PRIMA GALĂ DESTINATĂ FEMEILOR DIN AGRICULTURA MOLDOVEI A FOST ORGANIZATĂ ÎN PREMIERĂ, DE PRIAevents în 16 iunie 2022

PRIAevents,  având ca parteneri principali pe FinComBank, Kaufland Moldova, Smart Credit și Federația Naționlă a Fermierilor, v-a invitat să luați parte la Gala Femeilor în Agricultură în data de 16 iunie 2022, la Digital Park Chișinău.

Pentru prima dată, în Republica Moldova, s-a organizat Gala Femeilor în Agricultura Moldovei! Suntem onorați că PRIAevents este prima și singura care a organizat acest eveniment în Moldova!

Mulțumim partenerilor media principali AGROBIZNES.MD, AGROBIZNES.RO și –AGRO TV Moldova  și partenerilor media Agroexpert, Agro Media, Diez, Gazeta Satelor, Zugo, Telegraph, Mybusiness.md, Gazeta de Chișinău și Unica.md, Gazeta Satelor.

Multumim, de asemenea asociațiilor partenere : Moldova Fruct, Asociația MOVCA, NGO BIOS, Asociația Fermierilor-Producatori de Lapte, AFPMDD, Asociația Republicană a Medicilor Veterinari din Moldova, Bacifera, Asociația Patronală a Avicultorilor din Moldova, AFAM, Incubatorul de Afaceri Cahul, Asociatia Oamenilor de Afarceri Next, Grapes from Moldova, AJMTEM.

A fost un eveniment unic, care mai ales in acest an, în premieră, a fost conceput pentru a celebra și aplauda realizările remarcabile ale acelor femei care aduc o contribuție semnificativă la agricultura din Republica Moldova, care sunt exemple de urmat.

Astfel, am organizat unul dintre cele mai importante și mai inedite evenimente destinate agriculturii și creșterii acesteia, dar si dezvoltării afacerilor femeilor din Republica Moldova în agricultură și domenii conexe din acest an.
Totodată, intr-un panel am dezbatut alături de fermieri, autorități și companii conexe temele cele mai importante.
PRIA GALA FEMEILOR În AGRICULTURĂ a avut  loc la într-o locație deosebită în centrul Chișinăului. Veti gasi detalii complete pe www.priaevents.ro, iar inregistrarea totală a evenimentului poate fi urmarită : https://www.facebook.com/priaevents.ro/videos/5384624768225574.

 

 

Agricultura este vitală pentru întreaga lume. Republica Moldova acordă o atenție deosebită acestui sector, cel mai important al economiei sale.

Fermierii au unul dintre cele mai importante roluri pentru omenire și pentru economie.

De aceea, am raspuns la întrebările: Cum îl putem crește? Cum putem ajuta femeile fermier ? Care sunt poveștile lor de succes? Cu ce provocări se confruntă în această perioadă femeile în agricultură? Ce oportunități își pot crea? Cum pot exporta din Republica Moldova spre România sau spre alte țări Europene? Cum putem digitaliza agricultura?

Lectorii care au luat cuvântul au fost :

 • Viorel Gherciu, Ministrul Agricultural și Industriei Alimentare
 • Diana Coșalîc, Director Adjunct, AIPA
 • Olga Roibu, Directorul Sucursalei Nr.15 din raionul Edineț, FinComBank
 • Oana Lungu, Director Achiziții Kaufland Romania și Moldova
 • Maria Brăguță, Șef Departament Credite, SMART CREDIT
 • Vasile Mîrzenco, Director Executiv, Federația Națională a Fermierilor
 • Ludmila Catlabuga, Asociatia Fermierilor Producatori de Lapte
 • Olga Sârbu, Prorector pentru Dezvoltare Instituțională și Activitate Economico-Financiara, Universitatea Agrară Moldova
 • Tatiana Nistorică, Președinte, Asociația Movca
 • Diana Crudu, Secretar, Federația Națională a Fermierilor
 • Valentina Rusu, Specialist in Creditare, Livada Moldovei

Temele pe care le-am abordat: -Care este rolul statului si al organizațiilor sale pentru companiile din agricultură – ferme, procesatori si producători? -Care este bilanțul pentru 2021? Cum prevedem că va fi anul agricol 2022? -Cum ne putem pregăti din timp ca sa fie un 2022 cu mai multe rezultate? -Agricultura de precizie – folosirea tehnologiei pentru a eficientiza costurile în procesul de producție agricolă -Agricultura bio. Se poate dezvolta mai repede? -Ce domenii aleg doamnele din agricultură? -Ce sfaturi au pentru tinerelele care acum își aleg cariera sau își încep o afacere? -Cum susțin retailerii femeile în agricultură? -Ce provocări și ce oportunități sunt pentru femeile din agricultură în această perioadă? -Fondurile europene sau alte modalități de finanțare pentru femeile fermier -Ce spun consultanții si avocații? Cum pot ajuta prin expertiza lor? -Cum sunt finanțate doamnele din agricultura care sunt la început de drum, micro și mijlocii, dar întreprinderile mari? -Cum se face pregătirea forței de munca în acest domeniu? -Rolul asociațiilor pentru femeile în agricultura -Cu ce provocări se confruntă femeile din agricultură? De ce au nevoie pentru ași crește afacerile? -Care sunt poveștile lor de succes? Cum au învățat să facă business și cum ne pot împărtăși din experiența lor? -Care este rolul cercetării? Dar al instituțiilor de învățământ?

 

Premiile acordate au fost către :

 

 1. Jomiru Rodica
 2. Tofan Dumitrița
 3. Onofrei Tatiana
 4. Cristina Pleșca
 5. Cristina Gorobeț
 6. Ludmila Stingaru
 7. Nelly Vornicova
 8. Diana Crudu
 9. Maria Ghilan
 10. Oana Lungu Director Achiziții, Kaufland România și Moldova
 11. Univ. Veronica Prisăcaru, Univesritatea Agrara de Stat
 12. Medic Ecaterina
 13. Cîrhan Doina
 14. Halipii Ana Maria
 15. Galina Cojocaru
 16. Efros Stela
 17. Irina Calinici
 18. Natalia Marchevici
 19. Asociatia MOVCA
 20. R.L. AGROTEHGRUP
 21. PLANTCROPS S.R.L
 22. R.L. AGROPROFIT-PLUS
 23. Presa Agricola – premiu acordat pentru contribuția doamnelor care sunt jurnalisti pe teme de agricultura

 

Pria Gala Femeilor în Agricultura din Republica Moldova a réunit comunitatea agricolă moldoveană într-o ceremonie extrem de prestigioasă într-o locație de top din Chișinău. De această dată, în lumina reflectoarelor s-au aflat doamnele care activează în agricultură și domenii conexe. Premiile recunosc și recompensează excelența, încurajează inovarea și creează un mediu de lucru care inspiră creativitatea și schimbul de bune practici. Apreciem, de asemenea, crearea locurilor de muncă, implicarea în comunitate, tinerele fermiere, femeile din agricultură. Pentru câștigătoare, primirea unui astfel de premiu, mai ales în aceasta perioadă, când activitatea fermierilor este una de importanță crucială, este un moment foarte special. Pria Gala Femeilor în Agricultura din Republica Moldova este un eveniment major pentru agricultură și o sărbătoare a tot ceea ce este minunat în agricultura moldoveană. Este prima gală destinată doamnelor din agricultura Moldovei!

Cu o experienţă de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor bine documentate din cele mai reprezentative sectoare ale economiei în România, Moldova și Bulgaria.

Ați avut ocazia să întâlniți cei mai importanți lectori din domeniu, dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleși subiecte ca voi. Exemplele, studiile de caz și noutățile au fost adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfăsurați.

Accesați și https://www.facebook.com/priaevents.ro/videos/5384624768225574 pentru a urmări înregistrarea evenimentului.

Lasă un răspuns