Pria Urban Innovation & E-Mobility Conference, energized by ENGIE Romania, are loc în 15 aprilie 2021, online de la 11.00

PRIA Urban Innovation & E-Mobility Conference un eveniment national organizat de PRIAevents, cu energie oferită de ENGIE Romania, este o platformă importantă pentru discuții aprofundate între administrațiile locale, reprezentanți ai mediului de afaceri, ai mediului universitar, specialiști în urbanism, tehnologie și servicii la nivel național și internațional, dar și lideri ai comunității. Ei vor evidenția aspecte legate de cercetare și vor da exemple de proiecte care ajută la crearea unor comunități urbane mai rezistente, durabile și sănătoase, la transformarea orașelor în orașe ale viitorului, inovatoare.

Conferința PRIA Urban Innovation & E-Mobility va avea loc online atât pe Facebook PRIAevents, cât și pe o platformă online pentru evenimente și va reuni atât companii, dar și lideri la nivel  central si local, reprezentanți ai societății civile și mass media din orașe precum: București, Cluj, Iași, Sibiu, Brașov, Oradea, Buzău, Timișoara și nu numai, toate aflate în continuă dezvoltare și care au acordat sau vor acorda o importanță deosebită proiectelor care imbunătățesc orașul și viața de afaceri și socială a acestuia.

Evenimentul se va concentra asupra punctelor de discuție importante pentru mediul urban – mobilitate, energie, tehnologie, mediu, construc&real estate și infrastructură.

Zonele urbane sunt în creștere și în schimbare în fiecare an, așa că trebuie să fim gata să îmbrățișăm viitorul pe măsură ce creștem și ne schimbăm. Prin urmare, dezbaterile din cadrul PRIA Innovation & Urban Mobility Conference vor reflecta ceea ce este nevoie pentru a dezvolta orașe puternice pentru viitor. De asemenea, vom sublinia puncte care vor conduce la activități urbane de succes și vom oferi oportunități de a construi parteneriate de colaborare, de a explora problemele urbane în curs de dezvoltare, de a descoperi tehnologii inovatoare pentru dezvoltarea urbană. Toate acestea duc la o viață mai sănătoasă și vor economisi timp și bani pentru companii, iar pentru cetățeni acest lucru va însemna un oraș mai organizat, mai simplu de locuit.

Au acceptat invitația noastră de a fi lectori la eveniment:

 

Cotiso Lascu – Manager proiect GNCV ENGIE Romania

Cotiso Lascu face parte din echipa de Complex Solutions & Assets – New Business din cadrul ENGIE Romania din anul 2019, fiind implicat în dezvoltarea proiectelor companiei din domeniul producției de combustibili alternativi – gaze naturale comprimate (GNC). Cotiso are un background educațional economic, fiind marketer și având expertiză în ceea ce privește product management and development pentru servicii tehnice, project management și experiență în vânzare de energie (gaze naturale și energie electrică).

 

 

Octav Baciu – Coordonator proiecte green &  tech ENGIE Romania

Octav Baciu s-a alăturat echipei New Horizons  din cadrul ENGIE Romania în anul 2019, pe poziția de Coordonator proiecte Green & Tech. Preocupat de noutate și tehnologie, Octav este implicat în dezvoltarea produselor și proiectelor noi inclusiv green mobility & green energy.

 

Temele pe care le vor aborda aceștia în cadrul Pria Urban Innovation& E – Mobility sunt detaliate pe larg mai jos.

Soluţii integrate de mobilitate electrică și utilizare a gazului natural comprimat de la ENGIE Romania 

Ȋn tranziţia companiilor către un impact neutru asupra mediului înconjurător, mobilitatea electrică reprezintă una dintre tendinţele care remodelează, în prezent, transportul de suprafaţă. Un rol important în dezvoltarea mobilităţii electrice, aflată pe un trend puternic crescător în ultimii ani, îl joacă autovehiculele electrice. Una dintre cele mai importante decizii strategice din industria auto a fost aceea de a produce vehicule ecologice, culminând cu inovaţiile din sfera mașinilor propulsate cu sisteme hibrid, cu pile de hidrogen si cu cea a masinilor cu propulsare 100% electrică. De altfel, autovehiculele electrice sunt considerate a fi adevăratele deschizătoare de drumuri către o nouă eră a mobilitătii.

Tranziția către o flotă nepoluantă este un prim pas în construirea unui viitor verde pentru mobilitatea urbană. Convertirea flotelor auto ale companiilor reduce semnificativ nivelul emisiilor de carbon și poluarea atmosferică. În contextul traficului ridicat și al calităţii din ce în ce mai îngrijorătoare a aerului, soluțiile constau în tehnologiile alternative oferite de mașinile electrice sau hibrid, diminuand asftel emisiile de dioxid de carbon.

ENGIE e-XPLORE Business, soluţia integrată de mobilitate electrică de la ENGIE Romania

Ȋn contextul accelerării tranziţiei către surse de energie cu un impact minim asupra mediului și al utilizării pe scară din ce în ce mai largă a tehnologiilor din domeniul energiei regenerabile, încorporarea soluţiilor verzi într-un model de business poate reduce costurile operaționale și diminua amprenta de carbon. Tot mai mulți consumatori aleg tranzitia către neutralitatea emisiilor de carbon, iar ENGIE Romania este alături de ei pentru a-i susține în acest demers.

Ca alternativă sustenabilă la combustibilii clasici, ENGIE oferă clienților săi soluții complete de mobilitate electrică.

Cu soluția integrată pentru mobilitate electrică, ENGIE e-XPLORE Business, clienții beneficiază de multiple avantaje în procesul de tranziţie către o flotă nepoluantă: de la consultanță și planificare inițială, la furnizarea stațiilor de încărcare, instalarea, întreținerea, gestionarea continuă a infrastructurii, monitorizarea digitală a activităţii și oferta de energie electrică, din surse regenerabile, potrivită afacerii acestora.

ENGIE Romania și Mercedes-Benz, un parteneriat pentru încurajarea mobilității electrice 

Preocuparea pentru mediul înconjurător şi pentru limitarea efectelor schimbărilor climatice a constituit punctul de pornire al parteneriatului încheiat la nivel naţional între ENGIE Romania şi Mercedes-Benz.

Parteneriatul vine în întâmpinarea clienţilor Mercedes-Benz care aleg să achiziţioneze vehicule 100% electrice și care își doresc să aibă propria staţie electrică de încărcare la domiciliu. Pentru aceștia, cele două companii  pun la dispoziție o ofertă disponibilă până la finalul anului, ce constă în oferirea unei staţii de încărcare Elvi de 22 kW, produsă de EVBox, companie din grupul  ENGIE, lider la nivel mondial în producția de stații de încărcare pentru autovehicule electrice.

Clienţii Mercedes-Benz de vehicule electrice pot alege, pe lângă staţia de încărcare Elvi EVBox primită cadou, şisoluția completă ENGIE e-XPLORE, prin încheierea unui contract de furnizare energie electrică din surse regenerabile. În acest fel, ei se pot bucura de asistenţă tehnică din partea echipei ENGIE, monitorizare online pentru încărcările realizate şi acces la o reţea de stații publice e-charge la nivel național.

De asemenea, prin intermediul parteneriatului, clienții B2B ai MB pot beneficia de oferta ENGIE, dedicata pentru nevoile lor de business, care acoperă o gama variată de soluții complete ce constau în designul soluției, furnizarea echipamentelor de încărcare, dar și servicii de management și mentenanță a acestora.

Gazul natural comprimat, ecologic, economic, sustenabil

În contextul preocupării tot mai accentuate de a proteja mediul înconjurător și de a contribui la reducerea emisiilor de carbon şi a noxelor generate de transportul rutier, ENGIE Romania dezvoltă soluții inovatoare şi optime pentru sectorul transporturilor: gazul natural comprimat pentru vehicule (GNC).

Din ce în ce mai utilizată ca alternativă la combustibilii clasici, soluţia de alimentare cu gaz natural comprimat reprezintă o tehnologie modernă și prietenoasă cu mediul, care oferă clienţilor o gamă largă de beneficii.

Peste 27 milioane de vehicule 1) din întreaga lume utilizează în prezent GNC-ul drept combustibil. În Europa numărul acestora ajunge la peste 2 milioane de vehicule1)  înregistrate în trafic, ceea ce confirmă faptul că utilizarea acestui combustibil alternativ este o tehnologie matură.

Datorită eficienţei energetice pe care o oferă această tehnologie, clienţii pot obţine economii substanţiale pentru flote din domenii variate de activitate contribuind în același timp la reducerea semnificativă a nivelului general al emisiilor de carbon și a poluării atmosferice.

Cu soluția de alimentare cu gaz natural comprimat de la ENGIE Romania, clienții beneficiază de o gamă largă de avantaje în procesul de tranziţie către o flotă nepoluantă. Cele mai importante avantaje vizează două zone cheie: cea de performanţă si cea de siguranţă.

Performanță ridicată a vehiculului din punct de vedere tehnic:

  • funcționează similar cu vehiculele pe combustibil tradițional (benzină sau motorină);
  • tehnologia GNC poate fi montată din fabrică (original equipment manufacturer – OEM) sau în urma conversiei vehiculelor pe combustibil tradițional prin instalarea unui kit special de GNC;
  • pornirea motorului în condiții meteorologice severe de frig sau căldură, deoarece GNC este deja într-o stare gazoasă;
  • arderile sunt mai curate, întrucât nu conțin sulf (S), particule, urme de metale grele sau aditivi toxici, care pot contamina uleiul din motor;
  • fiind necoroziv, îmbunătățește longevitatea bujiilor datorită absenței oricărui conținut de plumb sau benzen în GNC;
  • durata de viață a uleiurilor lubrifiante utilizate în acest caz este mai mare, deoarece acestea nu contaminează și nu diluează uleiul din carter, necesitând schimbări și reglaje la intervale mai mari.

Siguranță dovedită prin îndeplinirea sau depășirea celor mai stricte teste de accidente:

  • stocarea gazului natural comprimat se face în condiții de siguranță maximă: materialele și tehnologia utilizate sunt foarte rezistente la impact;
  • are un rating de inflamabilitate mic, de aproximativ 5% – 10%, ceea ce îl face mai puțin inflamabil și mai sigur decât alți combustibili tradiționali;
  • nu auto-aprinde pe suprafețe fierbinți, temperatura de aprindere a GNC este de 540⁰C, fiind mai mare decât la benzina (320⁰C) și la motorina (285⁰C).

Gazul natural comprimat poate fi utilizat pentru transportul de persoane sau de mărfuri, intervenţii utilitare și salubrizare, dar și pentru utilajele din domeniul agriculturii. Ca răspuns la preocupările legate de mediu, gazul natural comprimat este din ce în ce mai utilizat drept combustibil alternativ în sectorul transporturilor în general, și în transportul rutier, în special. Arderea gazului natural comprimat nu produce gaze cu efect de seră, iar mediul înconjurător este mai protejat, mai ales că transportul urban produce o mare parte dintre poluanți și emisiile de gaze cu efect de seră din totalul celor generate de transportul rutier.

ENGIE Romania își așteaptă clienţii în stația sa publică de alimentare cu gaz natural comprimat pentru vehicule din București. Stația de alimentare se află în sectorul 6, pe bulevardul Preciziei, fiind amplasată într-o zonă cu trafic intens. În stație pot fi alimentate atât vehicule de tonaj mare, autobuze cât și autoturisme. Vehiculele sunt alimentate în stație de către un operator certificat. Stația este funcțională de luni până duminică, în intervalul orar 5:00 – 23:00, fiind dotată şi cu un echipament de reîncărcare pentru autovehicule electrice.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA Urban Innovation & E-Mobility şi modalități de înscriere pentru participare puteţi găsi pe https://priaevents.ro/pria-urban-innovatione-mobility-2021/.

Sursă 1: Worldwide NGV Statistics

Lasă un răspuns