Arh. Florin ENACHE – Coordonatorul Proiectului #BETTER, OAR participa LIVE la Pria Fire Safety of Buildings Conference in 28 mai de la ora 11,30

Priaevents organizeaza editia a 3-a a conferintei PRIA Fire Safety in Buildings, de aceasta data ONLINE, in 28 mai 2020, incepand cu ora 11,30. 

Pentru vizionare gratuita accesati link-ul https://bit.ly/3bSPbZz.

Ne bucuram ca  dl. Arh. Florin ENACHE – Coordonatorul Proiectului #BETTER a  acceptat invitatia noastra de a participa LIVE la Pria Fire Safety of Buildings Conference.

Printre temele principale vor fi:

  • Cum imbunatatim legislatia de siguranta la incendiu?
    Ce s-a schimbat de la dezbaterea din cadrul PRIA Fire Safety of Buildings de anul trecut?
  • De la 1 iunie intra in vigoare mai multe modificari legate de avizele si autorizatiile de securitate la in cendiu Ordinul 66/2020. Cum va fi aplicat?

De ce este nevoie astazi sa abordam siguranta impotriva incendiilor cladirilor?
Pentru ca modul nostru de viata s-a schimbat. Societatea se schimba, tehnologia se schimba, nevoile noastre se schimba.
Aceasta inseamna ca si casele noastre si cladirile de birouri, scolile, salile de concerte, pub-urile etc, se schimba:

  • Traim si muncim in cladiri din ce in ce mai inalte
  • Folosim noi produse si metode de constructie atat pentru casa cat si pentru birouri, scoli, gradinite, sali de sport, stadioane, sali de concerte.

In consecinta, comportamentul focului se schimba. In 1950, o camera era cuprinsa de flacari in 25 de minute. Acum e nevoie doar de 3 minute.
In Romania mor aproximativ 200 de persoane din cauza focului si alte 600 sunt spitalizate in fiecare an. Stim ca natura cladirilor se schimba: industria constructiilor dezvolta noi solutii inovatoare pe care regulamentul si regimurile de testare existente nu le-au depasit.

Cum facem cladirile din Romania mai sigure la incendiu?

Modificam drastic modul in care construim si totusi regulamentele nu sunt actualizate periodic pentru a reflecta aceste schimbari.

La acest eveniment vor participa: reprezentanti ai MDRAP, MAI, ISU, experti in domeniul incendiilor, pompieri, asociatii europene dar si din Romania, companii internationale din diferite sectoare precum: dezvoltatorii imobiliari, lanturi de supermarketuri, de hoteluri, depozite logistice, producatorii de materiale, camere de comert si ambasade, ONG-uri si asociatii de proprietar, reprezentanti ai Parlamentului si Senatului, arhitecti, investitori, asiguratori, banci, avocati si reprezentanti ai mass-mediei.

Pe de alta parte, eficienta energetica a cladirilor devine o necesitate in Europa, pentru a reduce facturile la incalzire si racire a imobilelor, pentru confort dar mai ales pentru reducerea emisiilor de carbon care produc incalzirea globala. 75% dintre imobilele din Uniunea Europeana au nevoie de eficientizare energetica si trebuie luate masurile necesare pentru cresterea sigurantei la incendiu. Cladirile verzi si automatizarea sunt un alt subiect extrem de important pe agenda europeana. Ministerul Mediului da startul programului Casei Eficiente Energetic si nu numai.

Veți avea ocazia să interacționați cu cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleși subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfăsurați.

PRIAevents este recunoscută de multă vreme ca o platformă independentă, și echidistantă de discuții despre cele mai importante teme, despre schimbări legislative, politici în toate sectoarele economiei și mai ales în healthcare.

Conferințele PRIAevents aduc în atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass – mediei.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA Fire Safety of Buildings Conference şi modalități de înscriere pentru participare puteți găsi pe https://priaevents.ro.

Pentru vizionare gratuita accesati link-ul https://bit.ly/3bSPbZz.

Lasă un răspuns