CONSILIUL CONCURENȚEI A AUTORIZAT PRELUAREA COVI CONSTRUCT 2000 SRL DE CĂTRE LIGATNE LIMITED

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Ligatne Limited (Cipru) preia Covi Construct 2000 SRL. Ligatne Limited controlează un grup de societăţi active în domeniul distribuţiei şi furnizării de gaze naturale, precum şi al serviciilor conexe specifice domeniului.

Activitatea de bază a societății este specifică unui holding și a unei companii de investiții. Ligatne este deţinută de Serenity Resources Limited şi nu desfăşoară, în mod direct, în România, activităţi de distribuţie şi furnizare a gazelor naturale.

Covi Construct 2000 SRL este o societate ce are ca domeniu principal de activitate comercializarea combustibililor gazoşi prin conducte. Covi Construct operează pe piața gazelor naturale în calitate de furnizor şi distribuitor de gaze naturale, începând cu anul 2013. Societatea desfăşoară şi activităţi conexe distribuţiei de gaze naturale, cum ar fi: lucrări de branşare la sistemul de distribuţie a gazelor natural şi lucrări de execuţie a instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale.

Autoritatea de Concurență a analizat această operațiune și a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziții dominante. Decizia va fi publicată pe site-ul Consiliului Concurenței după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Lasă un răspuns