Barna TÁNCZOS – Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, participă la PRIA Environment 2021, în 2 noiembrie, online, de la 10:30

PRIAevents organizează conferința PRIA Environment 2021 în 2 noiembrie  una dintre cele mai importante platforme de dezbateri despre cele mai importante teme de mediu.

Suntem onorați că Dl. Barna TÁNCZOS  Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor,  a acceptat invitația de a lua cuvântul în cadrul PRIA Environment 2021  participă la PRIA Environment 2021, în 2 noiembrie, online, de la 10:30.

În cadrul acestei ediții a conferinței Pria Environment aducem împreună companiile din domeniul mediului, producătorii, retailerii și autoritățile și dezbatem teme esențiale de mediu precum: implementarea sistemului depozit – garanție, stadiul transpunerii Directivelor UE, industria și tranziția spre o economie verde, colectarea și reciclarea.

Ca de fiecare dată, participanții vor avea ocazia să îi întâlnească pe cei mai importanți oameni din domeniu, să participe la un eveniment interactiv, astfel încât la finalul acestuia să avem propuneri concrete și idei trasate, soluții.

Partenerii principali ai evenimentului sunt : Berarii Romaniei, ANBR, TOMRA, RER Ecologic Group, ARAM, FCC Environment, FEPRA și Green Group. 

AGENDA

11.00 – 11.35 –  Start live videoconferință

11.35 – 13.30 – Dezbatere online despre cele mai importante teme de mediu. Stadiile implementării Directivelor Europene.

Stadiul transpunerii Directivelor Europene ce privesc mediul

Directiva (UE) 2019/904 a Parlamentului European și a Consiliului, privind reducerea impactului anumitor prooduse din plastic asupra mediului

DIRECTIVA (UE) 2018/852 modificare a Directivei 94/62/CE privind ambalajele și deșeurile de ambalaj

Care este stadiul de implementare al acestora? Este necesar să mai implementăm alte Directive?

 

Sistemul depozit – garanție

In prima parte a acestui an am dezbătut împreună despre SGR, iar in aceasta luna s-a  aprobat OUG pentru implementarea lui.

Cum va arăta în continuare reglementarea sistemului depozit-garantie în România? Care sunt pasii pe care trebuie să ii parcurgă producătorii, dar retailerii pentru a fi implementat?

Colectarea deșeurilor

Ce anume trebuie sa imbunătățim?  In ce stadiu ne aflam pentru atingerea noilor țintelor de colectare? Care este părerea mediului de business? Ce măsuri mai pot lua autoritățile?

Stadiul reciclării în România

Responsabilitatea companiilor din Romania, a populației, a asociațiilor de locatari/proprietari? Cum se poate crește conștientizarea în rândul companiilor și al populației? Ce campanii s-au derulat?

Rolul organizatiilor care implementeaza obligatiile privind raspunderea extinsa a producatorului in domeniul gestionarii deșeurilor

Ce pot face companiile de reciclare, de colectare? Dar autoritățile locale? Cum arată astăzi sistemul pay as you throw astazi?

Digitalizarea companiilor de mediu și transparența

De ce este importantă digitaliarea in sectorul de mediu? Ce strat-ups avem pentru digitalizarae intregului process de reciclare?  Cum se poate face o transparetizare mai buna a acestui sector prin intermediul digitalizării?

PNNR

PNRR – Tranziția spre o economie verde. Când se vor putea atrage fondurile? Ce companii pot beneficia?

13.30- 14.00Q&A. Concluzii

 

LECTORII CONFIRMAȚI:

Barna TÁNCZOS – Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor  

Julia LEFERMAN – Reprezentant al aliantei producatorilor de bauturi din Romania – Director General, Berarii Romaniei

Alice NICHITA – Reprezentant al aliantei producatorilor de bauturi din Romania-Președinte, Asociația Națională pentru Băuturi Răcoritoare

Doinița MIHAI – Vice President Governmental Affairs Eastern Europe South, TOMRA

Radu MERICA – Director General, RER Ecologic Group

Constantin DAMOV – Președinte, Coaliția pentru Economia Circulară/ Președinte Green Group

Alin VIȘAN – Președinte, ARAM

Ionuț GEORGESCU – Director General, FEPRA

Mihaela FRĂSINEANU – Director executiv, Asociația OIREP Ambalaje

Bogdan ANDRONACHE  – Co-Founder & CEO, EcoTree.ro

Moderator al evenimentului va fi Raluca VOIVOZEANU – CEO, PRIA Conferences.

PRIA Environment  reprezintă reuniunea companiilor, specialiștilor și autorităților implicate în protecția mediului în Romania.

În cadrul conferinței online PRIA Environment din 29 octombrie 2021 veți beneficia de aflarea noutăților legislative, de analize la un nivel înalt și de studii de caz.

Veți avea ocazia să interacționați cu cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfășurați.Abordați despre subiectele pe care considerați că este important să le dezbateți și schimbăm împreună legislația.

Vă asociați cu unul dintre cele mai apreciate branduri de evenimente de business din România și Republica Moldova.

Mai multe detalii pentru înscriere și agenda, va rugăm să găsiți pe www.priaevents.ro și pe https://priaevents.ro/pria-environment-2-noiembrie-2021/.

Lasă un răspuns