CONSILIUL CONCURENŢEI A AUTORIZAT PRELUAREA UNOR ACTIVE ALE TROST AUTO SERVICE TECHNIK S.R.L DE CĂTRE AUTONET IMPORT S.R.L

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea de către Autonet Import S.R.L a unor active deţinute de Trost Auto Service Technik S.R.L. Înfiinţată în 1996, Autonet are ca obiect principal de activitate comerţul cu ridicata de piese şi accesorii pentru autovehicule.

AutoneT face parte din Grupul Autonet, unul dintre cei mai importanți furnizori din segmentul reparațiilor auto din Europa Centrală și de Est. Grupul Autonet oferă o gamă completă de servicii pentru piața serviciilor post-vânzare pentru autovehicule, în principal în România şi Ungaria, dar și în alte țări europene.

Grupul Autonet comercializează, prin intermediul filialelor sale, piese de schimb destinate autovehiculelor, şi anume: piese de schimb pentru motor, sistemul de frânare, sistemul de transmisie, direcție și suspensie, sistemul de răcire și aer condiționat al autovehiculului, sistemul electric, electronic, de iluminat, părțile de sticlă și caroseria autovehiculului precum şi lubrifianți pentru autovehicule, produse chimice, accesorii auto, echipamente și consumabile pentru atelierele de reparații autovehicule.

De asemenea, societățile membre ale Grupului Autonet comercializează și piese de schimb pentru motociclete, precum și anvelope și roți. Trost Auto Service Technik S.R.L., companie cu sediul în România, are ca obiect principal de activitate comerţul cu ridicata de piese şi accesorii pentru autovehicule. Activele ce urmează să fie achiziţionate de Autonet Import S.R.L constau din stocuri de produse (piese de schimb, lubrifianți, produse chimice, accesorii auto, scule pentru reparații auto), contractele comerciale încheiate cu clienți şi mijloacele fixe utilizate în depozite.

Autoritatea de Concurenţă a analizat această operaţiune şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante. Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii de concurenţă, după eliminarea informaşiilor cu caracter confidenţial.

Lasă un răspuns