CONSILIUL CONCURENŢEI A AUTORIZAT PRELUAREA SERVICII ENERGETICE PENTRU ACASĂ – SEA COMPLET SA DE CĂTRE E.ON ROMÂNIA SRL

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care E.ON România S.R.L. preia Servicii Energetice pentru Acasă – SEA Complet SA. E.ON România S.R.L. este specializată în activități de consultanță pentru afaceri și management, parte a grupului E.ON în România, fiind una din unitățile regionale E.ON existente la nivel global.

În România, grupul E.ON este activ atât pe piața gazelor naturale, cât și pe piața de energie electrică și desfășoară activități de furnizare și de distribuție de energeie electrică şi gaze naturale către consumatori casnici și non-casnici, prin societățile parte din grupul din România (E.ON Energie România S.A. şi Delgaz Grid S.A.).

Servicii Energetice pentru Acasă – SEA Complet S.A. este o companie specializată în activităţi de testări şi analize tehnice, ce desfăşoară activităţi de revizii şi verificări ale instalaţiilor interioare de utilizare a gazelor, inclusiv vânzarea și instalarea echipamentelor aferente siguranței și eficienței energetice, reparaţii ale instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale, verificare tehnică periodică a dispozitivelor de încălzire, instalare şi reparaţii a dispozitivelor de încălzire pe gaze naturale.

Autoritatea de concurenţă a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, respectiv al posibilelor efecte anticoncurenţiale, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice.

Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piaţa națională sau pe o parte a acesteia. Decizia Consiliului Concurenţei va fi publicată pe site-ul instituţiei după eliminarea informaţiilor confidenţiale.

Lasă un răspuns