Cristian CHINA-BIRTA- Membru în Consiliul Director, IAB a participat la PRIA Medicine, Supplements and Medical Devices Publicity

PRIAevents, a organizat conferința PRIA Medicine, Supplements and Medical Devices Publicity, singura conferință care abordează aceste tematici (ediții separate atât în România, cât și în Republica Moldova), aflată deja la ediția a 7-a în România, în data de 21 februarie 2022, bucurându-se de atenție deosebită din partea comunității farma, a asociațiilor și patronatelor, a producătorilor de suplimente alimentare, dispositive medicale, asociatiilor de pacienți, farmaciștilor și lanțurilor farmaceutice, distribuitorilor, dar și a spitalelor private, producătorilor și importatorilor de produse dermatocosmetice, consultanților și mass-mediei.

Partenerii evenimentului au fost: Mușat & Asociații, Terapia, Romanian Advertising Council (RAC), PRISA, RASCI și IAB România.

Deoarece de fiecare dată, acordăm atenție celor mai relevante teme, în cadrul acestei ediții am dezbătut despre medicamentele, suplimentele alimentare, dispozitivele medicale și vaccinurile disponibile, despre cele care sunt în proces de testare sau lansare, dar și a antiviralelor în contextual pandemiei de COVID-19.

Bineînțeles, am inclus în dezbatere și teme actuale, de interes pentru sistemul sanitar, farmaceutic alături de toți cei implicați;

  • Raportul Consiliului Concurenței privind suplimentele alimentare
  • Legea Suplimentelor Alimentare. Norme de aplicare
  • Cum ar putea fi îmbunătățită legea publicității la medicamente și dispozitive medicale?
  • Codurile de conduită respectate de industria farmaceutică

Suntem onorați că Dl. Cristian CHINA-BIRTA- Membru în Consiliul Director, IAB a luat cuvântul în cadrul evenimentului.

Cristian CHINA-BIRTA– Membru în Consiliul Director, IAB a punctat: „Noi lucrăm cu branduri care și-au pus la punct tot ceea ce s-a discutat în cadrul conferinței. Eu sunt mare fan digital și sunt fan și al reglementărilor, dar să fie pe lege. Colegii de la IAB știu că am salutat apariția unui cod deontologi pentru influeneceri, dar nu am fost satisfăcut. Eu vreau lege. Dacă nu faci ce trebuie, ești sancționat. Trebuie să facem un pas în spate.  BRAT are un proiect de monitorizare a influencerilor, ceea ce este imposibil. Există enorm de multe surse creatoare de conținut. Legislativ vorbind, trebuie să obligă cumva marii jucători din digital, să o ia cât mai puțin pe arătură. (…) Trebuie să facem, pe bucăți, brainstorming și apoi să punem ideile cap la cap, iar un reprezentant să le dea Comisiei Europene. ”

Sănătatea și informarea publicului despre medicamente, SA și dispozitive medicale sunt extrem de importante, de aceea, în fiecare an organizăm această dezbatere pentru a analiza anul care a trecut, pentru a aduce în evidență noi reglementări sau legi, pentru a semnala unele abateri grave și pentru a informa cât mai bine pe toți cei implicați.

Lasă un răspuns