CONSILIUL CONCURENŢEI A AUTORIZAT PRELUAREA HETA REAL ESTATE D.O.O BEOGRAD ŞI A ALTOR ENTITĂŢI DE CĂTRE MAI MULTE SOCIETĂŢI FINANCIARE

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care APS Capital Group, Balbec Invest III S.a.r.l., Loan Management Investicni Fond A.S. și Seta Subco 1 S.a.r.l. preiau companiile Heta Real Estate D.o.o Beograd, Lux 011 D.o.o. Beograd şi alte entităţi.

APS Capital Group s.r.o., companie înregistrată în Republica Cehă, aparține grupului APS care are activitate, în principal, în sectorul creditelor neperformante și de recuperare a creanțelor. Loan Management Investicni Fond a.s., de asemenea, înregistrată în Republica Cehă, face parte din grupul de companii Machinery Investments, care se concentrează pe investiții de capital privat, în sectoare economice specifice. Balbec Invest III S.a.r.l., înregistrată în Luxemburg, face parte din grupul de companii controlat de InSolve Capital G.P. Parent, LLC.

Grupul Balbec este specializat în procurarea, achiziționarea și gestionarea investițiilor în credite neperformante. Heta Real Estate d.o.o. Beograd desfășoară activități de gestionare a creditelor neperformante și a activelor imobiliare din Serbia. Societatea nu este activă pe piața din România, ci generează venituri doar în Serbia. Autoritatea de Concurență a analizat această operațiune și a constatat că aceasta nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziții dominante.

În România sunt prezente doar companiile APS Capital Group şi Seta Subco 1 prin intermediul grupurilor din care fac parte. Decizia Consiliului Concurenţei va fi publicată pe site-ul instituţiei după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Lasă un răspuns