Eugeniu Varzaru, Directorul Sucursalei 9 din r-nul Râșcani, FinComBank, participă la Pria SMEs Conference&Awards Moldova, în 18 noiembrie 2021, online de la 10,30

IMM-urile din Moldova vor fi premiate în cadrul Pria SMEs Conference&Awards în 18 noiembrie 2021, online de a 10,30

PRIAevents, având parteneri FinComBank, Smart Credit, Business Incubator Cahul, FNF, ANSA, AFAM, ATIC, vă invită la Pria SMEs Conference&Awards în 18 noiembrie 2021, online de la ora 10,30.

Suntem onorati să vă prezentăm speaker-ul evenimentului „Pria SMEs Conference & Awards IMM-urile Republica Moldova”, Dl. Eugen VARZARU, Directorul Sucursalei FinComBank din r-nul Rîșcani și Glodeni.

Eugen VARZARU are o vastă experiență în sectorul financiar-bancar, dedicându-se pentru realizarea obiectivelor asumate și contribuind la dezvoltarea dialogului din mediul de afaceri. Dl. VARZARU, în aproape 9 ani, a crescut portofoliul de credite de 3,5 ori. Sucursala băncii, pe care o conduce, este un fel de „platformă” pentru schimbul de informații, opinii, experiență între producătorii agricoli și realizarea noilor idei de cooperare. De-a lungul anilor, Dl. VARZARU a devenit un adevărat partener și consultant financiar pentru mai mulți agenți economici din raioane Rîșcani și Glodeni.

Prin intermediul acestui eveniment oferim mediului de business oportunitatea de a discuta despre oportunitățile pentru IMM-uri, dar și desired provocări, despre cum ar putea sa își crească activitatea IMM-urile din Moldova: industria ușoară:  industria textilă și confecțiilor, industria pielăriei și încălțămintei, ateliere de mobilă, IMM-urile din agricultură, construcții, transport, import-export, IT și nu numai. De asemenea, vor putea afla cum pot face investiții sau obține finanțări.

Potrivit Biroului Național de Statistică, în anul 2019 numărul întreprinderilor mici şi mijlocii (ÎMM) a constituit 55,9 mii întreprinderi și reprezintă circa 98,6% din numărul total de întreprinderi. Numărul persoanelor care au activat în întreprinderile mici şi mijlocii în perioada de referință a constituit 335,8 mii, deținând 61,6% din numărul total de persoane al întreprinderilor. Veniturile din vânzări ale întreprinderilor mici şi mijlocii în această perioadă au însumat 157 335,6 mil. lei sau 39,5% din venituri din vânzări în total pe economie.

Analiza evoluţiei ÎMM ne indică creșterea veniturilor din vânzări în medie pe o întreprindere în anul 2019, care au constituit 2 813,7 mii lei sau cu 225,8 mii lei mai mult față de anul 2018. Veniturile din vânzări ale ÎMM în medie pe o persoană la fel au crescut comparativ cu anul precedent cu 29,1 mii lei și au constituit 468,6 mii lei în mediu pe o persoană. Numărul de personal în medie pe o întreprindere în anul 2019 a constituit 6 persoane, la fel ca și în anul 2018.

În cadrul  Pria SMEs Conference&Awards în 18 noiembrie 2021, vor prezenta oportunități și soluții de business destinate IMM-urilor, iar antreprenorii vor discuta despre proiectele lor de succes. Astfel reușim împreună să putem stimula dezvoltarea business-ului în Moldova.

Lectorii de renume vor dezbate cele mai importante teme de interes pentru IMM-uri, iar cei mai buni specialiști în domeniu vor analiza situația IMM-urilor și a programelor pentru IMM-uri, perspectivele pentru anii următori.

Se vor prezenta oportunități și soluții de business destinate IMM-urilor, iar antreprenorii vor discuta despre proiectele lor de succes. Astfel reușim împreună să putem stimula dezvoltarea business-ului în Moldova.

Printre teme amintim:

Oportunitățile pentru IMM-uri în această perioadă

-Care sunt provocările? Cum ar putea sa crească IMM-urile din Republica Moldova, sau chiar sa poată face investiții în perioada aceasta?

– Ce oportunități sunt pentru IMM-urile din industria ușoară:  industria textila si confecțiilor, industria pielăriei și încălțămintei, ateliere de mobilă, cosmetice

– IMM-urile din agricultură. Ferme de familie, modele de afaceri

– IMM-urile din transporturi – status Moldova 2021

– IMM-urile din IT – inovații:  software, aplicații, cercetare

– IMM-urile din construcții. Modele de afaceri

– IMM-urile din comerț. Care este rețeta succesului?

– IMM-uri import și export. Cum au realizat acestea?

– Fonduri pentru IMM-uri până la finele lui 2021, dar și în anii următori?

– Ce alte soluții au companiile de microfinațare pentru pentru IMM-uri?

– Ce alte soluții au băncile pentru IMM-uri?

– Achiziția de echipamente și/sau utilaje noi pentru producție / servicii: diversificare vs. modernizare;

– Impactul concurenței asupra competitivității în sectorul IMM-urilor;

– Ajutorul de stat

– Întreprinderile mici și mijlocii rol esențial esențiale pentru dezvoltarea economică și bunăstarea socială

– IMM-urile si creșterea competitivității; Parteneriate pentru inovare si cercetare;

– Cum poate tehnologia să contribuie la dezvoltarea companiilor?

– Educația pentru antreprenoriat Moldova – cum pregătim următoarele generații de antreprenori?

– Povești de succes de ale IMM-urilor

Evenimentul va culmina cu Gala de Premiere a IMM – urilor din Moldova

Mai ales in acest an, IMM-urile trebuie încurajate și de aceea, împreună cu partenerii noştri vom acorda diplome acelor IMM-uri care au avut rezultate bune, au creat produse noi, au accesat fonduri, au exportat, au implementat tehnologii noi și nu numai.

Categoriile  sunt următoarele:

 • Imm-uri în industria ușoara ( export, diversitatea portofoliului, crearea unui brand de success)
 • Tânăr antreprenor
 • Inovație ( software, aplicații, cercetare)
 • Responsabilitate socială
 • Femeia în afaceri
 • Femeia în agricultură
 • Grija pentru mediu – pentru utilizarea unui model de afacere verde și responsabilă; protecția mediului
 • Export (rezultate excepționale la export)
 • Seriozitate în construcții
 • IMM-uri agricultura  (afaceri de familie, afaceri cu produse bio)
 • Transportatori de succes
 • Promovarea spiritului antreprenorial – inițiative la nivel național, regional sau local, care promovează spiritul antreprenorial, în special în rândul tinerilor şi al femeilor
 • Strat-up de succes

Astfel, la final de an încununăm activitatea lor cu acest eveniment deosebit, dedicat IMM-urilor, care reprezintă una dintre cele mai importante verigi ale economiei din Moldova.

Haideți să îi sărbătorim împreună!

Pentru a primi linkul pentru vizionare online, completați, vă rugăm: https://priaevents.ro/inregistrare-conferinta-online-2021/ , iar detaliile complete le veți găsi pe www.priavents.ro

 

 

 

 

Lasă un răspuns