Cristian Erbașu, Vicepreședinte FPSC, despre legislația actuală din domeniul construcțiilor, în cadrul Conferinței PRIA Competition 2019

PRIAevents și Consiliul Concurenței  a păstrat tradiția și a organizat conferința PRIA Competition, cel mai important eveniment dedicat concurenței și mediului de business în 21 februarie 2019 la hotel Sheraton, Sala Platinum.

Indiferent de domeniul în care activați, dacă doriți să vindeți sau să cumparați o companie, trebuie să primiți avizul Consiliului Concurenței.

Membrii unor asociații profesionale trebuie de asemenea să știe care sunt liniile care nu trebuie depășite când vine vorba despre concurență.

La conferinţa PRIA Competition 2019 a participat şi Cristian Erbaşu, Vicepreşedinte al Federaţiei Patronatelor Societăţilor din Construcţii.

El şi-a exprimat speranţa ca legislaţia actuală din domeniul construcţiilor să nu mai fie modificată, după ce companiile s-au adaptat destul de greu.

„Ar fi o lovitură fatală modificarea lor, pentru că noi deja am mărit salariile minime pe ramură, deja ne-am dus şi am demarat anumite proiecte şi anularea unei legi ne-ar devasta pe toţi cei care am mai rămas”, a arătat Erbaşu.

În opinia sa, piaţa va avea din ce în ce mai mult nevoie de soluţii.

“În ceea ce priveşte mediul asociativ, în construcţii am avut o problemă foarte mare, respectiv că în ultimii 25-28 de ani ne-am devorat practic unii pe alţii prin dumping şi prin munca la negru. Acest lucru a creat o foarte mare frustrare în rândul celor care au dorit să lucreze corect şi la un moment dat au existat tendinţe de a pune paliere, să nu se mai oferteze sub un prag, de exemplu. Este evident că acest lucru nu este permis, că aceste lucruri trebuie evitate. Însă din păcate în construcţii nu am avut nicio protecţie timp de 28 de ani”, a mai spus reprezentantul firmelor de construcţii.

Piaţa a fost extrem de dură, a fost sălbatică şi nu am avut protecţie împotriva dumpingului, a adăugat el.

 

Lasă un răspuns