Ionel TESCARU – Președinte, ANRSC, participă la PRIA Environment în 13 februarie 2025, de la 9,30, la ARCUB

PRIAevents organizează conferința PRIA Environment în 13 februarie 2025, de la 9,30– una dintre cele mai importante platforme de dezbateri despre cele mai semnificative teme de mediu pe care o organizăm în acest an.

Suntem onorați că Dl. Ionel TESCARU – Președinte, ANRSC, participă la PRIA Environment în 13 februarie 2025, de la 9,30, la ARCUB.

În cadrul acestei ediții a conferinței Pria Environment aducem împreună companiile de mediu si anume, reciclare, salubrizare, OIREP-urile, UAT-urile, ADI-urile alături de autoritățile centrale (Ministerul Mediului, ANRSC, ANM si garda de Mediu), și cele locale – primării și consilii județene, dar și producătorii și retailerii și asociații.

Ne concentrăm pe dezbaterea temelor esențiale de mediu  pentru aceștia, precum: Regulamentul European privind ambalajele  și deșeurile din plastic adoptat in decembrie 2024. Care sunt noile obligații pentru companii care rezultă din acesta?, Directiva Single-use plastic și care sunt obligațiile in 2025?, bilanțul SGR 2024, ultimele evoluții, actele normative adoptate in 2024 și planul de investiții al administratorului de sistem.

Un subiect foarte important este și acela al colaborării dintre autoritățile centrale, locale, companii de salubrizare, de reciclare și OIREP-urile, UAT-urile, ADI-urile.

Ce provocării au companiile de salubrizare și cele de reciclare?

Așadar, te invităm să îi întâlnești pe cei mai importanți oameni din domeniu, să participi la un eveniment interactiv, intrând în dialog, astfel încât la finalul acestuia să avem propuneri concrete și idei trasate, dar și pentru a vedea cum putem imbunătăți activitatea  fie că vorbim de privat sau de stat și cum se poate eficientiza colaborarea, cum ne putem atinge țintele de colectare și cum putem să transpunem cât mai eficient legislatia UE în cea națională.

AGENDA

9,30 – 10,00 –  Înregistrarea participanților și welcome coffee

10,00 – 12.30 – Panel interactiv de dezbateri

Colectarea deșeurilor și reciclarea  

Ordonanța  de urgență nr. 133 din 29 septembrie 2022. Rolul ANRSC. Cum au funcționat colaborările după adoptarea acesteia?

Cleariing House. Ce persupune? Cum colaborezaa OIREP-urile, ADI-urile şi ANRSC-ul.

Legea nr.127/2024 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 5/2015 privind deşeurile de echipamente electrice şi electronice

Ordonanța 125. Status și rezumat după câțiva ani

Vor fi atinse anul acesta țintele? Care este părerea mediului de business? Ce măsuri mai pot lua autoritățile? Forecast pentru 2025

Responsabilitatea companiilor din Romania, a populației, a asociațiilor de locatari/proprietari? Cum se poate crește conștientizarea în rândul companiilor și al populației?

Cre este rolul organizatiilor care implementeaza obligatiile privind raspunderea extinsa a producatorului in domeniul gestionarii deșeurilor? Dar al asociațiilor?

Companiile de reciclare, de colectare,  autoritățile locale și cum arată astăzi sistemul? Ce se poate îmbunătăți?

Care este topul orașelor care reciclează? Festivitate de premiere

Regulamentul European privind ambalajele  și deșeurile din plastic adoptat in decembrie 2024. Care sunt noile obligații pentru companii care rezultă din acesta?

Directiva Single-Use plastic – oligațiile noi pentru companii

Bilanțul SGR 2024, ultimele evoluții, actele normative adoptate in 2024 și planul de investiții al administratorului de sistem.

Răspunderea extinsă a producătorului

Radiografie a modalitatății de gestionare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje, cu modificările și completările ulterioare, detalii de la organizațiile autorizate să implementeze obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorului 

Gestionarea tuturor deșeurilor de echipamente electrice și electronice, denumite în continuare DEEE, provenite de la EEE, respective depozitarea deșeurilor, prin care sunt reglementate garanția financiară de mediu, fondul pentru închiderea și monitorizarea post închidere a depozitului de deșeuri, precum și modul de constituire a acestora pentru depozitele existente la data intrării în vigoare a Ordonanței Guvernului nr. 2/2021

Raspunderea extinsă a producătorului și pentru alte categorii de produse în afară de plastic – metal, textile, elecronice etc

Colaborarea dintre Autoritățile locale, UAT-uri, ADI-uri, OIREP-uri, companii salubrizare, reciclare.

12.30 – 13.00Q&A. Concluzii 

Beneficiile:

PRIA Environment Conference reprezintă reuniunea companiilor, specialiștilor și autorităților implicate în protecția mediului în Romania.

În cadrul conferinței online PRIA Environment din 20 februarie 2024 veți beneficia de aflarea noutăților legislative, de analize la un nivel înalt și de studii de caz.

Veți avea ocazia să interacționați cu cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfășurați.

Stabiliți contacte și încheiați parteneriate

Abordați subiectele pe care considerați că este important să le dezbateți și schimbăm împreună legislația.

Vă asociați cu unul dintre cele mai apreciate branduri de evenimente de business din România, Republica Moldova și Bulgaria.

Accesați-www.priaevents.ro.

Lasă un răspuns