Robert Popescu, A&D Pharma: Profitabilitatea este serios afectata de faptul ca lucram pe preturi mai mici

Grupul A&D Pharma, lider pe piata farmaceutica din Romania, a ajuns la afaceri de aproape un miliard de euro in acest moment, cea mai mare cifra de afaceri fiind generata de distribuitorul de medicamente, Mediplus. Robert Popescu, CEO-ul A&D Pharma, a explicat pentru wall-street.ro care sunt cauzele crizei medicamentelor de pe piata si cum este afectat profitul companiilor din industria farmaceutica in urma reglementarilor date de Ministerul Sanatatii.

n contextul in care producatorii trebuie sa renunte la medicamentele ale caror costuri de productie nu mai pot fi acoperite sau sa inchida facilitati de productie, peste 2.300 de medicamente risca sa dispara de pe piata, 60% fiind medicamente sub 25 lei, potrivit datelor Cegedim. Politica de preturi genereaza o serie de consecinte care pot afecta atat jucatorii din piata farmaceutica, cat si pacientii.

“Criza medicamentelor care afecteaza pacientii din Romania este o intr-o oarecare masura o problema de lipsa de informare corecta a opiniei publice. Din nefericire sunt foarte multe produse medicamentoase care nu se mai gasesc deloc si nu se vor gasi deloc pentru ca au fost retrase din Romania”, a precizat Robert Popescu, CEO A&D Pharma.

Robert Popescu considera ca exportul paralel nu este cauza disparitiei medicamentelor, ci politica de preturi impusa de autoritati.

 

Lasă un răspuns