Florentina Păncescu, Head of Neurology and Operations East Europe, UCB Pharma România, a participat la Pria Financing the Healthcare System in Romania 2024

Principalele probleme din sistemul de sănătate și starea finanțării în acest sector au fost temele dezbătute la ediția din acest an a conferinței Pria Financing the Healthcare System în Romania.

Conferința a reunit voci din mediul guvernamental și administrativ, ai furnizorilor de servicii medicale, dar și reprezentanți ai pacienților, alături de producătorii de medicamente și de mass-media.

Florentina Păncescu: „Sanatatea trebuie privita ca o investitie, nu ca o cheltuiala. Putem observa ca exista bunavointa din partea Agentiei Nationale a Medicamentului, din partea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si a Ministerului Sanatatii sa imbunatateasca lucrurile. Nu suntem inca la nivelul la care ar trebui sa fim, e nevoie, cel mai probabil, de o reforma structurala pentru a putea beneficia de o imbunatatire substantiala a situatiei actuale, dar, orice am face, ajungem la concluzia ca nu avem suficiente fonduri. Observam o lipsa de intelegere a realitatii din partea Ministerului Finatelor. Cele mai multe intalniri cu acestia se incheie cu o singura concluzie: nu au bani si nu au ce face pentru ca nu se colecteaza suficiente fonduri. E firesc sa traim cu aceasta realitate, ca Statul nu reuseste sa colecteze suficienti bani? „Noi suntem parteneri corecti, transparenti, ne platim taxele la timp, investim in Romania, investim in educatia continua, facem donatii ajutand la tratarea pacientilor romani, respectam contractele incheiate si termenii legali, dar cu toate acestea, continuam sa ne luptam cu lispa de predictibilitate. Pe noi ne preocupă acest lucru, ca si companii. Pentru noi, predictibilitatea este un lucru esențial”, a spus Florentina Păncescu, Head of Neurology and Operations East Europe, UCB Pharma România. In opinia sa, este foarte important dialogul si considera ca este obligatoriu ca toti factorii implicati sa ia parte la dialog, sa isi exprime opinia si sa aiba aceeasi intelegere asupra importantei sanatatii. Sunt proiecte in derulare ce urmeaza a fi finalizate, asa cum a fost mentionat in cadrul intalnirii, proiecte ce vin sa acopere niste nevoi in zona de stabilire a preturilor, de evaluare a tehnologiilor medicale si, cel mai probabil, vor aduce o imbunatatire, dar ne vom lovi de aceeasi problema: lipsa fondurilor.

Sănătatea a fost şi va rămâne una dintre preocupările principale ale omenirii și ale societății românești. Tocmai de aceea, PRIAevents își concentrează atenția asupra organizării evenimentelor, în care o arie largă de subiecte de interes, atât pentru medici, cât și pentru pacienți, și pentru industria de sănătate în general, sunt obiectiv și detaliat prezentate.

În cadrul Pria Financing the Healthcare System in Romania ați avut ocazia să îi întâlniți pe cei mai importanți oameni din domeniu, să participați la un eveniment interactiv, deosebit, astfel încât la finalul evenimentului am avut trasate idei, soluții și propuneri.

Pria Financing the Healthcare System in Romania face parte din seria conferințelor organizate de PRIAevents care aduc în atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass – mediei, atât în România, Republica Moldova și Bulgaria.

Cu o experiență de peste 14 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor bine documentate din cele mai reprezentative sectoare ale economiei, și mai ales pentru healthcare.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului Pria Financing the Healthcare System in Romania puteți găsi pe www.priaevents.ro.

Lasă un răspuns