Wall Street: „lunea neagră” cu cea mai mare scădere

Pierderile foarte mari înregistrate de bursa americană provoacă un val de îngrijorări și în Europa. Marii investitori de peste Ocean au decis să-și vandă acțiunile dupa luni bune în care preţurile actiunilor au tot crescut. Mișcările de pe piata americană au avut replici și pe piețele asiatice și europene. Specialiștii, le numesc simple ″corecții″⁣, adică o revenire, dupa ″⁣efervescența″⁣ din ultima perioada. Tot ei spun că nu sunt motive de îngrijorare şi ca nu urmează o criză.

Şi Bursa de la Bucureşti a avut o scădere, dupa unda de şoc venită din America la inceputul acestei saptamani. Ingrijorarile s-au inlantuit in lumea financiara pentru ca principalul indice al bursei din New York, Dow Jones, a inregistrat cel mai mare declin intr-o singura zi, spre disperarea brokerilor americani.

Iar preţul actiunilor marilor companii a scazut cel mai mult din 2011 incoace. Investitorii mari au decis să-şi vândă acţiunile ca să marcheze profitul, în condiţiile în care bursele au tot crescut în ultimul an. Specialiştii spun că e vorba despre o ajustare a pieţelor, după luni bune de efervescenta.

Bursele din Asia au luat-o la vale, după ce Dow Jones, principalul indice al bursei din New York, a pierdut, marți, la un moment dat, 1.500 de puncte, adică cel mai mare declin, pentru o singură zi, din 122 de ani de istorie.

La bursa de pe Wall Street, indicele Dow Jones – care ia în considerare acțiunile de la 30 mari companii publice din Statele Unite – a fost în picaj, continuând declinul înregistrat la încheierea tranzacțiilor, săptămâna trecută.

După criza din 2008, Wall Street-ul a marcat 7 ani la rând de prosperitate. Aşa că, susţin analiştii, ce se întâmplă acum pe pieţele financiare NU e semn că economia se duce în jos.

 

Lasă un răspuns