devenim printre primii în regiune?

12,30-13,00 – Q&A și concluzii

Beneficiile:

Alăturați-vă celor peste 150 de directori seniori din domeniul energiei și domeniile conexe din România pentru o reflecție cat mai clară pentru afaceri asupra viitorului energiei din Romania. Pria Renewable Energy Conference este locul în care cele mai strălucite minți din domeniul energiei vor aborda această provocare existențială cu o strategie practică și cu studii de caz, exemple. De asemenea vom vedea care sunt noutățile legislative și fiscale ce ar putea ajuta creșterea acestui sector. Schimbarea sistemică și structurală este la orizont. Jucătorii din România se vor ridica la înălțime?

Nicio persoană, corporație sau măcar guvern nu are puterea de a aborda de unul singur criza climatică.  Cu  toate  acestea,  accelerarea  tranziței  energetice,  avansarea  decarbonizării și asigurarea securității energetice necesită atât responsabilitate individuală, cât și responsabilitate globală.

În fiecare zi, vedem un focus din ce în ce mai mare pentru acest segment de la jucătorii existenți

– producători, transportatori și companiile de uilități, cu noi proiecte , dar și jucători noi,  investitori.  Toți se focusează pe green energy, spre un mediu  mai curat – energie regenerabilă, eoliană, hidro și economie circulară, reciclare și refolosire a materialeleor. De asemenea, băncile și finanțatorii în general se focusează pe sprijinirea proiectelor sustenabile.

Nu ratați acest eveniment prin a vă alătura comunității  inovatorilor și astfel, rămâneți la curent cu cele mai recente teme despre viitorul energetic, dar vă și puteți prezenta soluțiile și produsele în acest domeniu.

Veți avea ocazia să interacționați cu cei mai importanți lectori din domeniu dar și  să faceți schimb de de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca și voi, de a afla cum vă pot ajuta  consultanții  juridici,  de  a  vedea  care  sunt  opiniile  asociațiilor și  ale  companiilor din industria  dvs.  Exemplele,  studiile  de  caz și noutățile  vor  fi  adevărate  surse  de  învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfășurați.

Stabiliți contacte și încheeiați parteneriate

Abordați subiectele pe care considerați că este important să le dezbateți și schimbăm împreună legislația dacă este nevoie.

Vă asociați cu unul dintre cele mai apreciate branduri de evenimente de business din România, Republica Moldova și Bulgaria.

Lectorii și audiența pot interacționa și pot răspunde în timp real la întrebările fiecăruia! Detalii complete si pentru înscriere veți găsi pe www.priaevents.ro.

Lasă un răspuns