WILMARK, fondatorul SALSA WEEK ROMANIA, este promotorul dansului latino în Romania

WILMARK, fondatorul SALSA WEEK ROMANIA, este promotorul dansului latino în Romania urmand calea mentorului sau Albert Torres. Wilmark reuseste sa transforme un eveniment început ca o “ vacanță latino “ , în cel mai mare festival din țară.

Albert Torres a fost coregraf de mare succes pe Coasta de Vest a muzicii latine și a fondat în 1994 Albert Torres Productions, Inc.,începând apoi să organizeze primele trei Festivale El Dia de San Juan, deschizând Teatrul Ford Summer Nights, iar în 1996, a primit Premiul cel mai bun Salsa Club Promotor al Anului pentru muzica latino din Latino Music Awards.

Născut în îndepărtata și însorita Columbie, Wilmark a absolvit „Colegio de los Andes” la Escuela de Danza y Musica Latinoamericana din Bogota.

Cum viața ne îndreaptă pașii pe căi nebănuite, dorul de țara natală, de atmosfera tropicală, de oamenii petrecăreți l-au făcut pe Wilmark să-și dorească să aducă pe meleagurile noastre, măcar o fărâmă din ritmurile și pasiunea înflăcărată a dansurilor latino-americane. Wilmark s-a făcut remarcat prin stilul său tradițional de dans „Salsa Mambo” prin controlul perfect al trupului, mișcări bine conturate și vibrațiile care emană naturalețe, iar ringul de dans a devenit pasiunea lui. Având ca pregătire școala de dans din Columbia, a început să susțină cursuri de instructor de dans și a format propria trupă de dansatori, precum și școala de dans latino “Wilmark Dance Academy”.

Wimark este imaginea dansului latino și a comunității latino în România de peste 20 ani. Presedinte al Asociatiei Române de Dans, fondator al scolii de dansuri latino Wilmark Dance Academy , artistul este un iubitor al muzicii ți dansului.

Festivalul SALSA WEEK ROMANIA este unul din cele mai cunoscute festivalui de dans Latino din lume. Puțină lume știe că acesta este proiectul lui de suflet.

Faptul că dansul a evoluat se datorează faptului că tot mai mulţi oameni au înţeles că acesta depăşeşte cu mult nivelul unei simple pasiuni. Dansul are multiple beneficii asupra organismului.

Specialiştii au definit dansul ca fiind una dintre cele mai uşoare şi mai distractive metode de a menţine corpul în mişcare.

Practicarea dansului ajută la reducerea stresului, protejează inima și energizează corpul.

Asociația Română de Dans alături de Epika Booking Agency pun în scenă cel mai mare spectacol latino din România, în cadrul celei de a XV-a ediții a festivalului Romania Salsa Week 2019

Timp de șapte zile, participanții vor trăi „the real latin flavour” prin lecții de dans și show-uri demonstrative susținute de către campionii României, reprezentanții școlilor de salsa din țară și invitații speciali ai evenimentului. Devenit eveniment etalon, festivalul Romania Salsa Week este dedicat în totalitate iubitorilor de muzică și dansuri latino-americane din țară și străinatate, supranumit și „Vacanța salsiștilor”.

Președintele Asociației Române de Dans, WILMARK, spune că “această editiă va fi ” una memorabilă “. Timp de șapte zile, participanții vor trăi “the real latin flavour” prin lecții de dans și show-uri demonstrative   sustinute de către campioni internaționali și de campionii Romaniei, reprezentanții școlilor de salsa din țară și invitații speciali ai evenimentului. Vor avea ocazia să participe la bootcamp-uri susținute de cei mai apreciați profesori de dansuri latino la nivel internațional. Devenit eveniment etalon, festivalul Romania Salsa Week este dedicat in totalitate iubitorilor de muzica si dansuri latino-americane din tară si strainatate, find  supranumită și vacanta latino”.

În fiecare zi vor avea loc workshopuri de salsa, bachata, kizomba, unde cei mai cunoscuți dansatori internaționali susțin lecții de dans, iar serile vor începe cu show-rile artistilor internaționali și naționali și se vor încheia cu petreceri.

Pe parcursul zilei, vor fi petreceri si concursuri organizate la piscina din incinta locației evenimentului.

Cei mai mulţi văd dansul ca pe o simplă modalitate de a-ţi petrece timpul liber. Dansul este însă mult mai mult. Specialiştii au definit dansul ca fiind una dintre cele mai uşoare şi mai distractive metode de a menține corpul în mișcare și în plus, practicarea dansului e recomandată deoarece aduce cu sine o serie de alte beneficii cum ar fi reducerea stresului, protejează inima și energizează corpul și, mai ales, menține creierul în formă.

Ca în fiecare an, atmosfera latino și surprizele pregătite de organizatori au bucurat participanții, care au dansat, și concurat timp de o săptămână în competițiile de dans pregătite de Asociația Română de Dans și Wilmark Dance Academy.

Una dintre marile suprize ale ediției de anul acesta este concertul LIVE al solistului de bachata,DANI J, care va avea loc în cadrul Salsa Week Romania, joi, 8 august 2019.

De asemenea, în cadrul Salsa Week Romania, va avea loc, miercuri, 7 august 2019, concertul trupei de slasa, LA MAXIMA 79.

Printre artiștii internaționali de anul acesta amintim pe:

SALSA: Super Mario ( UK) , Umberto Nocita (ITA), Eider Rua Giraldo (COL), BNF Dubai, Edwin Rivera (USA), Franco Rocha (SPA), Manuel & Belen (ARG), Wilmark (COL / ROU), Roby G (ITA), Catalin & Andreea Munteanu (ROU), Sonrisa DC (ROU), Latin White (ITA), Wilmark Dance Academy (ROU),

BACHATA
Gatica (NOR), Frank Santos (DOM), Kiko Ortega (SPA), Christina Ortega (SPA), Lorenzo & Irina (ROU), Salsa Factory (ROU)

KIZOMBA
Morenasso Crack (AGO), Adi Baran (ISR), Josy Semkiz (AGO), Arnold Bunda (CMR),Lolo El Rumbero (FRA) iar lista completă și detalii despre bilete veți găsi pe http://salsaweek.ro/și aici.

Bilete se pot cumpara și de pe EVENTIM.

Momentul mult așteptat este concursul “Romania Latin Dance Cup”: marți, 6 august 2019 – ROMANIA LATIN DANCE CUP KIDS și duminică, 11 august 2019 – ROMANIA LATIN DANCE CUP ADULTS – calificări naționale care desemnează câstigătorii României care vor reprezentanta țara noastră la WORLD LATIN DANCE CUP și calificări înternaționale separate.

În prezent, România deține titlul de CAMPION MONDIAL la categoria SALSA SOLO Junior prin reprezentantul nostru, RADU MANOLE.

Anul acesta, competiția WORLD LATIN DANCE CUP are o locație nouă, și anume, Medellin, Columbia.

Câștigătorii locului 1 la cea de-a 15-a ediție a Festivalului SALSA WEEK vor reprezenta România la concursul internațional “World Latin Dance Cup”.

“World Latin Dance Cup” este cel mai mare, prestigious si important concurs de dans latino cu peste 35 de țări reprezentate. Competiția se concentrează pe dansuri latino, incluzând stiluri de Salsa, Bachata, Kizomba, Tango în peste 70 de divizii. Cu jurați incredibili, spectacole fantastice, workshop-uri și dansuri sociale, este cel mai mare eveniment internațional de acest gen al anului la nivel mondial.

Friends.Love. Party

#salsaweek

 

Lasă un răspuns