CONSILIUL CONCURENȚEI PUNE ÎN CONSULTARE PUBLICĂ ANGAJAMENTELE PROPUSE DE GLEBI HOLDINGS PENTRU A PUTEA PRELUA A&D PHARMA

Consiliul Concurenței pune în consultare publică angajamentele formulate de Glebi Holdings PLC, companie a grupului Penta, pentru a elimina îngrijorările concurențiale identificate în contextul preluării A&D Pharma Holdings NV. Atât Glebi Holdings PLC, cât şi A&D Pharma Holdings NV sunt active în România atât în sectorul comercializării cu amănuntul, cât și cu ridicata a produselor farmaceutice și parafarmaceutice.

Din analiza efectuată au rezultat anumite îngrijorări concurențiale în ceea ce privește efectele pe care operațiunea de concentrare economică le-ar putea avea pe piața comercializării cu amănuntul a produselor farmaceutice și parafarmaceutice.

Astfel, angajamentele propuse de Glebi Holdings PLC constau în cesionarea a 18 farmacii Arta din București și Timișoara. Grupul Penta, din care face parte Glebi Holdings PLC, este specializat în investiții pe termen lung. Penta are investiții în sectoare variate, precum: jocuri de noroc, servicii financiare, servicii farmaceutice, producție etc.

În România, Grupul Penta/Dr. Max este activ în domeniul serviciilor de sănătate. A&D Pharma este un grup ce realizează activități de comerț angro cu produse farmaceutice și parafarmaceutice (în special prin Mediplus Exim SRL) și activități de comerț cu amănuntul cu produse farmaceutice și parafarmaceutice, operând lanțurile de farmacii Senbiblu și Punkt.

Conţinutul angajamentelor formulate de Glebi Holdings PLC sunt publicate pe pagina web a autorităţii de concurenţă, la adresa: http://www.consiliulconcurentei.ro. Consiliul Concurenței este interesat în obținerea de observații și puncte de vedere de la companii și persoane fizice, referitor la angajamentele propuse de Glebi Holdings PLC.

Lasă un răspuns