Pria Fire Safety of Buildings Conference are loc în  8 aprilie 2022  la ARCUB și este singurul eveniment de asemenea anvergură care aprofundează tematica siguranței clădirilor la incediu în Romania, dar și eficiența energetică a clădirilor

PRIAevents organizează conferința PRIA Fire Safety of Buildings, online și on-site în 8 aprilie 2022, începând cu ora 9:30, unde vom afla noutățile legislative, trend-uri și vom  dezbate despre cum putem aplica toate aceste schimbări și despre cum este mai bine să le implementăm în legislația noastră, dar și să descoperim care sunt cele mai bune materiale de construcții, sisteme și proiecte pentru siguranța la incendiu a clădirilor și pentru eficiența energetică a acestora.

Este singurul eveniment de asemenea anvergură care aprofundează tematica siguranței clădirilor la incediu în Romania, dar și eficiența energetică a clădirilor

Partenerii Principali sunt  Prysmian Group Romania Danfoss, CMC Broker, APPCR, #BETTER și  Romania Green Building Council.

Reprezintă reuniunea anuală a reprezentanților din partea autorităților  alături de experți în domeniul incendiilor, pompieri, asociații și producători materiale construcții, sisteme, companii  din diferite  sectoare precum: dezvoltatorii imobiliari, lanțuri de supermarketuri, de hoteluri, depozite  logistice, producătorii de materiale, camere de comerț și ambasade, ONG-uri  și asociații de proprietari, reprezentanți ai Parlamentului și Senatului, arhitecți, investitori, asigurători,  bănci, avocați și reprezentanți  ai mass-mediei.

Pe de altă parte, eficiența energetică a clădirilor devine o necesitate în Europa, pentru a reduce facturile la încălzire şi răcire a imobilelor, pentru confort și mai ales pentru reducerea emisiilor de carbon care produc încălzirea globală. 75% dintre imobilele din Uniunea Europeană au nevoie de eficientizare energetică și trebuie luate măsurile necesare pentru creșterea siguranței la incendiu.

Clădirile verzi și automatizarea sunt un alt subiect extrem de important pe agenda europeană.

Comisia Europeană a creat Platforma de Schimb de informații pentru Foc și pentru prima dată, o directivă europeană, include cerințe despre siguranța la incendiu a clădirilor. Directiva promovează eficiența energetică a clădirilor și va încuraja renovarea acestora. Crește eficiența energetică dar poate creşte şi riscul de incendii. Suntem pregătiți să facem față.

În UE au loc 5000 de incendii zilnic! Clădirile reprezintă 40% din consumul de energie total din Europa, iar parcul imobiliar, care este responsabil pentru aproximativ 36 % din totalul emisiilor de CO2 din Uniune.

În România, majoritatea clădirilor nu au certificat de siguranță la incendiu! De asemenea, normativul tehnic privind siguranța la incendiu a clădirilor e vechi de peste 23 de ani. De ce este nevoie să abordăm din nou anul acesta siguranța împotriva incendiilor clădirilor? Dar eficiența energetică? Pentru că modul nostru de viață s-a schimbat. Societatea se schimbă, tehnologia se schimbă, nevoile noastre se schimbă.

Aceasta înseamnă că și casele noastre și clădirile de birouri, școlile, sălile de concerte, pub-urile etc, se schimbă:
– Trăim și muncim în clădiri din ce în ce mai înalte
– Folosim noi produse și metode de construcție atât pentru casă cât ți pentru birouri, școli, grădinițe, săli de sport, stadioane, săli  de concerte.

În România mor aproximativ 200 de persoane din cauza focului și alte 600 sunt spitalizate în fiecare an.

În 1950, o cameră era cuprinsă de flăcări în 25 de minute. Acum e nevoie doar de 3 minute.

Modificăm drastic modul în care construim și totuși regulamentele nu sunt actualizate periodic pentru a reflecta aceste schimbări.

 

Temele :

 • Cum arată legislația actuală privind siguranța la incendiu în România? Cum poate fi îmbunătățită?
 • Când va fi modificat Normativul de siguranță la foc 118 – 1, 2 și 3 ? Va fi în 2022?
 • Cât de importantă este alegerea cablurilor? Dar a materialelor de construcții ferestrelor, materialelor termoizolante, a gips-cartonului și a altora?
 • Eficiența energetică a clădirilor – status România 2022 și anii următori. Cum pot ajuta companiile energetice? Dar Statul, în contextul creșterii prețului energiei?
 • Clădirile verzi – care va fi ponderea lor în următorii ani?
 • Materiale de construcții, sisteme, cabluri, alarme – cele mai noi tendințe
 • Colaborarea dintre arhitecți, dezvoltatori, constructori, consultanți, proiectanți, asiguratori și furnizorii de materiale de construcții, cabluri și alte materiale în fața provocărilor privind siguranța la foc și eficiența energetică? 
 • Cum s-ar putea realiza creșterea siguranței la incendiu în clădirile de birouri, parcurilor industriale, școlilor, spitalelor, lanțurilor de magazine, depozitelor, instituțiilor publice, muzeelor?

 

Lectorii care au confirmat:

 • Reprezentant Ministrul Dezvoltării
 • Reprezentant ISC
 • Constantin NISTOR Chief Commercial Officer, Prysmian
 • Cristian Gheorghe Președintele APPCR (Asociația Profesională a Producătorilor de Cabluri din România)
 • Justin TANASEConstruction Quality Management, Blue Fire Safety Solutions
 • Marius MAIER – Managing Partner, CMC Grup Risk Advisor 
 • Irina ODOR – Director Comercial, CELCO SA
 • Sorin CALOTĂ – Vicepreședinte, ARISI – Asociația Română a Inginerilor pentru Securitate la Incendiu
 • Iuliana CHILEA – Director Executiv ASRO – Organismul Român de Standardizare
 • Prof Dr. Dorin BEU – Președinte, ROGBC Transilvania
 • Florin ENACHE – #BETTER
 • Adriana IFTIME – Director General, FPSC ( Federația Patronatelor Societăților din Construcții)
 • Lőrincz Barnabás Director Executiv (Patronatul Producătorilor de Tâmplărie Termoizolantă)
 • Mihai MEREUȚĂ Președinte, Liga Habitat

Moderator: Raluca VOIVOZEANU – CEO, PRIA Conferences

 

Conferința PRIA Fire Safety for Buildings 2022 face parte din seria conferințelor de succes organizate de PRIAevents în RomâniaRepublica Moldova și Bulgaria. Cu o experiență de peste 15 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor bine documentate din cele mai reprezentative sectoare ale economiei și pentru cele mai importante festivități de premiere.

PRIAevents este recunoscută de multă vreme ca o platformă independentă, și  echidistantă de discuții despre cele mai importante teme, despre schimbari legislative, politici in toate sectoarele economiei.

Participă la ediția a 8-a a conferinței PRIA Fire Safety in Buildings să dezbatem împreună despre cum putem aplica toate aceste shimbări și despre cum este mai bine să le implementăm  în legislația noastră!

Pentru detalii complete și înscriere accesați: https://priaevents.ro/pria-fire-safety-of-buildings-8-aprilie-2022-online-si-on-site/,

Iar daca doriți si prezentările post eveniment completați vă rugăm: https://priaevents.ro/inregistrare-conferinta-online-priaevents-2022/.

 

 

Lasă un răspuns