SALSA WEEK este singurul festival din România și din regiune care îsi trimite câștigatorii la cea mai importanta competiție latino din lume World Latin Dance Cup!

Festivalul ROMANIA  SALSA WEEK este unul din ce cele mai cunoscute festivaluri de dans organizate în Romania, și a devenit cel mai așteptat festival latino de la noi.

Ediția aniversară cu numarul 15 a ROMANIA SALSA WEEK  va avea loc în Vama Veche în perioada  5 – 11 August 2019.

Momentul mult așteptat este concursul “Romania Latin Dance Cup”: marți, 6 august 2019 – ROMANIA LATIN DANCE CUP KIDS și duminică, 11 august 2019 – ROMANIA LATIN DANCE CUP ADULTS – calificări naționale care desemnează câstigătorii României care vor reprezentanta țara noastră la WORLD LATIN DANCE CUP și calificări înternaționale separate.

ROMANIA SALSA WEEK este singurul festival din România și din regiune care trimite castigatorii  la cea mai importanta competiție latino din lume World Latin Dance Cup!

În prezent, România deține titlul de dublu CAMPION MONDIAL la categoria SALSA SOLO Junior prin reprezentantul nostru, RADU MANOLE.

Anul acesta, competiția WORLD LATIN DANCE CUP are o locație nouă, și anume, Medellin, Columbia.

Fondat de Albert Torres, “World Latin Dance Cup” este cel mai important concurs de dans latino cu peste 35 de țări reprezentate. Competiția se concentrează pe dansuri latino, incluzând stiluri de Salsa, Bachata, Kizomba, și Tango în peste 70 de divizii. Cu juriu consacrat, spectacole fantastice, workshop-uri și dansuri sociale, este cel mai mare eveniment internațional de acest gen al anului la nivel mondial.

Și anul acesta, Asociația Română de Dans alături de Epika Booking Agency pun în scenă cel mai mare spectacol latino din România, în cadrul celei de a XV-a ediții a festivalului Romania Salsa Week 2019.

Președintele Asociației Române de Dans, WILMARK, spune că “această editiă va fi ” una memorabilă “. Timp de șapte zile, participanții vor trăi “the real latin flavour” prin lecții de dans și show-uri demonstrative   sustinute de către campioni internaționali și de campionii Romaniei, reprezentanții școlilor de salsa din țară și invitații speciali ai evenimentului. Vor avea ocazia să participe la bootcamp-uri susținute de cei mai apreciați profesori de dansuri latino la nivel internațional. Devenit eveniment etalon, festivalul Romania Salsa Week este dedicat in totalitate iubitorilor de muzica si dansuri latino-americane din tară si strainatate, find  supranumit și “ vacanta latino”.

Fiecare zi din aceasta saptamana este speciala, cu un program diversificat, lectii de dansuri afro latino predate de catre instructori specializati  pe diverse stiluri precum salsa, bachata, kizomba, tango, afro house, iar serile incep cu show-rile artistilor internaționali și naționali, continuate de petrecerile tematice unde atmosfera este intretinuta de Dj ii invitati la eveniment.

Pe parcursul zilei, vor fi petreceri si concursuri organizate la piscina din incinta locației ce gazduieste evenimentul.

Dansul a evoluat foarte mult în ultimul timp, iar acest lucru se datorează faptului că tot mai mulţi oameni au înţeles că dansul depășește cu mult nivelul unei simple pasiuni, și este foarte benefic asupra organismului uman.

Cei mai mulţi văd dansul ca pe o simplă modalitate de a-ţi petrece timpul liber. Dansul este însă mult mai mult. Specialiştii au definit dansul ca fiind una dintre cele mai uşoare şi mai distractive metode de a menține corpul în mișcare și în plus, practicarea dansului e recomandată deoarece aduce cu sine o serie de alte beneficii cum ar fi reducerea stresului, protejează inima și energizează corpul și, mai ales, menține creierul în formă.

Ca în fiecare an, atmosfera latino și surprizele pregătite de organizatori  bucura participanții, anul acesta surpriza iubitorilor de salsa este concertul trupei  LA MAXIMA 79 ce va avea loc, miercuri, 7 august 2019 si pentru iubitorii de bachata  este concertul LIVE al solistului de bachata, DANI J, care va avea loc în cadrul Salsa Week Romania, joi, 8 august 2019.

Printre artiștii internaționali in aceasta editie a fetsivalului amintim pe:

SALSA: Super Mario ( UK) , Umberto Nocita (ITA), Eider Rua Giraldo (COL), BNF Dubai, Edwin Rivera (USA), Franco Rocha (URY), Manuel & Belen (ARG), Wilmark (COL / ROU), Roby G (ITA), Latin White (ITA), Lolo El Rumbero (FRA), Esteban ( ARG)

BACHATA
Gatica (NOR), Frank Santos (DOM), Kiko Ortega (SPA), Christina Ortega (SPA),

KIZOMBA
Morenasso Crack (AGO), Adi Baran (ISR), Josy Semkiz (AR), Arnold Bunda (CMR), iar lista completă și detalii despre bilete veți găsi pe http://salsaweek.ro/și aici.

Bilete se pot cumpara și de pe EVENTIM.

 

Lasă un răspuns