Un an istoric pentru Aeroport Tuzla – Regional Air Services

Anul 2017 a fost unul plin de evenimente pentru Aeroportul Internaţional Tuzla.

 

A început cu o performanţă onorantă: clasarea aeroportului pe locul 2 naţional în topul mişcărilor de aeronave din 2016, context potrivit pentru celebrarea a jumătate de secol de la primul zbor efectuat în acest loc de către piloţii AVIASAN pe 27 martie 1967. Cu această ocazie, Aeroportul Tuzla a primit numele primului comandant al Organizaţiei Aviaţiei Sanitare din România, Alexandru Podgoreanu.

După jubileu, Tuzla a aniversat centenarul Tudor Greceanu, mai exact 100 de ani de la nașterea aviatorului de elită şi as al aerului în al doilea război mondial, în a cărui memorie a fost denumită anul acesta Școala de zbor de la Tuzla.

La inițiativa Regional Air Services în colaborare cu Poşta Română, toată corespondenţa din 27 martie, respectiv 13 mai a primit ștampila aniversară, marcând astfel momente istorice atât pentru Tuzla, cât şi pentru aviaţie, în general.

„Îmi doresc ca absolvenţii Regional Air School să plece de la Tuzla nu doar cu o licenţă, ci şi cu un model. Mă preocupă ca figurile emblematice pentru aviaţie să fie mai bine alese şi mai bine promovate, iar cultura aeronautică să nu mai fie doar un privilegiu al celor care îşi permit să urmeze cursuri de zbor sau un privilegiu al culturii organizaţiei Regional Air Services (RAS) – ci al tuturor tinerilor care caută repere morale solide şi certe. De aceea, întregul an 2017 a stat sub semnul împlinirii a 50 de ani de la primul zbor pe aerodromul Tuzla și a 100 de ani de la nașterea lui Tudor Greceanu”, declară Adrian Vasilache, General Manager al Regional Air Services – Aeroport Tuzla.

AEROMANIA

Deja tradiţie pentru Aeroportul Tuzla, mitingul aviatic Aeromania a ajuns, pe 19 august 2017, la a 11-a ediţie şi a stat, de asemenea, sub marca jubileului. La Aeromania a participat şi singurul Lisunov (Li-2) încă funcţional din lume.

Evenimentul a fost premiat drept „Cel mai spectaculos airshow de la mare” de către FPTR (Federaţia Patronatelor din Turism din România), iar organizatorii au primit diploma de onoare din partea ANMA (Asociaţia Naţională a Meteorologilor Aeronautici).

REZULTATE

„Cel mai dinamic aeroport din România”, denumit astfel de Airport Forum cu ani în urmă, a confirmat prin activitatea sa din acest an, performanţele obţinute în 2016.

Traficul de pasageri şi numărul de mişcări de aeronave din trimestele I-III din acest an (pentru care s-au raportat rezultatele către AAR) plasează aeroportul pe locul 12 (din 17) ca număr de pasageri şi pe locul 2, după Otopeni, ca număr de mişcări de aeronave.

Rezultatele financiare confirmă, la randul lor, că Regional Air Services este o companie de top, stabilă, cu influenţe pozitive asupra economiei regionale. Sfârşitul de an a plasat Regional Air Services – Aeroport Tuzla în TOP 5  companii de prestigiu în domeniul transporturilor din România.

Pentru 2018, sperăm într-o continuare a performanţelor, într-un context economic mai bun şi în implicarea corectă a statului în susţinerea aviaţiei generale. Până atunci, mulţumim colaboratorilor Regional Air Services pentru toate proiectele desfăşurate împreună în 2017, celor care au accesat serviciile noastre şi ne-au ajutat să ajungem aici, dar şi iubitorilor aviaţiei care au fost alături de noi”, declară Cristina Mitchievici, Manager Comercial RAS Tuzla.

Lasă un răspuns