CONSILIUL CONCURENȚEI A AUTORIZAT PRELUAREA UNOR FARMACII BELLADONNA DE CĂTRE SENSIBLU SRL

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Sensiblu SRL preia 46 de farmacii aparţinând grupului Belladonna. Sensiblu SRL activează pe piața comerțului cu amănuntul de produse farmaceutice și parafarmaceutice, desfășurând și activități ocazionale de distribuție.

Compania face parte din grupul de societăți controlate de fondul de investiții Penta Investments, un grup specializat în investiții pe termen lung în diferite sectoare. Grupul Penta Investments activează pe piața medicală din România, pe segmentul de retail farmaceutic, prin intermediul lanțurilor de farmacii Sensiblu, Punkt și Arta. Pe piața comerțului cu ridicata de produse farmaceutice și parafarmaceutice, Grupul Penta

Investments este prezent, în principal, prin Mediplus Exim SRL. Cele 46 de farmacii pe care Sensiblu le preia sunt active exclusiv în București, pe piața comerțului cu amănuntul de produse farmaceutice și parafarmaceutice. Autoritatea de Concurenţă a analizat această operaţiune şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante pe pieţele relevante identificate. Decizia va fi publicată pe site-ul Consiliului Concurenţei după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Lasă un răspuns