Mușat&Asociații este partener al conferinței PRIA Medicine, Supplements and Medical Devices Publicity in 21 februarie, online de la 10,30

PRIAevents, organizează conferința PRIA Medicine, Supplements and Medical Devices Publicity, singura conferință care abordează aceste tematici (ediții separate atât în România, cât și în Republica Moldova), aflată deja la ediția a 7-a în România, în data de 21 februarie 2021, incepand cu ora 10,30, bucurându-se de atenție deosebită din partea comunității farma, a asociațiilor și patronatelor, a producătorilor de suplimente alimentare, dispositive medicale, asociatiilor de pacienți, farmaciștilor și lanțurilor farmaceutice, distribuitorilor, dar și a spitalelor private, producătorilor și importatorilor de produse dermatocosmetice, consultanților și mass-mediei.

Suntem onorați că Mușat & Asociații este partener în cadrul acestui eveniment unic organizat în România, iar ca și lector  va participa Dl. Dan MINOIU, Partner, Mușat & Asociații, a acceptat invitația noastră de a fi lector în cadrul acestui eveniment unic organizat în România.

Dan Minoiu are peste 14 ani de experiență în consilierea companiilor farmaceutice internaționale, a producătorilor de medicamente, dispozitive medicale, cosmetice și suplimente alimentare în legătură cu comercializarea și promovarea produselor pe piața din România, asistând clienții pentru implementarea a numeroase proiecte inovative și reprezentându-i în cazuri de referință în fața autorităților și instanțelor competente.

 Este membru activ în cadrul unor importante asociații de afaceri și acordă consultanță asociațiilor din industrii reglementate, asociațiilor pentru protecția consumatorilor, precum și autorităților naționale în vederea revizuirii și îmbunătățirii legislației aplicabile. Dan publică în mod frecvent articole despre reglementările din sectorul farmaceutic, precum și în legătură cu aspecte de conformitate și de protecția consumatorilor.

Domenii de practică: Drept Medical şi Farmaceutic, Drept Societar şi Comercial, Concurenţă & Antitrust, Proprietate Intelectuală, Protecția Consumatorilor

Ediția de anul acesta a conferinței PRIA Medicine, Supplements and Medical Devices Publicity va avea loc tot online.

Deoarece de fiecare dată, acordăm atenție celor mai relevante teme, în cadrul acestei ediții vom dezbate despre medicamentele, suplimentele alimentare, dispozitivele medicale și vaccinurile disponibile, despre cele care sunt în proces de testare sau lansare, dar și a antiviralelor în contextual pandemiei de COVID-19.

Bineînțeles, vom include în dezbatere și teme actuale, de interes pentru sistemul sanitar, farmaceutic alături de toți cei implicați,

 • Raportul Consiliului Concurenței privind suplimentele alimentare
 • Legea Suplimentelor Alimentare. Norme de aplicare
 • Cum ar putea fi îmbunătățită legea publicității la medicamente și dispozitive medicale?
 • Codurile de conduită respectate de industria farmaceutică
 • și nu numai

Sănătatea și informarea publicului despre medicamente, SA și dispozitive medicale sunt extrem de importante, de aceea, în fiecare an organizăm această dezbatere pentru a analiza anul care a trecut, pentru a aduce în evidență noi reglementări sau legi, pentru a semnala unele abateri grave și pentru a informa cât mai bine pe toți cei implicați.

Și anul acesta avem atenție deosebită pe teme despre conduita etică în industria farmaceutică și despre conduita etică a sistemului sanitar – medici, pacienți, manageri de spitale, autorități.

Șin în cadrul acestei a 7-a ediții, avem în vizor și studii de caz, exemple despre excesul de reclamă la medicamente, suplimente alimentare, dispozitive medicale si dermatocosmetice, la radio și televiziune și din ce în ce mai mult online.

Promovarea medicamentelor este reglementată diferit în fiecare țară, dar este guvernată de aceleași principii. Aceasta trebuie făcută în mod responsabil, etic și la cel mai înalt standard, pentru a se asigura utilizarea în siguranță a medicamentelor, indiferent de modul lor de eliberare, în conformitate cu legislația în vigoare.

Scopul din spatele reglementărilor din publicitatea medicamentelor este: să încurajeze utilizarea rațională a medicamentelor, prin prezentarea obiectivă a acestora și fără a le exagera proprietățile;  de a asigura că acestea sunt promovate corect în ceea ce privește beneficiile lor, fiind în acord cu informațiile enumerate în rezumatul caracteristicilor produsului; de a asigura că publicitatea medicamentelor nu este înșelătoare.

Iar scopul evenimentului este acela de reuni toți actorii implicați pentru a dezbate cele mai importante deme despre publicitatea medicamentelor (OTC), suplimentelor, dispozitivelor medicale și dermatocosmenticelor de a încuraja publicitatea şi promovarea medicamentelor în mod responsabil, etic şi la cel mai înalt standard, pentru asigurarea utilizării în siguranță a medicamentelor, indiferent de modul lor de eliberare, a suplimentelor alimentare, dispozitivelor medicale și dermatocosmeticelor, în conformitate cu legislația în vigoare. Evenimentul are rol de informare atât în rândul companiilor, dar și al autorităților, asociațiilor, producătorilor și pacienților.

 

AGENDA

11.00 – 11.15  –  Start conferință online

11,15 – 13,15 Masă Rotundă

Temele puse în dezbatere:

 • Raportul Consiliului Concurenței privind suplimentele alimentare
 • Legea Suplimentelor Alimentare. Norme de aplicare
 • Cum ar putea fi îmbunătățită legea publicității la medicamente și dispozitive medicale?
 • Medicamentele, suplimentele alimentare, dispozitivele medicale și vaccinurile disponibile, despre cele care sunt în proces de testare sau lansare
 • Codurile de conduită respectate de industria farmaceutică
 • și nu numai
 • Codul etic pentru marketingul în industria medicamentelor, rolul reglementatorilor,
 • Rolul societăților profesionale, rolul lanțurilor farmaceutice,
 • Reglementarea publicității suplimentelor alimentare, reglementarea publicității dermatocosmeticelor,
 • Cum pot fi sancționați cei care nu respectă reglementările atunci când vând online?
 • Care este rolul ANMDM? Dar al ANPC? CNA?
 • Publicitatea comparativă, publicitatea înșelătoare și cea subliminală; Cât de periculoasă poate fi? Cum este pedepsită? Unde se pot face sesizări?
 • Contrafacerea in cazul medicamentelor sau SA
 • Rolul mass mediei, dar și al rețelelor sociale
 • Publicitatea în farmacii. Publicitatea în spitale și clinici private? Cum este acesta reglementată. Ce cod etic adoptă acestea?
 • Cum este reglementată publicitatea la TV, radio și online pentru produse, dar și pentru farmacii și pentru spitale si clinici private? Rolul Colegiului Farmaciștilor și al Colegiului Medicilor
 • Cum văd asociațiile de pacienți aceste granițe? Ei se supun unei conduite? Ce ar schimba? Câte sesizări au făcut la CNA sau RAC sau ANMDM sau ANPC?
 • Publicitatea pentru dermatocosmetice la TV, online și în farmacii. Cum este reglementată acesta? Dar prin recomandarea medicilor?
 • Publicitatea pentru medicamente destinată persoanelor calificate să prescrie sau să distribuie medicamente;
 • Publicitatea comparativă, publicitatea înșelătoare și cea subliminală; Cât de periculoasă poate fi? Cum este pedepsită? Unde se pot face sesizări?
 • Ce sume sunt investite pentru publicitatea pentru industria farma, farmacii, suplimente, dispozitive medicale, spitale private.
 • Bilanț 2021. Ce modificări se prevăd pentru 2022? ANALIZE și studii de caz

 

LECTORI :                                                                                                                                           

Conf. Dr. Diana PĂUN – Consilier Prezidențial, Departamentul Sănătate Publică, Administrația Prezidențială

Bogdan CHIRIȚOIU – Președinte, Consiliul Concurenței

Laszlo ATTILA – Secretar General, Comisia pentru Sănătate, Senatul României

Dragoș DAMIAN – CEO, Terapia

Dan MINOIU – Partner, Mușat & Asociații

Dr. Oana COCIAȘU – Președinte, RAC

Dr. Gerald FLINTOACĂ-FILIP – Secretar General, PRISA

Ioana ANESCU – Director Executiv, IAB România

Diana MEREU – Director Executiv, RASCI

                                                                                                                                                               

La conferința PRIA Drugs and Medicine Publicity vor fi prezenți, la ediția a 7-a, reprezentanți din partea MS, ANMDM, Administrația Prezidențială, CC, ANPC, RAC, Comisia pentru Sănătate și reprezentați ai companiilor farmaceutice, ai celor care produc dispozitive medicale, suplimente alimentare, asociații ale pacienților, medici, farmaciști și asociații ale acestora, companii din zona de consultanță juridică, publicitate, audit, presă, reprezentanți din spitale de stat și private.

Sănătatea a fost şi va rămâne una dintre preocupările principale ale omenirii. Tocmai de aceea, PRIAevents își concentrează atenția asupra organizării evenimentelor, în care o arie largă de subiecte de interes, atât pentru medici, cât și pentru pacienți, și pentru industria de sănătate în general, sunt obiectiv și detaliat prezentate.

În cadrul PRIA Drugs and Medicine Publicity veți avea ocazia să îi întâlniți pe cei mai importanți oameni din domeniu, să participați la un eveniment interactiv, deosebit, astfel încât la finalul evenimentului să avem trasate idei, soluții și propuneri.

PRIA Drugs and Medicine Publicity face parte din seria conferințelor organizate de PRIAevents  care aduc în atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass – mediei, atât în România, cât și în Republica Moldova.

Cu o experiență de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor bine documentate din cele mai reprezentative sectoare ale economiei, și mai ales pentru healthcare.

Pentru înregistrarea la eveniment vă rugăm să completați: https://priaevents.ro/inregistrare-pria-medicine-supplements-and-medical-devices-publicity-conference-21-februarie-2022-online-1030/.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA Drugs and Medicine Publicity și modalități de înscriere pentru participare puteți găsi pe www.priaevents.ro.

Lasă un răspuns