Elena MATEESCU – Director General, ANM participă la conferința PRIA Environment

Elena MATEESCU – Director General, ANM participă la conferința PRIA Environment, eveniment complex organizat de PRIAevents, cu teme extrem de importante și cu participarea reprezentanților tuturor părților implicate în protecția mediului, în data de 25 aprilie 2018, la hotel Radisson Blu București, sala Atlas.

În cadrul conferinței PRIA Environment veți afla noutățile din domeniu, analize, studiide caz. Vom dezbate despre pachetul Comisiei Europene privind economia circulară, politica naţională în domeniul gestionării deşeurilor, managementul  deșeurilor si transformarea acestora in resurse, dar și despre cum putem invăța din experiența altor țări. Vom discuta despre sistemul pay as you throw, despre atingerea cotelor de reducere a depozitării, și despre atingerea cotelor de  reciclare. Care va fi situația pungilor de plastic a ambalajelor. Dar statusul legii risipei alimentare și nu numai.

Vom afla despre rezultatele orașelor din România și care se află pe locurile fruntașe.

De asemenea, vor fi abordate subiecte importante despre reciclarea electronicelor și electrocasnicelor, a hârtiei,  metalului, deseurilor periculoase, despre prevenirea și controlul poluării mediului, deseurile din ambalaje, colaborarea cu industria, si atingerea țintelor impuse de UE.

PRIA Environment va găzdui reprezentanți de marcă ai mediului de business, ai autorităților și ai comunității științifice, precum și lideri comunitari, care vor discuta politici în curs de dezvoltare, probleme și progrese tehnologice care au impact asupra resurselor naturale, precum și oportunități concepute pentru a crea un viitor durabil prin gestionarea corectă a mediului.

Totodată se vor dezbate subiecte referitoare la dezvoltarea acestor interacțiuni complexe, care redefinesc viitorul mediului în România și alinierea la cerințele internaționale privind economia circulară și transformarea deșeurilor în resurse, despre ape, protecția mediului și campanii, dar și investiții ale companiilor pentru protejarea mediului și educație pentru mediu.

Participă la conferința PRIA Environment sa analizăm împreună noutățile legislative cu impact asupra comunităților noastre, strategii și politici, precum și schimbările actuale, dar și impactul tehnologic asupra mediului. Află care sunt eforturile facute de companii pentru un mediu mai curat.

Află și tu care sunt eforturile facute de companii pentru un mediu mai curat.

Vei avea ocazia să îi întâlnești pe cei mai importanți oameni din domeniu, să participi la un eveniment interactiv, deosebit, astfel încât la finalul evenimentului să avem trasate idei, soluții și propuneri.

Printre temele abordate în cadrul conferinței se vor regăsi: Ce conține pachetul Comisiei Europene privind economia circulară? Care sunt pașii României spre trecerea la economia circulară? Care sunt țintele României? Cum se poate transforma deșeul într-o resursă, întorcându-se astfel în circuitul economic? Care rolul cercetarii, inovării și ecodesign –ului. Care sunt stakeholderii invitati – Stat – min med, ed si cercetarii, economiei si companii private, min mediuui de afaceri. Planul Național de Gestionare a Deșeurilor și al Planului Național de Prevenire a Generării Deșeurilor. Sistemul pay as you throw. Atingerea cotelor de reducere a depozitării. Atingerea cotelor de reciclare. Pungile de plastic. Ambalajele din plastic. Legea Risispei alimentare. Cum se va aplica ea în România? Ce spun autoritățile? Dar toate celelalte părți implicate? Managementul mediului și evaluări pentru dezvoltare durabilă în România. Ce conține pachetul Comisiei Europene privind economia circulară? Ce poate face legislativul pentru a spori implementarea măsurilor economiei circulare în România? Dar Guvernul? Cum se poate transforma deșeul într-o resursă, întorcându-se astfel în circuitul economic? Politica națională în domeniul gestionării deșeurilor. Managementul deșeurilor și transformarea acestora.  Taxa pe tonă pentru deșeurile depozitate la gropile de gunoi. Este cel mai bine să o suporte toate verigile din lanț? Cum se adaptează orașele din România cerințelor de mediu europene și mondiale? Care este situația depozitelor de deșeuri care deservesc Capitala? Ce orașe au rezultate mai bune? Cum se implică companiile în protecția mediului? Cum pot contribui companiile la educarea angajaților, dar și a cetățenilor în general, pentru respectarea normelor de mediu?, dar nu numai.

Lectorii invitati sunt: Graţiela Leocadia GAVRILESCU – Ministrul Mediului; Gabriela FIREA – Primarul Municipiului București; Nicolae al României; Radu MERICA – Director General, RER (Recuperare Ecologică și Reciclare); Alice NICHITA – Președinte, Asociația Română pentru Ambalaje și Mediu (ARAM); Robert NEGOIȚĂ – Președinte, Asociatia Municipiilor din României; Andrei COȘULEANU – Board Member, Let’s Do It Romania; Elena MATEESCU – Director General, ANM; Gabriel MOICEANU – Director Executiv, Asociața de Dezvoltare Intercomunitară SERVSAL Argeș; Allen COLIBAN – Președinte Comisia pentru mediu, Senatul României și Ion CUPĂ – Președinte, Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic, Camera Deputaților

Conferinţele PRIAevents aduc în atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass – mediei. Cu o experienţă de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium de buisness, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor de top din cele mai reprezentative sectoare ale economiei.

Detalii complete veți găsi pe website-ul conferinței https://priaevents.ro/pria-environment-conference-2018/.

Lasă un răspuns