TeraSteel acordă o atenție deosebită produselor sale și impactului pe care acestea îl au asupra mediului înconjurător

De curând, compania a lansat Lead by TeraSteel: o soluție personalizată, care propune crearea clădirilor moderne, pregătite pentru viitor. Lead înseamnă clădiri sustenabile și reutilizabile, care plasează durabilitatea, eficiența energetică și oamenii în centrul proiectării. TeraSteel vine, astfel, în întâmpinarea nevoilor clienților săi și se aliniază trendului pieței internaționale.

PRIAevents a organizat conferința PRIA Fire Safety of Buildings la București, la ARCUB, în 28 octombrie 2019, dezbătând temele importante despre cum vor fi implementate în România prevederile Directivei nr. 844/2018 privind performanța energetică a clădirilor și despre cum îmbunătățim legislația de siguranță la incendiu.

Există o tendință clară în ceea ce privește construcția de clădiri sustenabile, iar TeraSteel, partenerul principal al evenimentului, acordă o atenție deosebită produselor sale și impactului pe care acestea îl au asupra mediului înconjurător.

De curând, compania a lansat Lead by TeraSteel: o soluție personalizată, care propune crearea clădirilor moderne, pregătite pentru viitor. Lead înseamnă clădiri sustenabile și reutilizabile, care plasează durabilitatea, eficiența energetică și oamenii în centrul proiectării. TeraSteel vine, astfel, în întâmpinarea nevoilor clienților săi și se aliniază trendului pieței internaționale.

Hala metalică Lead by TeraSteel înseamnă reducerea amprentei de carbon, eficiență energetică superioară, o mai mare rezistență la factorii externi, rezistență și reacție superioare la foc, optimizarea costurilor prin etanșeitate superioară și posibilitatea de reutilizare a elementelor la relocare.

Contextul evenimnetului:

Comisia Europeană a creat Platforma de Schimb de Informaţii pentru Foc și pentru prima dată, o directivă europeană, include cerinţe despre siguranța la incendiu a clădirilor.

Directiva promovează eficiența energetică a clădirilor și va încuraja renovarea acestora. Creşte eficienţa energetică dar poate creşte şi riscul de incendii. Suntem pregătiţi să facem faţă?

În UE au loc 5000 de incendii zilnic!

Clădirile reprezintă 40% din consumul de energie total din Europa, iar parcul imobiliar, care este responsabil pentru aproximativ 36 % din totalul emisiilor de CO2 din Uniune.

În România, majoritatea clădirilor nu au certificat de siguranță la incendiu! De asemenea, normativul tehnic privind siguranța la incendiu a clădirilor e vechi de aproape 20 de ani.

De ce este nevoie astăzi să abordăm siguranța împotriva incendiilor clădirilor? Pentru că modul nostru de viață s-a schimbat. Societatea se schimbă, tehnologia se schimbă, nevoile noastre se schimbă.

În consecință, comportamentul focului se schimbă. În 1950, o cameră era cuprinsă de flăcări în 25 de minute. Acum e nevoie doar de 3 minute.

Știm că natura clădirilor se schimbă: industria construcțiilor dezvoltă noi soluții inovatoare pe care regulamentul și regimurile de testare existente nu le-au depășit. Modificăm drastic modul în care construim și totuși regulamentele nu sunt actualizate periodic pentru a reflecta aceste schimbări.

La acest eveniment au participat: reprezentanți ai MDRAP, MAI, ISU, experți în domeniul incendiilor, pompieri, asociații europene dar şi din Romania, companii internaționale din diferite sectoare precum: dezvoltatorii imobiliari, lanturi de supermarketuri, de hoteluri, depozite logistice, producătorii  de materiale, camere de comerț și ambasade, ONG-uri și asociații de proprietar, reprezentanți  ai  Parlamentului și Senatului, arhitecți, investitori, asigurători, bănci, avocați și reprezentanți ai mass-mediei.

Pe de altă parte, eficienţa energetică a clădirilor a devenit o necesitate în Europa, pentru a reduce facturile la încălzire şi răcire a imobilelor, pentru confort, dar mai ales pentru reducerea emisiilor de carbon care produc încălzirea globală. 75% dintre imobilele din Uniunea Europeană au nevoie de eficientizare energetică si trebuie luate măsurile necesare pentru creşterea siguranţei la incendiu. Clădirile verzi și automatizarea sunt un alt subiect extrem de important pe agenda europeană.

Moderatoratorul evenimentului a fost Raluca VOIVOZEANU – CEO, PRIA Conferences, iar lectorii au fost:

  • Carmen ILIESCU – Sef Serviciu, Departamentul Reglementari in Construcții, Direcția Tehnică, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice;
  • Anca GINAVAR – Șef Serviciu amenajarea Teritoriului și Urbanism, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice;
  • Cosmin PĂTROIU – CEO, TeraSteel;
  • Constantin NISTOR – Chief Commercial Officer, Prysmian;
  • Irina ODOR – Director Comercial, CELCO SA;
  • Cosmin CRĂCIUN – Specialist avizare autorizare ISU, Protecons Consulting;
  • George ZAPAN – Head of building products, Siemenes SRL;
  • Mihai TOADER-PASTI – Co-Founder și General Manager EFdeN;
  • Florin ENACHE – Coordonatorul proiectului #BETTER.

În discursul său, Cosmin Pătroiu, CEO al TeraSteel, companie romaneasca, cu unitati de productie in Romania si Serbia şi devenită cel mai important producător de panouri termoizolante şi de structuri zincate din Europa Centrală şi de Est, a arătat că organizaţia pe care o reprezintă se ghidează după conceptul 4D: digitalizare, determinare, delocalizare şi dezvoltare.

Acesta a spus: „Avem capacităţi de producţie, dar fără capabilităţile echipei nu reuşim să le punem în valoare”. De asemenea, a precizat: „Punem accent pe delocalizare, pentru că vrem să fim aproape de clienţii noştri. Ne-am dus în sudul balcanilor pentru a răspunde unei pieţe greu accesibile. În ceea ce priveşte dezvoltarea, vrem ca an de an să aducem produse noi. Suntem puţin înaintea pieţei din România în momentul de faţă.”

În legătură cu noul concept pe care l-a adus pe piață – hala metalică Lead, a precizat: „Lucrăm de 2 ani jumatate-trei ani pentru a dezvolta aceste produse, pentru a obţine clădiri ceritificate BREEAM şi LEED4, compuse din materiale reutilizabile, cu amprentă redusă de carbon şi eficienţă energetică. Panourile Lead au eficienţă energetică cu 20% mai bună. Este un produs mai scump, dar în şapte ani ajungem spre zero pierderi de energie şi în timp vom câştiga.”

„Nu neapărat focul te omoară într-o clădire, ci fumul te intoxică. Bunurile se refac, dar viaţa nu”, a conchis Pătroiu.

Conferința PRIA Fire Safety for Buildings face parte din seria de conferințe PRIAevents – conferințe ce aduc în atenție, de fiecare dată, cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass – mediei. Cu o experienţă de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscută pentru pentru organizarea evenimentelor de top din cele mai reprezentative sectoare ale economiei.

PRIAevents este recunoscută de multă vreme ca o platformă independentă, și  echidistantă de discuții despre cele mai importante teme, despre schimbari legislative, politici in toate sectoarele economiei.

Mai multe informații: https://priaevents.ro/pria-fire-safety-of-buildings-2019/

 

 

Lasă un răspuns