Marinela DRĂCEA – Președinte, CIROM participă la prima conferință care aprofundează tematica de mediu pentru sectorul construcțiilor, Pria Environment and Construction Industry în 15 iunie 2021

PRIAevents organizează, în premieră, prima conferință care aprofundează tematica de mediu pentru sectorul construcțiilor în România, Pria Environment and Construction Industry în 15 iunie 2021, de la ora 10,30.

Partenerii evenimentului sunt: RER Group, CELCO, Etex Building Performance – Siniat România, RETIM, Asociatia OIREP Ambalaje, Federația Patronatelor Societăților în Construcții și Patronatul Societăților din Construcții.

Suntem onorați că Dna. Marinela DRĂCEA – Președinte, CIROM  a acceptat invitația noastră de a fi lector în cadrul acestui eveniment important.

CIROM – Patronatul din industria cimentului si altor produse minerale pentru constructii din Romania, a fost infiintat in 1991, iar la nivel european este membra a CEMBUREAU- Asociatia europeana din industria cimentului din 2003.

Din CIROM fac parte toti producatorii de ciment din Romania – HeidelbergCement Romania, Holcim Romania, Romcim Romania si Cemrom, cat si alti producatori de materiale si produse minerale pentru constructii, precum Carmeuse, Iridex Group Plastic, Master Builders Solution, Sika Romania, Etermed  si altii.

Membrii CIROM sunt preocupati sa raspunda necesitatilor din prezent fara a afecta interesele si aspiratiile generatiilor viitoare. Credem cu tarie in transpunerea conceptului de dezvoltare durabila in practica si suntem parteneri de drum lung pentru a furniza materiale de constructii performante si in armonie cu mediul inconjurator.

 Cele mai mari provocari ale industriei cimentului si varului pentru perioada care urmeaza deriva din Pactul Ecologic European „Green Deal”, proiect lansat in decembrie 2019 de Comisia Europeana. Acesta prevede ca Europa sa devina neutra din punct de vedere climatic pana in 2050, iar pana in 2030 trebuie sa-si reduca emisiile de carbon cu 55% fata de nivelul anului 1990.

Atingerea acestui obiectiv va declansa actiuni importante in toate sectoarele economice, domeniul constructiilor constituind un centru de interes major in implementarea strategiei pe care o presupune noul Pact Ecologic European. Iar industria cimentului si-a asumat in mod hotarat aceasta directie. Cu atat mai mult cu cat rolul sau este esential, atat prin impactul la nivelul intregii economii, cat si la nivel local. Iar acest lucru este recunoscut in mod explicit in cadrul „Green Deal”,  in care se precizeaza ca: “Industriile mari consumatoare de energie, cum ar fi industria siderurgica, a produselor chimice si a CIMENTULUI, sunt INDISPENSABILE pentru economia europeana, deoarece furnizeaza mai multe lanturi de valori esentiale”.

Printre temele principale se vor regăsi:

Green Deal Romania

Ce impact va avea în economia Romaniei? Care sunt prevederile pentru sectorul cosntrucțiilor? Cât la sută din granturi vor merge către privat și cât către stat?

Deseurile din construcții

Managementul deșeurilor care provin din construcții în România.

Se poate face colectarea separată a deșeurilor din materiale de construcții: metale; lemn; deșeuri de ambalaje (carton/hârtie, plastic, etc.); gips-carton; deșeuri industriale?

Rolul companiilor de reciclare, al salubristilor, primăriilor si al autorităților centrale? Cum se poate crea un management efficient al acestor tipuri de deseuri?

În ce constă responsabilitatea companiilor de construcții și a dezvoltatorilor? Dar a producătorilor de materiale de construcții?

 

Clădirile și impactul asupra mediului

Cladirile au impact semnificativ asupra mediului (40% consum de energie și 36% emisii de CO2)

Amprenta de carbon a unei cladiri

  • Materialele din care este construită – cum sunt produse? Ce proprietăți au? Care sunt provocăeile cu care se confruntă producătorii de materiale de construcții si cu ce soluții vin aceștia?
  • Energia pe care o consumă o clădire? Ce soluții sunt pentru un connsum mai mic? Cu ce alternative vin producătorii de materiale ed construcții și companiile de utilități?

 

Decarbonizarea

Până în 2050 ar trebui ca Europa să devină neutră din punct de vedere climatic. Decarbonizarea, reducerea emisiilor de carbon până la nivelul la care acestea sunt absorbate de natură în totalitate – provocare pentru industria din Romania.

Cum se vor adapta companiile producătoare de ciment?

Cum s-au adaptat producătorii de materiale de construcții?

 

Digitalizarea și automatizarea în segmentul clădirilor și deșeurilor din construcții

De ce este importantă digitaliarea in acest segment?

Cum au investit companiile de mediu în digitalizare? Cum se poate face o transparetizare mai buna a acestui sector prin intermediul digitalizării? Există fonduri UE sau granturi pentru acestea? Cum pot fi accesate?

 

Lectorii invitați :

Barna TÁNCZOS – Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor

Gheorghe BUDRUGEAC – Director Industrial, ETEX Group

Radu MERICA – Director General, RER Ecologic Group

Irina ODOR – Director Comercial, CELCO SA

Cristian ERBAȘU – Președinte Federația Patronatelor Societăților din Construcții

Mihaela FRĂSINEANU – Director Executiv, Asociația OIREP Ambalaje

Marinela DRĂCEA – Președinte, CIROM

Dorin BEU – Președinte, RoGBC Transilvania

Mircea ILIE  – Sustenability Leader, IKEA Romania

Moderator: Raluca VOIVOZEANU – CEO, PRIA Conferences

 

În cadrul conferinței online PRIA Environment  and Construction Industry din 15 iunie 2021 veți beneficia de aflarea noutăților legislative, de analize la un nivel înalt și de studii de caz despre impactul construcțiilor asupra mediului, dar și de soluțiile oferite de companiile care produc materiale de construcții, constructori și dezvoltatori, companiile de colectare deșeuri, companiile de utilități, autorități locale și centrale.

Veți avea ocazia să interacționați cu cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca și voi, de a afla cum putem eficientiza reducerea emisiilor de carbon, cum ne adaptăm la masurile Pactului Ecologic, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs.

Atingeți peste 5 000 de spectatori online ai evenimentului, veti crea contacte si stabiliți parteneriate, in cadrul acestui eveniment și vă asociați cu unul dintre cele mai apreciate branduri de evenimente de business din România și Republica Moldova.

PRIA Environment  and Construction Industry face parte din seria conferințelor PRIAevents  care aduc în atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass – mediei. Cu o experiență de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium de buisness, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor de top din cele mai reprezentative sectoare ale economiei

PRIAevents este recunoscută de multă vreme ca o platformă independentă, și echidistantă de discuții despre cele mai importante teme, despre schimbări legislative, politici în toate sectoarele economiei în România și Republica Moldova.

Reunim mii de participanți online, iar mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA Environment  and Construction Industry  puteți găsi pe: https://priaevents.ro/pria-environment-and-construction-industry/.

 

Lasă un răspuns