Andrei ORBAN – Cordonator al Grupului de Lucru pe Mediu al Camerei de Comert si Industrie Româno-Germane (AHK Romania) și Director General, Respo DEEE participă la Pria Environment Conference în 25 septembrie

Întâlnirea anuală a părților implicate în dezvoltarea și implementarea strategiei de mediu a României va aborda două teme prioritare pentru succesul local al principiilor Economiei Circulare

PRIAevents organizează conferința PRIA Environment 2019una dintre cele mai importante platforme de dezbateri între companii, autorități, ONG-uri și societatea civilă în 25 septembrie 2019 la ARCUB în str. Lipscani nr.84-90, începând cu ora 9,30.

Andrei ORBAN – Cordonator al Grupului de Lucru pe Mediu al Camerei de Comert si Industrie Româno-Germane (AHK Romania) și Director General, Respo DEEE a acceptat invitația noastră de a participa la Pria Environment Conference în 25 septembrie 2019 pentru a dezbate subiecte extrem de importante legate de mediu.

Întâlnirea anuală a părților implicate în dezvoltarea și implementarea strategiei de mediu a României va aborda două teme prioritare pentru succesul local al principiilor Economiei Circulare:

Sistemul depozit garanție: bune practici și oportunități pentru dezvoltarea unui sistem de succes perfect adaptat pieței locale

Colectarea selectivă: țintele de colectare-reciclare si modalitatea de confomare a autoritatilor locale

În premieră pentru tematica de mediu ni se vor alătura speakeri externi de marcă de la care vom afla care este situația deșeurilor de ambalaje pe plan internațional, dar și cum au fost implementate cu succes mecanisme ale sistemului depozit pentru ambalaje reutilizabile sau pentru cele de unică folosință în state devenite reper pentru bunele practici în domeniu: Oregon(USA) și Lituania.

Totodată, vom aduce în dezbatere șansa pe care o are România ca, inspirându-se din experiența altor țări, să scrie la rândul său istorie, dezvoltând primul sistem depozit garanție de anvergură din Europa de Est. Vom discuta despre stadiul implementării, începând cu 1 aprilie 2019, a sistemului garanțial pentru ambalajele reutilizabile, împreună cu posibile soluții de eficientizare a acestuia, precum și acțiunile întreprinse de producători în direcția definirii unui sistem garanțial pentru ambalajele de unică folosință, adaptat particularităților de piață ale României.

Discuția va merge mai departe pentru a analiza care sunt provocările legate de implementarea măsurilor de economie circulară la nivelul întregii țări, de la începutul anului până în prezent. Ordonanța de urgență nr.75/2018, Legea 31/2019 au adus modificări legislative importante, ale căror implicații practice le vom analiza în cadrul conferinței PRIA Environment 2019. Vom discuta despre pachetul Comisiei Europene privind economia circulară, despre managementul deșeurilor si transformarea acestora în resurse, despre dificultățile întâmpinate în aplicarea noilor prevederi legislative și propuneri de îmbunătățire.

PRIA Environment Conference din 25 septembrie 2019 va găzdui reprezentanți de marcă ai mediului de business, ai autorităților și ai comunității științifice. Toți acestia vor discuta despre sistemul pay as you throw, despre atingerea cotelor de reducere a depozitării, și despre atingerea cotelor de reciclare.

PRIAevents este recunoscută de multă vreme ca o platformă independentă, și  echidistantă de discuții despre cele mai importante teme, despre schimbari legislative, politici in toate sectoarele economiei.

Participă la conferința PRIA Environment sa analizăm împreună noutățile legislative cu impact asupra comunităților noastre, strategii și politici, precum și schimbările actuale. Află care sunt eforturile facute de companii pentru un mediu mai curat, dar si stadiul demersurilor facute de administrațiile locale pentru mediu.

Vei avea ocazia să îi întâlnești pe cei mai importanți oameni din domeniu, să participi la un eveniment interactiv, astfel  încât la finalul evenimentului să avem trasate idei, soluții și propuneri.

Detalii despre înscriere și parteneriat, dar și agenda, veți găsi aici: https://priaevents.ro/pria-environment-conference-25-septembrie-2019/

 

Lasă un răspuns