Mihaela ION – Partener, Popovici Nițu Stoica și Asociații, participă la conferința PRIA Competition in 21 februarie 2019

PRIAevents și Consiliul Concurenței păstrează tradiția și vă invită la conferința PRIA Competition, cel mai important eveniment dedicat concurenței și mediului de business în 21 februarie 2019 la hotel Sheraton, Sala Platinum.

Mihaela ION, Partener, Popovici Nițu Stoica și Asociații, participă la conferința PRIA Competition în 21 februarie 2019

PRIAevents și Consiliul Concurenței păstrează tradiția și vă invită la conferința PRIA Competition, cel mai important eveniment dedicat concurenței și mediului de business în 21 februarie 2019 la hotel Sheraton, Sala Platinum.

Mihaela ION – Partener, Popovici Nițu Stoica și Asociații, a acceptat invitația noastră de a participa la conferință și de a dezbate cele mai importante teme legate de concurență, alături de lectori importanti din mediul de business și autorități.

Indiferent de domeniul în care activați, dacă doriți să vindeți sau să cumparați o companie, trebuie să primiți avizul Consiliului Concurenței.

Membrii unor asociații profesionale trebuie de asemenea să știe care sunt liniile care nu trebuie depășite când vine vorba despre concurență.

Fiecare manager trebuie să știe care sunt clauzele contractuale pe care să le includă în contracte sau sa le accepte de la parteneri astfel încât să nu încalce legea concurenței, să aibă grijă cand stabilește prețul și șă nu recurgă la concurență neloială.

Este foarte important ca fiecare companie care este interesată de achizițiile publice să știe care sunt barierele pe care nu trebuie sa le treacă companiile care participă la licitații ? Câte companii pot participa ? Pot licita împreună 2 sau mai multe companii?

Asadar, concurența este un mecanism vital al economiei românești, Consiliul Concurenței având un rol foarte important pentru asigurarea unui mediu concurențial sănătos. Astfel se încurajează eficiența şi inovația şi se reduc preturile. De asemenea, companiile sunt încurajate să ofere consumatorilor bunuri şi servicii în termenii cei mai favorabili.

Piețele nu funcționează întotdeauna eficient, făcând rău economiei, consumatorilor și societății. Atunci când se întâmplă așa, autoritățile de concurență verifică ce se întamplă în acele sectoare ca să înțeleagă dinamica concurenței în aceste sectoare, iar astfel pot să identifice motivele pentru functionarea slabă a sectorului și să recomande diverse politici sau actiuni pentru rezolvarea problemelor.

De aceea, politicile concurențiale trebuie cunoscute și înțelese de către toți cei care sunt implicați în economie. Companiile trebuie să cunoască atât modalitățile prin care pot fi protejate de legislație în cazul în care devin victime ale unor practici anticoncurențiale, dar și care sunt sancțiunile pe care le pot primi dacă decid încălcarea normelor. Este foarte important să cunoască aceste reglementări atât mediul de afaceri, dar și persoanele fizice.

Focusul este în continuare asupra luptei împotriva cartelurilor, a abuzului de poziție dominantă a companiilor în sectorul lor de activitate, precum și asupra fuziunilor si achizițiilor, a concurenței neloiale, a prețurilor și a altor practici de concurență.

Lectorii care au confirmat prezența sunt: Bogdan M. CHIRIŢOIU – Preşedinte, Consiliului Concurenţei; Mihaela ION – Partener, Popovici Nițu Stoica și Asociații; Cristian ERBAȘU – Vicepreședinte, Federația Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC); Mihai MATEI – Vicepreședinte, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS); Alina VLĂDOIANU – Vicepreședinte, Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR); Dragoș ANASTASIU – Preşedinte, AHK Romania / Vicepreședinte, ANAT; Florin DĂNESCU Președinte Executiv, Asociația Română a Băncilor (ARB), iar conferința va fi moderată de Raluca VOIVOZEANU – CEO, PRIA Conferences.

Anul acesta vor raspunde la următoarele întrebări:

Noutăți legislative în ceea ce privește concurența. Ce s-a modificat în decursul lui 2018  și ce modificari se preconizează pentru 2019 sau 2020 în România? Dar în UE și la nivel internațional?

Ce trebuie să știe companiile pentru a evita amenzile Consiliului Concurenței? Ce ar trebui să știe atunci când cumpară o companie? Atunci cand stabilesc prețurile? Atunci cand fuzionează cu o altă companie? Atunci cand discută cu acele companii care fac parte din același segment de piață?

Ce trebuie să știe asociațiile pentru a evita amenzile Consiliului Concurenței? Care sunt liniile pe care nu le pot depăși? Cum șă evite problemele de concurență și antitrust? Ce pot stabili în cadrul adunărilor și grupurilor de lucru?

Concurenţa în sectoarele esențiale ale economiei românești : financiar – bancar, asigurări, retail, sănătate și farmaceutice, energie, turism, telecom, auto, mediu, juridic, agricultură, construcții și real estate, IT, industrie și nu numai.

Concurența și achizițiile publice. Care sunt barierele pe care nu trebuie sa le treacă companiile care participă la licitații ? Câte companii pot participa ? Pot licita împreună 2 sau mai multe companii?

În cadrul conferinței PRIA Competition veți beneficia de aflarea noutăților legislative în ceea ce privește concurența, de analize la un nivel înalt și de studii de caz.

Veți avea ocazia să întâlniți cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleși subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfăsurați.

Conferinţele PRIA aduc în atenție cele mai importante teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a speakerilor, participanților și a mass – mediei. Cu o experienţă de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor de top din cele mai reprezentative sectoare de business.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA Competition şi modalități de înscriere pentru participare puteți găsi pe https://priaevents.ro/pria-competition-2019/.

Lasă un răspuns