UE: Autoritățile de reglementare antitrust au stabilit să elimine oferta Apple pentru Shazam

Autoritățile de reglementare antitrust ale Comisiei Europene urmează să aprobe achiziționarea de către Apple a serviciului de descoperire a muzicii Shazam fără condiții, a raportat Reuters.

Apple a anunțat achiziția planificată a lui Shazam în decembrie, dar tranzacția nu a fost finalizată din cauza unei investigații UE în derulare.

Autoritățile de reglementare au fost îngrijorate de faptul că fuziunea dintre cele două companii i-ar furniza Apple o multitudine de date care i-ar permite să vizeze clienții concurenților săi, ceea ce ar avea drept rezultat mai puține opțiuni de streaming muzical pentru cetățenii europeni.

Au existat, de asemenea, preocupări cu privire la faptul că Apple ar interzice companiei Shazam să trimită clienților UE la rivalii Shazam, cum ar fi Spotify. În prezent, Shazam poate fi conectat fie la Apple Music, fie la Spotify, permițând deschiderea pieselor Shazamed în oricare dintre aceste servicii.

În timp ce purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Ricardo Cardoso, a refuzat să comenteze în acest moment, decizia finală privind achiziția este așteptată pe 18 septembrie. Odată aprobată, Apple va putea finaliza tranzacția și va finaliza achiziția Shazam.

Lasă un răspuns