Sistemul de Garanție-Returnare, un succes la East European Comic Con. RetuRO: ”Un exemplu de parteneriat de succes”

East European Comic Con s-a desfășurat în perioada 19 – 21 aprilie la Romexpo și a fost primul eveniment din România la care participanții au putut să returneze ambalajele SGR la puncte de colectare automată.

Sistemul de Garanție-Returnare, un succes la East European Comic Con

Colectarea automată a ambalajelor din Sistemul de Garanție-Returnare (SGR) a fost un efort RetuRO, alături de organizatorul evenimentului, de TOMRA și Jerry’s Pizza.

Inițiativa s-a bucurat de succes, rata de returnare a ambalajelor în cadrul evenimentului fiind de aproape 60%. Participanții au avut la dispoziție trei automate de preluare a ambalajelor (RVM) pentru colectarea automată a ambalajelor SGR.

„East European Comic Con este un exemplu de bună practică de sustenabilitate în cadrul evenimentelor de amploare, ilustrând felul în care infrastructura de colectare a ambalajelor poate fi integrată armonios și în mod natural în astfel de ocazii, promovând în același timp un comportament responsabil la nivel individual și colectiv.

Totodată, este un exemplu de parteneriat de succes, care a reunit pentru un obiectiv comun, acela de grijă față de mediu, consumatori, RetuRO, în calitate de administrator al SGR, organizatorii evenimentului, comercianți și producatori de RVM-uri”, a spus Ioana Ciobotariu, Consumer Marketing Manager, RetuRO SGR.

Potrivit organizatorilor, din cele 10.725 de ambalaje cu simbolul “Ambalaj cu garanție” vândute, au fost colectate 6.214, reprezentând o rată de returnare de aproape 60%.

„Datele rezultate în urma evenimentului arată atât cunoașterea, cât și însușirea pașilor Horei Reciclării de către consumatori – aproximativ 75% din totalul ambalajelor colectate au fost folosite pentru a recupera garanțiile la punctul de vânzare din cadrul evenimentului, respectiv 4.680 de garanții”, au mai precizat reprezentanții RetuRO.

Pretenerii inițiativei: organizatorul evenimentului, TOMRA și Jerry’s Pizza au avut un rol esențial în realizarea acesteia și promovarea practicilor sustenabile în rândul comunității.

„Suntem încântați că am colaborat cu RetuRO la acest eveniment și să sprijinim trecerea la o economie circulară. TOMRA susține toate părțile implicate în implementarea SGR cu soluții inovatoare pentru a facilita această schimbare și pentru a contribui la un mediu mai curat.

În cadrul acestui eveniment s-a confirmat încă o dată importanța unei experiențe plăcute pentru consumatori atunci când returnează ambalajele.

Cu toții avem un rol de jucat în gestionarea responsabilă a resurselor și felicităm toți partenerii acestui eveniment dedicați în a facilita astfel de practici și în rândul tinerilor”, a adăugat Dorin Mihai, director general TOMRA Collection Romănia.

Partenerii inițiativei speră ca aceasta să reprezinte un punct de plecare și să devină o practică generalizată în industria de evenimente din România.

„Ne-am bucurat să fim alături de RetuRO la această ediție a East European Comic Con și să facem parte dintr-un proiect de anvergură, ce are potențialul de a schimba întreg peisajul reciclării și protecției mediului din România.

Rezultatele Horei Reciclării din aceste trei zile pun bazele unor noi obiceiuri sustenabile în industria evenimentelor și reprezintă un punct de pornire în acest drum către o țară mai curată”, a completat Ovidiu Vasilescu, Events & Special Project Manager, Jerry’s Pizza.

„Ne-am dorit mult să oferim participanților la evenimentul nostru posibilitatea de a returna ambalajele. Avem un public tânăr, dornic de a se implica în activități de genul acesta, iar rezultatele acțiunii au arătat deschiderea lor de a intra în Hora Reciclării și într-un mediu de eveniment.

Feedback-ul primit de la ei a fost unul pozitiv, s-au bucurat să descopere automatele de colectare în eveniment și să aibă ocazia de a da o nouă viață ambalajelor folosite.

Sper ca acest lucru să devină o practică generală în cadrul tuturor evenimentelor din România”, a concluzionat Mircea Mureșan, organizatorul East European Comic Con.

RetuRO Sistem Garanție Returnare S.A. (www.returosgr.ro) a fost creată de un consorțiu de trei acționari privați: Asociația Berarii României pentru Mediu (30%), Asociația Producătorilor de Băuturi Răcoritoare pentru Sustenabilitate (30%) și Asociația Retailerilor pentru Mediu (20%) și un acționar public, statul român, prin autoritatea centrală de mediu, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (20%).

Lasă un răspuns