Gabriel MOICEANU – Director Executiv, Asociața de Dezvoltare Intercomunitară SERVSAL Argeș participă la conferința PRIA Environment Conference,în data de 25 aprilie 2018, la hotel Radisson Blu București, sala Atlas.

Gabriel MOICEANU – Director Executiv, Asociața de Dezvoltare Intercomunitară SERVSAL Argeș participă la conferința PRIA Environment Conference, eveniment complex, cu teme extrem de importante și reprezentanți ai tuturor părților implicate în protecția mediului, în data de 25 aprilie 2018, la hotel Radisson Blu București, sala Atlas.

În cadrul conferinței PRIA Environment veți afla noutățile din domeniu, analize, studiide caz. Vom dezbate despre pachetul Comisiei Europene privind economia circulară, politica naţională în domeniul gestionării deşeurilor, managementul  deșeurilor si transformarea acestora in resurse, dar și despre cum putem

invăța din experiența altor țări. Vom discuta despre sistemul pay as you throw, despre atingerea cotelor de reducere a depozitării, și despre atingerea cotelor de  reciclare. Care va fi situația pungilor de plastic a ambalajelor. Dar statusul legii risipei alimentare și nu numai.

Vom afla despre rezultatele orașelor din România și care se află pe locurile fruntașe.

De asemenea, vor fi abordate subiecte importante despre reciclarea electronicelor și electrocasnicelor, a hârtiei,  metalului, deseurilor periculoase, despre prevenirea și controlul poluării mediului, deseurile din ambalaje, colaborarea cu industria, si atingerea țintelor impuse de UE.

PRIA Environment va găzdui reprezentanți de marcă ai mediului de business, ai autorităților și ai comunității științifice,  precum și lideri comunitari, care vor discuta politici în curs de dezvoltare, probleme și progrese tehnologice care au impact  asupra resurselor naturale, precum și oportunități concepute pentru a crea un viitor durabil prin gestionarea corectă a        mediului. Totodată se vor dezbate subiecte referitoare la dezvoltarea acestor interacțiuni complexe, care redefinesc viitorul mediului în România și alinierea la cerințele internaționale privind economia circulară și transformarea deșeurilor în  resurse, despre ape, protecția mediului și campanii, dar și investiții ale companiilor pentru protejarea mediului și educație pentru mediu.

Participă la conferința PRIA Environment sa analizăm împreună noutățile legislative cu impact asupra comunităților  noastre, strategii și politici, precum și schimbările actuale, dar și impactul tehnologic asupra mediului. Află  care sunt eforturile facute de companii pentru un mediu mai curat.

Vei avea ocazia să îi întâlnești pe cei mai importanți oameni din domeniu, să participi la un eveniment interactiv, deosebit, astfel încât la finalul evenimentului să avem trasate idei, soluții și propuneri.

Printre temele abordate în cadrul conferinței se vor regăsi: Strategia Națională pentru Dezvoltare Durabilă (SNDD) a României – orizonturi 2020-2030; Managementul mediului și evaluări pentru dezvoltare durabilă în România; Politica naţională în domeniul gestionării deşeurilor.  Managementul deșeurilor și transformarea acestora. Taxa pe tonă pentru deșeurile depozitate la gropile de gunoi. Cine o va suporta? Ce valoare are piața reciclării și cum putem încuraja industria verde? Ce procent de reciclare are România acum? Ce țintă avem în fiecare an? Care trebuie să fie aceasta pana în 2020? Cum se adaptează Bucureștiul cerințelor de mediu europene și mondiale? Dar celelalte orașe? Se poate construi o nouă instalație pentru tratarea și neutralizarea deșeurilor în Municipiul București? Care este situația depozitelor de deșeuri care deservesc Capitala? Ce orașe au rezultate mai bune? Cum se implică companiile în protecția mediului? Cum pot contribui companiile la educarea angajaților, dar și a cetățenilor în general, pentru respectarea normelor de mediu?

Lectorii invitati sunt: Graţiela Leocadia GAVRILESCU – Ministrul Mediului , Gabriela FIREA – Primarul Municipiului Bucuresti, Nicolae al României; Radu MERICA – Director General, RER (Recuperare Ecologică și Reciclare); Elena Oana IACOB– Secretar de Stat, Ministerul Finanțelor Publice; Robert NEGOIȚĂ – Președinte, Asociatia Municipiilor din România; Andrei COȘULEANU – Board Member, Let’s Do It Romania ;Elena MATEESCU – Director General, ANM; Gabriel MOICEANU – Director Executiv, Asociața de Dezvoltare Intercomunitară SERVSAL Argeș; Allen COLIBAN – Președinte Comisia economică, industrii şi servicii, Senatul României; Ion CUPĂ – Președinte Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic, Camera Deputaților; Reprezentant companie ciment/ Reprezentant companie reciclare/Reprezentant OTR.

Conferinţele PRIAevents aduc în atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass – mediei. Cu o experienţă de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor de top din cele mai reprezentative sectoare ale economiei.

Despre PRIAevents

PRIAevents – experţii tăi în evenimente! Noi aducem informaţii de ultimă oră şi trend-uri în business prin intermediul conferinţelor organizate. Echipa PRIAevents cu o experienţă de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium pentru zona de business va găsi cele mai bune metode pentru a vă garanta ROI şi pentru a croi un eveniment special pentru dvs.

Lasă un răspuns